HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

„EŠKA“ ukončila prípravu na suchu.

Vo štvrtok, 30.júna, hokejisti mestského hokejového klubu ukončili prípravu na suchu.

Všetci hráči, ktorí sa hlásili na začiatku prípravy trénerovi Spišákovi, túto časť sezóny zdarne doviedli do konca. Neobľúbenú časť sezóny majú teda za sebou, a čo ďalej?

Hráči teraz nastúpia na dovolenky. Samozrejme, dostali od trénerov domáce úlohy, aby po návrate do prípravy na ľade neboli zanedbaní. Príprava prebehla bez komplikácií v domácich podmienkach, v ktorých našiel tréner Spišák, tak ako pred rokom výborné podmienky na prípravu. Hráči poctivo plnili jeho pokyny a snaha z ich strany pripraviť sa na novú sezónu čo najlepšie, bola badateľná. Menšie zdravotné problémy mal počas prípravy iba Janko Cibuľa, no všetko je už v poriadku. Do prípravy na ľade naskočí bez obmedzení. Doteraz máme potvrdené prípravné zápasy s Novým Targom, s tým odohráme dva zápasy (doma – vonku) a absolvujeme aj Spišský pohár, ktorý sa uskutoční 24., 25. a 26.8.

Róbert Spišák, hl. tréner: „Absolvovali sme sedemtýždňový mikro cyklus, zameraný na rozvoj všestranných schopností, s dôrazom na silu. Tréningy boli obohatené o Kickbox či TRX. Tu na Liptove som našiel v domácich podmienkach, môžem povedať, že ideálne zázemie na prípravu. Vedenie dokáže vytvoriť naozaj adekvátne podmienky  na prípravu bez cestovania a zdržovania sa presunmi, čo naozaj kvitujem. Pracujeme tu v profesionálnych podmienkach. Hráči k príprave pristúpili na 100%, je vidno, že sú tu chlapci, ktorí sa hokejom chcú živiť, posúvať sa, sú to proste profesionáli. Bol som s ich prístupom nadmieru spokojný. Brankári absolvovali väčšiu časť prípravy so svojim trénerom, čo tiež všade na Slovensku nie je zvykom. Počas prípravy na ľade plánujem odohrať 6 – 7 zápasov. Na ľade budeme pred súťažou sedem týždňov, čo považujem za dostatočné.“   

Na ľad naskočia naši hráči po dohode trénera Spišáka a predstavenstva klubu 25.7. alebo 1.8.

Veľká zmena čaká pravdepodobne aj realizačný tím „A“ - mužstva a mužstva Juniorov. Vedenie klubu má na lane bývalého známeho reprezentanta, ktorý by mal prebrať úlohu hlavného trénera Juniorov a zároveň sa stane aj asistentom trénera Spišáka. Po definitívnom dotiahnutí tohto „prestupu“, sa Ivan Droppa  bude venovať naplno už len funkcii predsedu predstavenstva. Čaká sa na posledné formality, po ktorých Vám samozrejme meno nového trénera našich Juniorov prezradíme.

Hráči naskočia na ľad až za pár týždňov, ale my Vám už teraz môžeme prezradiť meno nového hráča, ktorý sa k nášmu mužstvu pripojí od prvej tréningovej jednotky na ľade a bude počas sezóny pôsobiť v drese Liptovského Mikuláša. Na Liptove uvidíme od novej sezóny Juraja Faitha. Je to odchovanec HC Košice. V extralige sa predstavil aj v drese Popradu, Žiliny, Zvolena či Martina. Poznáme ho ako produktívneho hráča, ktorý odohral v slovenskej extralige 412 zápasov so ziskom 302 bodov. Poslednú sezónu strávil v Michalovciach, kde získal v 40 zápasoch 52 bodov (19 gólov + 33 asistencií). V play off, v ktorom narazil práve na naše mužstvo, nás potrápil štyrmi bodmi, za jeden gól a tri asistencie. Veríme, že minimálne rovnako bodovo sa mu bude dariť aj v našom drese.

Juraj, vitaj na Liptove!

 

Letnú prípravu absolvovali: Filip Mezovský, Jakub Sukeľ, Maroš Piatka, Juraj Kadlubiak, Tomáš Nádašdi, Ján Cibuľa, Marek Uram, Michal Grman, Andrej Lištiak, Filip Oravec, Ivan Brezniak, Ivan Oško, Vladimír Vybíral, Karol Križan (na skúške), Dávid Rušin (na skúške), Patrik Števuliak, Matúš Sukeľ

 

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tomáš Paprčka