HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Súboj nováčikov pre "EŠKU"!

pridané: 25.09.2016

V siedmom kole sa po prvýkrát v najvyššej súťaži postavili proti sebe mužstvá, ktoré ešte minulú sezónu bojovali o prvoligové body.

Pár sekúnd po úvodnom buli mali obrovskú šancu na skórovanie hostia. Po hrubej chybe obrancu domácich sa Paulovič ocitol zoči - voči Nagyho, ale ten vytiahol dobrý zákrok a nedovolil hosťom otvoriť skóre. Potom prebrali iniciatívu a aktivitu na svoje hokejky domáci hráči. Na Šimka v bráne Nových Zámkov sa valili útoky domácich hráčov a hostia s problémami odolávali. Pri prvom vylúčení Nových Zámkov zavreli domáci hosťujúcich hráčov do ich pásma a vytvorili si strelecké pozície. Po jednej zo striel, ktorá minula Šimkovu bránu sa puk dostal k Sukeľovi, ktorý ho poslal medzi kruhy Nádašdimu, a ten rýchlou strelou prekonal hosťujúceho brankára. Domáci po góle neprestávali dobíjať súperovu bránku. Druhý gól mal na hokejke Sukeľ, no nedokázal  poslať puk do siete. Domáci  predsa dokázali odskočiť hosťom na dva góly. Rudo Huna sa po pravej strane predral od vlastnej modrej čiary až do pásma hostí a bekhendom z ťažkého uhla ponad rameno brankára po druhýkrát rozjasal domáce publikum, ktoré hráčom opäť vytvorilo prajnú atmosféru a mohutne hnalo svojich miláčikov vpred. Nagy v domácej bránke priveľa práce v prvej tretine nemal, a keďže Liptáci ďalší gól nepridali, v prvej prestávke boli napred o dva góly hráči domácej "EŠKY".

Druhá tretina začala ako tá prvá. Po úvodnom buli hrubá chyba domácej obrany a hosťujúci hráč sa ocitol pred Nagyom. Ten opäť vytiahol dobrý zákrok a nedovolil hosťom znížiť. Opraty zápasu potom prebrali domáci. Z ich aktivity vzišli strely Števuliaka, Krišku či Lištiaka, na druhej strane nepríjemne zakončoval Lelkeš. Najväčšiu šancu na zvýšenie náskoku mali domáci v prečíslení  dvoch na  jedného, ale ani táto šanca neznamenala zvýšenie náskoku. V 33.minúte unikol domácim obrancom Paulovič, svoj samostatný nájazd nezakončil presnou strelou. Táto časť tretiny patrila hosťom, ktorí dokázali domácich zatlačiť do defenzívy. Dobrými zákrokmi držal domácich bez inkasovaného gólu v domácej sieti skvelý Nagy. Hlavne vďaka nemu  viedla "EŠKA" po druhej tretine o dva góly.  

Všetky tretiny dnešného súboja začali rovnako. Po buli chyba domácej defenzívy a obrovská šanca hostí. Do tretice už takto ponúknutú šancu hostia využili a Sangren spomedzi kruhov znížil náskok domácich. Liptáci sa dostali pod veľký tlak hostí, ktorí búšili do hráčov v bielych dresoch. Svojou veľkou obetavosťou a dobrými Nagyovými zákrokmi držali jednogólový náskok. Domáci hráči ubránili aj oslabenie o dvoch hráčov, čo bolo pre nich veľkou vzpruhou. Tesne po vyrovnaní síl na ľade potiahol puk do útočnej tretiny Laco. Dostal sa s ním až za bránku, kde vyhral súboj pri mantinely a dokázal poslať puk medzi kruhy Brezniakovi, ktorý strelou pomedzi nohy zvýšil vedenie "EŠKY" opäť o dva góly. Pre mladého útočníka, odchovanca Liptákov, to bol premiérový gól v najvyššej hokejovej súťaži. Aktivita aj po góle bola na hokejkách Novozámčanov. Vyvinuté úsilie im prinieslo ovocie  v 57. minúte, keď spomedzi kruhov presne namieril Mäkinen. O pár sekúnd neskôr mohol byť hrdinom opäť Brezniak, ale svoj nájazd nepremenil.  Dve minúty pred koncom stretnutia sa tréner Chudý odhodlal stiahnuť brankára Šimka z bránky a hostia hrali power play. Dokázali zatlačiť domácich  do hlbokej defenzívy, domáci hráči vďaka svojej obetavosti a s fantastickými divákmi za chrbtom dokázali udržať najtesnejší náskok a mohli sa tak so svojimi fanúšikmi tešiť  z troch bodov za víťazstvo.

"EŠKA" sa najbližšie predstaví v piatok na ľade Trenčína. Následne sa predstavia svojim fanúšikom v nedeľu v tradičnom čase o 17:00 proti Zvolenu.  

"EŠKA" DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

7.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HC Nové Zámky                      3:2 (2:0,0:0,1:2)

Góly: 6. Nádašdi (Sukeľ, Faith), 14. Ru.Huna (Ro.Huna), 50. Brezniak (Laco, Kabáč) – 41. Sandgrén (Fábry, Hudec), 57. Mäkinen (Hvila, Brabenec)

 

Strely: 30:30 (13:5,11:11,6:14)

Tresty: 4:2 + Kabáč 10min narazenie.

Presilovky: 1:0

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Nagy – Mezovský, Šiška, Nádašdi, Stehlík. Kadlubiak, Moravčík, Oravec, Kadura – Ru.Huna, Ro. Huna, Ri.Huna – Kriška, Sukeľ, Faith – Lištiak, Piatka, Laco – Števuliak, Kabáč, Brezniak

HC Mikron Nové Zámky: Šimko – Mäkinen, Cardwell, Sandgrén, Čížek, Štindl, Chovan, Ďurčo, Maier – Saarinen, Brabenec, Hvila – Fábry, Hudec, Paulovič – Čaládi, Lelkeš, Tábi – Dubec, Hegyi, Sucharda

 

Rozhodca: Husár, Orolin – Kacej, Návratek

Diváci: 1850

 

Tomáš Paprčka

FOTO: Magdaléna Nahálková