HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Návrat na výbornú: vysoká výhra v Žiline

Hráčom MHk 32 Liptovský Mikuláš sa návrat do Tipsport ligy podaril na výbornú, keď na ľade Žiliny vsietili sedem gólov. Mimoriadne sa darilo najmä bratskému triu Hunovcov.
 
Fanúšikovia sa konečne dočkali a v piatok večer začal nový ročník našej najvyššej hokejovej súťaže. Naši chlapci sa predstavili v Žiline, kde meralo cestu aj niekoľko priaznivcov MHk 32, ktorým aj touto cestou ďakujeme za priazeň.
 
Skóre ako prvý otvoril Jozef Stümpel, keď po štvrťhodine hry už po piatich sekundách využil presilovku nášho celku. Na začiatku druhej tretiny hrali v početnej výhode domácich, 69 sekúnd dokonca o dvoch mužov, Križana v bránke však poriadne neohrozili. Za okamih už bolo 0:2, keď sa presadil Róbert Huna. Chybu pri domácej rozohrávke využil na strelenie tretieho mikulášskeho gólu v 29. minúte Rudolf Huna a štvrtý zápis MHK 32 pridal o minútu Kriška.
 
Domáci mančaft znížil náskok po zásahu Holoviča v 33. minúte, o dve minúty ho v presilovke nasledoval Stupka. Posledné slovo v prostrednej časti hry však predsa len patrilo hráčom zo srdca Liptova. Tímy išli do kabín za stavu 2:5, keď v 38. minúte skóroval počas presilovky Matúš Sukeľ. 
 
V záverečnej tretine sa gólovo presadili už len bratia Hunovci, ktorým zápas vyšiel skutočne na výbornú. V 50. minúte po bratskej kombinácii puk za chrbát žilinského gólmana poslal Richard Huna. Ten istý hráč uzavrel aj skóre duelu na 2:7, keď sa nemýlil 32 sekúnd pred záverečným klaksónom.
 
Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša: „Naša hra bola dobrá, organizovaná. Brankár Križan nás podržal v prvej tretine, v ktorej sme ustáli niektoré šance. To bolo dôležité. V druhej časti hry sme súperovi z kontier dokázali odskočiť na rozhodujúci náskok. Viackrát sme hrali v oslabení, chlapci statočne bojovali, blokovali strely. Súpera zlomil piaty gól, zápas sme potom umne dohrali. Vynikajúci sme boli vo finálnych útočných činnostiach, to rozhodlo. Mrzí zranenie Cibáka.“
 
Vysoká výhra v Žiline, ale najmä návrat MHk 32 Liptovský Mikuláš na mapu najvyššej slovenskej hokejovej súťaže, sú nepochybne lákadlom na nedeľný domáci duel. Snáď nikto si nenechá ujsť zápolenie proti Nitre, ktoré začína o 17:00 hodine.
 
MsHK Žilina - MHk 32 Liptovský Mikuláš 2:7 (0:1, 2:4, 0:2)
Góly: 33. Holovič (Selan), 35. Stupka (Holovič, Handlovský) - 15. Stümpel (Faith, Kriška), 23. Rób. Huna, 29. Rud. Huna (Rich. Huna), 30. Kriška, 38. M. Sukeľ (Makovský), 50. Rich. Huna (Rób. Huna, Rud. Huna), 60. Rich. Huna (M. Sukeľ). 
Rozhodovali: Orolin - Jobbágy, Gavalier.
Vylúčenia: 6:8.
Presilovky: 1:2.
Oslabenia: 0:0.
Divákov: 814. 
 
MsHK Žilina: Tomek - D. Brejčák, Čerenok, Kříž, T. Slovák, Macejko, Selan, Drábek, Gutwald - T. Sýkora, Húževka, Matis - Handlovský, Holovič, Stupka - Konečný, E. Švec, Švihálek - Rogoň, Ondruš, Gmitter
 
MHk 32 Liptovský Mikuláš: Križan - Mezovský, Makovský, Nádašdi, Burzala, Bobček, Šiška, Kadlubiak - Rudolf Huna, Róbert Huna, Richard Huna - Števuliak, Matúš Sukeľ, Uram - Kriška, Stümpel, Faith - Kabáč, Cibák, Laco.