HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Na slovíčko s Martinsom Karsumsom

V roku 2004 si bol v 2. kole draftovaný klubom Boston Bruins. Ako si spomínaš na svoje pôsobenie v Kanade a neskôr v Amerike?

"Môjím snom bolo od mladosti hrať v NHL, takže na to spomínam len pozitívne. Čas strávený v kanadskom juniorskom hokeji bol pravdepodobne mojimi najlepšími hokejovými rokmi, samozrejme okrem zápasov v NHL. Takže som bol naozaj požehnaný a šťastný, že som zažil takéto hokejové zápasy. Samozrejme, že by som chcel, aby som hral viac zápasov NHL, ale nič neľutujem."

Celú svoju hokejovú kariéru reprezentuješ Lotyšsko, na ktorý moment z reprezentácie spomínaš najradšej? Máš nejaký špeciálny moment aj v zápase proti Slovenskej reprezentácii?

"Ďalšia vec, o ktorej som sníval bolo pre mňa hrať za lotyšské národné mužstvo. Ako prvé si pamätám, že sme vyhrali nižšiu kategóriu U20 rokov a po prvý raz sme sa kvalifikovali do skupiny A. Môj prvý zápas za seniorský národný tím a všetky zápasy na olympijských hrách sú pre mňa nezabudnuteľné."

Veľa zápasov si odohral v KHL. V ktorom mužstve počas tvojho pôsobenia v KHL si sa cítil najlepšie?

"Najlepšie som sa cítil samozrejme, keď som hral za svoje rodné mesto Dinamo Riga. Hral som pred mojou rodinou a fanúšikmi, ale hokejom som sa bavil aj vo všetkých moskovských mužstvách, v ktorých som pôsobil."

Počas tohto leta, si prijal ponuku z nášho klubu. Vedel si niečo o Tipos extralige?

"Ak mám pravdu povedať, veľa som toho nevedel. Trošku som sa rozprával s chalanmi, ktorí tu hrali, ale kvalitu súťaže a jej štýl zistíte až, keď nastúpite do zápasov."

Mal si ponuky aj z iných hokejových krajín?

"Áno, mal som nejaké ponuky od iných tímov, ale najvážnejšia bola z MHk 32 Liptovský Mikuláš."

Ako by si zhodnotil výkony mužstva v doterajšom priebehu sezóny?

"Samozrejme, chceme byť na vrchole a vyhrať všetky zápasy, ale to je hokej. Hráme dobre, ale viem, že môžeme hrať aj lepšie. Veľa zápasov by sme mohli vyhrať, lenže kvôli našim pár chybám sme to nedokázali! Sezóna je však dlhá a budeme bojovať až do konca."

Páči sa ti mesto Liptovský Mikuláš? Bola ťa už navštíviť tvoja rodina?

"Áno, mesto je celkom pekné. Nie je príliš veľké, ale to je niekedy plus a v blízkosti sú hory, takže je tu veľa vecí, ktoré môžete robiť. Moja rodina už raz prišla na návštevu, a prídu znova v čase Vianoc! Najťažšia vec pre mňa tento rok je to, že nemôžem byť so svojou rodinou a deťmi..."