HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

MHK 32 Liptovský Mikuláš po šiestich rokoch opäť v extraligovej súťaži

Dňa 12.8.2016 sa uskutočnilo Mestské zastupiteľstvo mesta Liptovský Mikuláš, na ktorom poslanci schválili informáciu o možnosti odkúpenia licencie na súťaž Tipsport ligy, ktorá je najvyššou hokejovou súťažou v SR od ŠHK 37 Piešťany. 
Na zasadnutí MsZ predložil správu Ivan Droppa - predseda predstavenstva MHK 32 Liptovský Mikuláš. Poslanci na svojom zasadnutí prerokovali všetky kladné aj záporné stránky prevodu licencie. V takmer dvojhodinovej diskusii vystúpili hostia:
- za sponzorov - Ing. Štefan Kuric (ELTEK Liptovský Hrádok), ktorý deklaroval vôľu a záujem sponzorov pomôcť mikulášskemu hokeju, 
- za PRO HOKEJ - Richard Lintner, ktorý prezentoval veľký záujem o MHK 32 Liptovský Mikuláš, ktorý do najvyššej hokejovej súťaže nevyhnutne patrí, 
- za fanúšikov z liptovskomikulášskeho fan klubu, ktorí taktiež prezentovali vôľu vrátiť sa do extraligovej súťaže, 
- za ŠHK 37 Piešťany - Jaroslav Lušňák
- a tiež zástupcovia z radov hokejistov. Na zasadnutí MsZ sa zúčastnili mnohí súčasní aj bývalí funkcionári mikulášskeho hokeja.
Z diskusie, v ktorej rezonovali hlavne otázky týkajúce sa budúceho financovania najvyššej hokejovej súťaže vyplynul záver, že napriek možným úskaliam sú dvere do Tipsport ligy pre MHK 32 Liptovský Mikuláš otvorené. Pre MHK Liptovský Mikuláš to bude znamenať navýšenie prostriedkov z rozpočtu mesta Liptovský Mikuláš vo výške 80 tis. EUR a na rok 2017 vo výške 200 tis. EUR. Ďalšie prostriedky na financovanie činnosti MHK sú z reklamných plnení od sponzorov klubu a vstupného. 
Výška vstupného sa vzhľadom na postup do vyššej súťaže upraví, z dôvodu potreby navýšenia prostriedkov na vytvorenie kvalitnejšieho kádra MHK a zlepšenia podmienok pre účinkovanie v najvyššej hokejovej súťaži.
Po skončení zasadnutia zástupcovia predstavenstva MHK a prezident ŠHK 37 Piešťany s právnymi zástupcami ďalej rokovali o podmienkach zmluvy o postúpení práv a povinností vyplývajúcich z licencie. 
Náklady na zakúpenie licencie sú vo výške 80 tis. EUR a z PRO HOKEJa bolo k správe priložené stanovisko o pridelení prostriedkov na činnosť vo výške minimálne 60 tis. EUR.   
V kádri MHK 32 Liptovský Mikuláš pre budúcu sezónu predstavenstvo počíta s odchovancami mikulášskeho hokeja, no tím bude nevyhnutné posilniť.
V príprave na sezónu sú už dnes k dispozícii 20 liptáci. Definitívne rozhodnutie padne v stredu 17.8.2016 na zasadnutí Výkonného výboru SZĽH, ktorý by mal schváliť odporúčacie stanovisko licenčnej komisie SZĽH o postúpení licencie na klub MHK 32 Liptovský Mikuláš.