HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

V podtatranskom derby víťazne

MHk 32 Lipovský Mikuláš - HK Poprad 4:3 (3:1, 1:0, 0:2)

Góly a asistencie:

12. Walega (Kriška), 13. Saari (Kuru, Karsums), 19. Saari (Karsums, Kuru), 29. Saari (Karsums) – 10. Petráš (Meliško, Paukovček), 50. Záborský (Vainio, Kotvan), 54. Svitana (Bubela, Kotvan)


MHk 32 Liptovský Mikuláš: Valent (Durný) – Mezovský, Ventelä, Pavúk, Diakov, Novajovský, Hudec, Kalousek, Bakala – Kriška, Walega, Handlovský – Karsums, Saari, Kuru – Michalík, Vähätalo, Uhrík – Šmída, Vankúš, Štrauch
Tréner: Ernest Bokroš


HK Poprad: Peters (Rychlík) – Betker, Drgoň, Vainio, Kotvan, Meliško, Brincko, Jasečko, Kukuča – Razgals, Skokan, Svitana – Záborský, Livingston, Bubela – Paločko, Mlynarovič, Kundrik – Juhola, Paukovček, Petráš
Tréner: Peter Mikula


Rozhodca: Crman, Novák – Kacej, Tichý


Diváci: 1300

 

Michal Valent:

"Je to dôležité víťazstvo pre celý tím, odohrali sme podľa mňa vynikajúci zápas a veľmi sa z toho tešíme. Treba pokračovať ďalej a pripraviť sa na ďalší zápas. Teraz sa hrajú zápasy každý druhý deň takže bude to náročné. Tešíme sa, lebo verím, že toto víťazstvo nám pomôže. V tretej časti hry sme si to trochu skomplikovali. Peters ich podržal tú tretiu tretinu, mali sme tam zo tri-štyri nájazdy. Keby sme na ten piaty gól odskočili tak by bolo po zápase, ale držal ich v hre. Nám padli dva také smolnejšie góly, ale klobúk dole potom, že tých posledných päť či šesť minút do konca, čo zostávalo sme odohrali aj power-play bez brankára, čo hrali.. Parádna robota od všetkých, dnes sa z toho tešíme, ale zajtra nás čaká ďalšia robota." 

Martin Hrnčár, asistent trénera

"Ja si myslím, že štyridsať minút to bolo z našej strany veľmi dobré, v druhej tretine sme mali troška výpadky z hľadiska opačnej striedačky, ale s tým sa musíme ešte popasovať a vylepšiť to. Tretia tretina ako keby sme sa začali báť o výsledok, zbytočné straty pukov, chyba na chybu, ale je pravda, že sme tam mali tri či štyri tutové šance do brejkov, z toho sme dostali kontru na štyri dva. Zápas sa zdramatizoval, vedeli sme, že sú silní v záveroch, stiahli sme to na tri formácie, na to štyri - tri nepokrytý hráč, zvládli sme hlavne tú power play, to bolo veľmi dôležité, že sme súpera nepustili do dákej koncovky, signálu a zvládli sme tam aj dobré buly. Pre nás každý bod je zlatý, víťazstvo nad Popradom za tri. Nie je čo riešiť a tí chlapci to potrebovali."