HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Dôležité tri body proti Spišskej Novej Vsi zostávajú doma

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK GROTTO Spišská Nová Ves 4:1

(1:0, 0:1, 0:3)

Góly a asistencie:

12. Vähätalo (Kriška, Handlovský), 57. Šmida (Lušňák, Vrábeľ), 60. Uhrík (Karsums, Lušňák), 60. Kriška (Diakov, Handlovský) – 22. Reway (Valach, Porte)


MHk 32 Liptovský Mikuláš: Valent (Kozel) – Ventelä, Mezovský, Dyakov, Bokroš, Hudec, Novajovský, Braun, Kapičák – Handlovský, Vähätalo, Kriška – Uhrík, Saari, Karsums – Lušňák, Vrábeľ, Michalík – Štrauch, Šmida, Vankúš
Tréner: Ernest Bokroš


HK GROTTO Spišská Nová Ves: Melicherčík (Surák) – Romaňák, Beaudry, Ordzovenský, Ališauskas, Malina, Valach, Groch – Majdan, Nellis, Rapáč – Verbeek, Kerbashian, Vandas – Giľák, Reway, La Porte – Belluš, Bortňák, Vartovník
Tréner: Vlastimil Wojnar


Rozhodca: Hronský, Goga – Riš, Durmis – Kontšek

 

Ohlasy po zápase:

Sebastián Šmída:

Dôležitým gólom v 57. minúte si poslal svoj tím do vedenia. "Z môjho pohľadu to bola výborná robota za bránou, kde mi to vybojoval spoluhráč a hodil mi to pred bránu a na mne už bolo len trafiť bránu a som rád za to, že to tam padlo a máme tri body." 

Prvé dve tretiny boli z vašej strany ťažšie, súper bol aktívnejší"Myslím si, že trošku za to mohla aj reprezentačná pauza, že sme sa pomalšie dostávali do tempa a do zápasu, ale čím sa blížil koniec, tým sme mali viac z hry my a šli sme si za tým viacej, ako súper." 

Sú to určite cenné body do tabuľky pre Liptovský Mikuláš nad štvrtým celkom súťaže. "My teraz ideme všade brať body, aspoň to je náš cieľ a nepozeráme sa vôbec na dno tabuľky, ale chceme ísť smerom do play off."

 

Martin Kriška:

"Konečne sme to v tretej tretine zlomili, šťastie sme si priklonili na našu stranu. Spišská hrala výborný hokej, robili nám problémy, korčuľovali u nás, stále sa menili, ale Miško nás v bráne držal, a  nakoniec sme to uhrali. V súperových presilovkách sme mali výborné bloky a šťastie konečne pripadlo aj nám." 

Vytrvalo ste šli za víťazstvom,  do hry už zasiahol aj Karsums, aj keď bolo vidno, že ešte nie je úplne vo svojej koži po zranení. "Viacej hráčov hrá s menšími zraneniami, nemôžeme sa vyhovárať na zranenia, každý sa musí zapreť a ideme na plné gule." 

Toto môže byť jeden z kľúčových zápasov"Všetci sledujú tabuľku, ako na tom sme či dole, či hore ale, ako som spomínal, my sa skôr pozeráme na tímy hore, aby sme ich dohnali, pretože my ten cieľ máme jasný a chceme si minimálne to predkolo play off zahrať, takže sa nepozeráme na mužstvá, čo sú za nami, ale na tie, čo sú pred nami." 

foto/text: M.N.