Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

V podtatranskom derby víťazne

MHk 32 Lipovský Mikuláš - HK Poprad 4:3 (3:1, 1:0, 0:2)

Góly a asistencie:

12. Walega (Kriška), 13. Saari (Kuru, Karsums), 19. Saari (Karsums, Kuru), 29. Saari (Karsums) – 10. Petráš (Meliško, Paukovček), 50. Záborský (Vainio, Kotvan), 54. Svitana (Bubela, Kotvan)


MHk 32 Liptovský Mikuláš: Valent (Durný) – Mezovský, Ventelä, Pavúk, Diakov, Novajovský, Hudec, Kalousek, Bakala – Kriška, Walega, Handlovský – Karsums, Saari, Kuru – Michalík, Vähätalo, Uhrík – Šmída, Vankúš, Štrauch
Tréner: Ernest Bokroš


HK Poprad: Peters (Rychlík) – Betker, Drgoň, Vainio, Kotvan, Meliško, Brincko, Jasečko, Kukuča – Razgals, Skokan, Svitana – Záborský, Livingston, Bubela – Paločko, Mlynarovič, Kundrik – Juhola, Paukovček, Petráš
Tréner: Peter Mikula


Rozhodca: Crman, Novák – Kacej, Tichý


Diváci: 1300

 

Michal Valent:

"Je to dôležité víťazstvo pre celý tím, odohrali sme podľa mňa vynikajúci zápas a veľmi sa z toho tešíme. Treba pokračovať ďalej a pripraviť sa na ďalší zápas. Teraz sa hrajú zápasy každý druhý deň takže bude to náročné. Tešíme sa, lebo verím, že toto víťazstvo nám pomôže. V tretej časti hry sme si to trochu skomplikovali. Peters ich podržal tú tretiu tretinu, mali sme tam zo tri-štyri nájazdy. Keby sme na ten piaty gól odskočili tak by bolo po zápase, ale držal ich v hre. Nám padli dva také smolnejšie góly, ale klobúk dole potom, že tých posledných päť či šesť minút do konca, čo zostávalo sme odohrali aj power-play bez brankára, čo hrali.. Parádna robota od všetkých, dnes sa z toho tešíme, ale zajtra nás čaká ďalšia robota." 

Martin Hrnčár, asistent trénera

"Ja si myslím, že štyridsať minút to bolo z našej strany veľmi dobré, v druhej tretine sme mali troška výpadky z hľadiska opačnej striedačky, ale s tým sa musíme ešte popasovať a vylepšiť to. Tretia tretina ako keby sme sa začali báť o výsledok, zbytočné straty pukov, chyba na chybu, ale je pravda, že sme tam mali tri či štyri tutové šance do brejkov, z toho sme dostali kontru na štyri dva. Zápas sa zdramatizoval, vedeli sme, že sú silní v záveroch, stiahli sme to na tri formácie, na to štyri - tri nepokrytý hráč, zvládli sme hlavne tú power play, to bolo veľmi dôležité, že sme súpera nepustili do dákej koncovky, signálu a zvládli sme tam aj dobré buly. Pre nás každý bod je zlatý, víťazstvo nad Popradom za tri. Nie je čo riešiť a tí chlapci to potrebovali."