HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Slovan sme zdolali, extraligu zachránili

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC Slovan Bratislava 3:1 (1:0, 2:0, 1:0)

Góly a asistencie:

7. Diakov (Saari, Karsums), 25. Bokroš (Walega, Karsums), 28. Walega (Vähätalo, Handlovský) – 45. Zigo (Duke, Shcherbak)


MHk 32 Liptovský Mikuláš: Valent (Kozel) – Mezovský, Ventelä, Bokroš, Diakov, Novajovský, Hudec, Kapičák, Braun – Karsums, Walega, Handlovský – Kriška, Saari, Kuru – Michalík, Vähätalo, Uhrík – Vankúš, Šmída, Štrauch
HC SLOVAN Bratislava: Coreau (Hlavaj) – Kallen, Golian, Beňo, Maier, Gachulinec, Sersen – Pecararo, Harris, Minárik – Fominykh, Duke, Shcherbak – Kukumberg, Kytnár, Zigo – Török, Lipiansky, Petriska

Rozhodca: Stano, Korba – Jedlička, Stanze

 

Po zápase:

Ernest Bokroš, tréner LM:

"Zápas bol veľmi emotívny aj z mojej strany, lebo sme vedeli o čo dnes hráme. Na tento zápas sme sa veľmi dôkladne pripravovali a okrem tých vylúčení, čo sme dnes mali som veľmi spokojný s výkonom či už brankár, obrana a v útoku. Vyhrať nad Slovanom v takomto dôležitom zápase, to si veľmi vážime. Je veľmi ťažké mužstvo nastaviť mentálne či fyzicky na takéto družstvo. My sme sa naozaj veľmi svedomito na nich pripravovali. Áno, dobre sa mi to hovorí, lebo sme vyhrali, ale aj keby, sme neviem čo, tak my sme všetko vsadili do tohto zápasu. Dnes to bolo o emóciách, lebo sme vedeli, o čo hráme, že rozhoduje každá chyba, rozhoduje každé vylúčenie a videli sme, čo chlapci dneska pochytali striel, to je niečo úžasné v tých oslabovkách, čo sme ubránili. Celkovo som strašne rád, že sme v Mikuláši extraligu udržali. Snaha už v takomto zápase nestačí, ale dnes do toho dali aj snahu, kvalitu aj obetovanosť, všetko tam bolo."

Ešte stále je v hre aj kvalifikácia o play off... "My to vieme, preto som chlapcom povedal, nech si to teda oslávia do polnoci. Kľudne nech si dajú aj nejaké to pivo, po takomto zápase, ale len do polnoci, pretože vieme, že Nitra prehrala v Trenčíne a máme možnosť ešte zabojovať o kvalifikáciu na postup do play off. "

 

Martin Kriška:

"Boli to nervy, ale myslím si, že sme to dnes zvládli výborne. Prišlo veľa ľudí, ktorí nám držali palce a povzbudzovali nás. Atmosféra bola výborná, padlo dosť gólov, bola tam aj najaká bitka a s víťazným koncom pre nás. Myslím si, že to je všetko, čo si divák môže priať, bol to super zápas. Všetci vieme čo a ako, poznali sme tabuľku, pripravili sme sa a išli sme k tomu streliť prvý gólik, prvá presilovka... a myslím si, že Slovanu sme moc nedovolili. Až v tretej tretine, keď sme mali zbytočne veľa vylúčených, ale výborne sme to ubránili. Mišo nás fantasticky dnes podržal v bráne, mal parádne zákroky a už to prišlo potom."

foto/text: M.N.