HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Zmluva o odstúpení licencie od ŠHK 37 Piešťany podpísaná...

          V utorok zasadala licenčná komisia SZĽH, ktorá odporučila výkonnému výboru SZĽH schváliť licenciu pre MHK 32 Liptovský Mikuláš. Štatutárni zástupcovia MHK 32 Liptovský Mikuláš včera podpísali Zmluvu o odstúpení licencie z ŠHK 37 Piešťany na MHK 32 Liptovský Mikuláš.

            Vedenie MHK 32 Liptovský Mikuláš dohodlo podmienky pre získanie licencie pre účinkovanie v najvyššej hokejovej súťaži za 60 tis. EUR. Uvedenú čiastku v plnej výške uhradia príjmy z reklamných plnení, ktoré poskytne klubu PRO - HOKEJ, t.j. 60 tis. EUR na sezónu 2016/2017. Veľmi diskutovanou témou sú vysoké náklady za získanie licencie, pravdou však je, že len v prípade, že by niektorý z klubov Tipsport ligy, ktorý sa zúčastnil súťaže v minulej sezóne nesplnil podmienky pre získanie licencie na sezónu 2016/2017 bolo by možné túto licenciu odkúpiť ako voľnú. Takáto možnosť však v príprave sezóny 2016/2017 nenastala, nakoľko všetky extraligové kluby splnili podmienky pre získanie licencie. V prípade, že by MHK 32 Liptovský Mikuláš mal záujem o zakúpenie voľnej licencie, musel by uhradiť poplatok za licenciu SZĽH vo výške 20 tis. EUR. Keďže v uvedenom prípade by sa nejednalo o postúpenie práv a povinností klubu z existujúcej súťaže, reklamné plnenie zo spoločnosti PRO-HOKEJ by poskytnuté nebolo, nakoľko klub by bol nováčikom v súťaži a neodohral predchádzajúcu sezónu, čo je jednou z podmienok pre poskytnutie reklamného plnenia v nadchádzajúcej sezóne.

            Dovoľujeme si zdôrazniť, že náklady na získanie extraligovej licencie sú plne pokryté z prostriedkov poskytnutých z PRO-HOKEJa - riadiaceho orgánu súťaže Tipsport liga. 

            Manažment klubu v súčasnosti finišuje s prípravou kádra na nasledujúcu sezónu, organizačného zabezpečenia zápasov na nasledujúcu sezónu a technickou prípravou objektu Zimného štadióna.