HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Juniori zvládli rozhodujúci zápas série.

pridané: 10.03.2016

Juniori vo včerajšom piatom zápase štvrťfinálovej série O pohár generálneho sekretára SZĽH porazili svojho súpera z Topoľčian a postúpili do semifinále.

Naši chlapci mali počas stretnutia streleckú prevahu, ktorú však nedokázali pretaviť na góly v Topoľčianskej sieti. Na prvý gól sme si museli počkať až do polovice zápasu, kedy sa konečne v presilovej hre presadil Lištiak a mierne tak upokojil divákov. Ďalší gól mohol pridať Struška v štyridsiatej druhej minúte v presilovke po Oškovej diagonálnej prihrávke. Proti bol brankár Topoľčianskeho celku, ktorý predviedol pekný zákrok. V štyridsiatej šiestej minúte dvojica Lištiak – Králik prečíslila súpera a rútili sa na jedného obrancu hostí, vo finálnej fáze si nedokázali prihrať presne a tak táto šanca zostala bez zakončenia. V 52. minúte sa Florek ocitol pred brankárom hostí, ani on nestrelil gól a „EŠKA“ sa ešte musela snažiť. Vyrovnať mohli hostia z ojedinelej šance, keď Durný musel zasiahnuť pri jednom z brejkov. Upokojenie priniesla 53. minúta. Sitek po Florekovej nahrávke spečatil skóre zápasu a Liptáci sa tak tešili z postupu do ďalšieho kola. V semifinále sa stretnú s Prešovom. Prvé zápasy odohrajú naši chlapci už počas víkendu na domácom ľade.

Najbližší program Juniorov:

Semifinále O pohár generálneho sekretára SZĽH

1. zápas   Sobota 12.3.   o   14:30

MHK 32 Liptovský Mikuláš – P.H.K. Prešov

2. zápas   Nedeľa 13.3.   o   10:30

MHK 32 Liptovský Mikuláš – P.H.K. Prešov   

 

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

5.zápas štvrťfinále  O pohár generálneho sekretára SZĽH

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC Topoľčany                        2:0 (0:0,1:0,1:0)

Stav série 3:2, L. Mikuláš postúpil do semifinále

Góly: 29. Lištiak (Struška, Oško) PP, 54. Sitek (Florek)

 

Strely: 40:28 (6:10,19:6,15:12)

Tresty: 4:7 + Bodoki (TO) 10min OT

Tréneri: Pleva – Chvojka

MHK 32: Durný – Florek, Koštial, Králik, Lištiak, Majer, Nemec, Oško, Revaj, Sčensný, Sitek, Struška

Diváci: 176

 

Michal Labaj, asis. trénera: „Som rád, že sme postúpili a dokázali sme, že chlapci vedia hrať hokej. Pozitívom série je otočenie stavu z 1:2 na 3:2. Chlapci v štvrtom a piatom zápase nezložili zbrane a bojovnosťou a odhodlaním sme to dokázali. Ja im chcem zato poďakovať. Dodržali počas zápasov to, čo sme si v šatni povedali. Herný systém, ktorý sme s hlavným trénerom nastavili sa chlapci snažili plniť a prinieslo to požadovaný efekt. V ďalšej fáze chceme dať príležitosť aj chlapcom z dorastu, ktorý majú možnosť si s nami predĺžiť sezónu. Je škoda, že nastúpiť môžu len hráči min. z ročníkom narodenia ´99. Samostatná kapitola a poďakovanie patrí aj Andrejovi Lištiakovi, ktorý nám v závere sezóny prišiel pomôcť z „Áčka“ . Aj on má leví podiel na výsledku. Chceme určite hrať vo finále.“