HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Majster padol na Liptove!

pridané: 11.09.2016

Na Liptove sa po šiestich rokoch mohli diváci prísť opäť pozrieť na zápas najvyššej hokejovej súťaže.

A nebolo ich málo. Zaplnený štadión aplaudoval ešte pred vhodením úvodného buly Jurajovi Kuricovi, ktorý sa rozhodol ukončiť aktívnu kariéru. Za jeho dlhoročné kvalitné služby v našom drese mu veľmi ďakujeme.

Na gól diváci nemuseli dlho čakať. Padol však, bohužiaľ, do domácej siete. V 5. minúte hrali hostia presilovku a Rais od modrej prekonal Križana. Aj keď prvú strelu zblokoval Sukeľ, puk odrazil nitrianskemu obrancovi späť na hokejku a ten na druhýkrát nezaváhal. Domáca odpoveď bola blesková. O štyridsať sekúnd najstarší z bratskej trojice Hunovcov, Rudo, tečoval Mezovského strelu od modrej a štadión vybuchol radosťou po prvýkrát. V polovici tretiny hostia gólovo odskočili domácim po druhýkrát. Macík strelou švihom prekonal brankára, keď si našiel v tretine osamotený puk medzi kruhmi. V 12.minúte Rišo Huna tečoval Nádašdiho strelu a puk len tesne minul Valentovu bránku. O minútu na to Števuliak neuspel sám pred Valentom, po dobrej prihrávke Urama. V prvej tretine sme už gól nevideli a Nitrania tak mali v prvej prestávke navrch.

Druhá tretina začala Bobčekovou strelou od modrej, ktorú Valent pokryl pred dvojicou domácich, ktorí dobre tienili pred bránkoviskom. V 26. minúte zavreli hostia domácich v ich tretine, keď hráči „EŠKY“ strácali puky a Križan musel ukázať majstrovstvo pri sérii striel. Dvadsiata ôsma minúta priniesla presilovku domácich, v ktorej Števuliak  neprekonal spomedzi kruhov pozorného Valenta. V tridsiatej minúte sa rútil Faith sám na brankára, no strela pod vyrážačku v sieti neskončila. V 33. minúte bol opäť nerozhodný stav. V presilovke zakombinovala bratská trojica Hunovcov a Róbert z prvej po krížnej prihrávke poslal puk do siete. Gólové ovácie nestihli doznieť a "EŠKA" viedla.  Po osemnástich sekundách vybojoval Sukeľ  puk, nahral ho Uramovi, ktorý poslal prihrávku pred bránku, kde stál Števuliak a jemným tečom poslal puk pomedzi betóny Valenta do siete. Celý štadión bol v tej chvíli na nohách a zaskočení hostia si vzali oddychový čas. Tretinu plnú vylúčení gólovo ukončili hostia v presilovke o dvoch hráčov. Po rýchlej kombinácii a strele, Laliberté dorazil z bezprostrednej blízkosti puk za Križana. Po dvoch tretinách bol stav vyrovnaní.

V tretej tretine sa hra prelievala z jednej strany na druhú. Obidva celky mohli rozhodnúť zápas vo svoj prospech, brankári už puk do bránky nepustili. Na domácich sa pred koncom začala prejavovať únava. V predĺžení ustáli hráči "EŠKY" tlak. Hostia ukázali, prečo boli majstri poslednej sezóny, famózny Križan, ale odolal individuálnej kvalite hosťujúcich hráčov. Na nájazdy nahradil Križana v bránke Nagy, a tento ťah sa ukázal ako rozhodujúci. Domáci brankár ani raz nekapituloval, a keď Piatka v druhej sérii poslal puk pomedzi nohy Valenta do brány, radosť v "kôlničke" nemala konca kraja. Diváci vytvorili na zimáku fantastickú atmosféru. K nej prispeli aj hosťujúci fanúšikovia. Návrat extraligy na Liptov sa teda vydaril po všetkých stránkach.

 

"EŠKA" DO TOHO!!!

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Nitra      4:3sn (1:2,2:1,0:0 - 0:0,1:0)

Góly: 6. Ru. Huna (Mezovský), 33. Ro. Huna (Ru. Huna, Ri. Huna), 33. Števuliak (Uram, Sukeľ M.), rozh. náj. Piatka – 5. Rais (Krištof), 11. Macík (Štefanka, König), 38. Laliberté (Konig, Milam)

 

Strely: 32:40 (9:14,11:12,8:8 - 2:6)

Tresty: 11:12 + Laco (LM) 10 min. OT, Macík (NR) 10 min. OT

Presilovky: 1:2

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32: Križan – Bobček, Mezovský, Ru.Huna, Ro.Huna, Ri.Huna – Nádašdi, Burzala, Števuliak, Sukeľ, Uram – Šiška, Makovský, Kriška, Kabáč, Faith – Kadlubiak, Moravčík, Lištiak, Piatka, Laco

HK Nitra: Valent – Ordzovenský, Milam, Blackwater, Slovák, Laliberte – Mezei, Rais, Kutálek, Krištof, Ručkay – Versteeg, Konig, Bajtek, Štefanka, Macík – Pupák, Kuzma, Piačka, Bene, Chalupa

 

Rozhodca: Lauff, Orolin – Korba, Riš

Diváci: 3100

 

Tomáš Paprčka