HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Na slovíčko s Martinom Kriškom

Koniec sezóny prišiel asi priskoro, ako by sme si priali aj keď chvíľu to vyzeralo zle. Pred zápasom v Michalovciach sme boli na poslednom mieste s rovnakým počtom bodov ako Prešov. Bolo ťažké nastaviť sa psychicky na tento zápas?

"Áno, bolo to veľmi náročné hlavne po psychickej stránke. Veľa ľudí náš už hneď po domácom nepodarenom zápase s Banskou Bystricou pasovalo za vypadávajúceho. Tak pocit z vypadnutia naháňal strach, a to sa podpisovalo aj na psychickej stránke." 

Z Michaloviec ste doviezli domov veľmi dôležité víťazstvo, Prešovu ste odskočili na tri body. Čo ste si povedali v šatni pred domácim zápasom so Slovanom? 

"Po zápase s Michalovcami sa psychika mužstva zlepšila, hrali sme tam výborne zozadu, opäť sme hrali tú svoju hru. Michalovciam sme tak povediac nič nedovolili. Pred zápasom so Slovanom sme si povedali, že nám ide o všetko, hrajme hokej aký vieme hrať. Už nie raz sme dokázali, že máme vynikajúce mužstvo, ktoré sa nikdy nevzdáva."

Bolo to stretnutie plné emócií, prišlo povzbudiť veľa ľudí. Vyhrali sme, čo znamenalo udržanie sa v extralige. Bolo by úžasné, keby si sa na štadión do Liptovského Mikuláša vracali fanúšikovia v takomto počte aj budúcu sezónu. Užili ste si to poriadne? Z Tvojho pohľadu patril tento zápas k najlepším v sezóne?

"Na zápas prišlo veľa ľudí, prial by som si, keby to bolo takto po celú sezónu. Ja si myslím, že tento zápas so Slovanom Bratislava patril medzi najlepšie v sezóne. Keď sa pozrieme do Nitry, tam bolo mužstvo skoro celú sezónu na spodku tabuľky a chodil tam stále plný štadión."

V zápase proti Nitre, bola ešte šanca zabojovať o postup do kvalifikácie na play-off. Stačil o gól viac a mohli sme sa ešte baviť hokejom, bojovali ste naozaj až do konca. Určite to mrzí, že sa to nepodarilo...

"My sme do Nitry išli už s pocitom udržania extraligy v Liptovskom Mikuláši. Všetka tá ťarcha z nás opadla. Hrali sme tam viac uvoľnene. Škoda poslednej tretiny, kde pán rozhodca nevidel pár faulov, možno by sa nám to podarilo. Ale príčinu nepostupu do predkola netreba hľadať len v poslednom zápase. Bolo veľa zápasov, kde sme zbytočne stratili bod alebo aj tri domáce zápasy, kde sme všetky prehrali na nájazdy. Aj odtiaľ chýbal nejaký bodík. "

Mikuláš nazbieral v tejto sezóne slušných 61 bodov, čo je najviac za posledné roky, mohlo to byt kľudne aj viac, liga bola dosť vyrovnaná. Ako hodnotíš sezónu, výkon mužstva?

"Áno v tejto sezóne bola liga asi najvyrovnanejšia za posledné roky. Videli sme tie bodové rozdiely. Boli minimálne. Aj z pohľadu Liptovského Mikuláša sme mali najviac bodov za posledné roky. Ako som spomínal, mali sme výborné mužstvo s výborným charakterom, ktorý sa nikdy nevzdával. Veľa zápasov sme prehrávali o dva alebo tri góly a vždy sme sa vedeli vrátiť do hry. Pamätný zápas s Prešovom, keď sme prehrávali doma 0:5 a dokázali sme to otočiť a vyhrať. Ďakujem všetkým chalanom, ktorí tvorili partiu v Liptovskom Mikuláši. Som rád, že som si s nimi mohol zahrať."

Ktorý zápas bol z Tvojho pohľadu najhorší, najlepší.

"Najhorší zápas bol jednoznačne doma s Banskou Bystricou. Tam nám nevyšlo nič na, čo sme siahli. Najlepší bol asi na Slovane alebo aj doma so Slovanom, kde sme boli jednoznačne lepší a Slovan sme do ničoho nepustili. Zvlášť, keď to bol pre nás asi najdôležitejší zápas sezóny a mohol si ho vychutnať plný štadión."

Po sezóne veľa fanúšikov ďakovalo za sezónu, bojovnosť. Po dlhej dobe mali radosť z hokeja v Liptovskom Mikuláši. Čo by si im odkázal? 

"Hlavne sa im chcem poďakovať, že si nachádzali znova cestu na náš štadión a, aby sa stále vracali, aj keď sa nejaký zápas nepodarí. Všetci chceme vyhrať, no aj my hokejisti sme ľudia. Taktiež robíme chyby. No nikto nechce prehrať. Mikuláš je hokejové mesto a ľudia tu hokej milujú. Verím, že aj ďalšiu sezónu im budeme robiť radosť a konečne sa spolu dočkáme vytúženého play-off."

foto/text: M.N.