HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Svelý obrat z 0:5 po prvej tretine na 6:5 po predĺžení nám priniesol dva dôležité body

pridané: 23.10.2022

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK MV Transport Prešov 6:5 pp

(0:5, 4:0, 1:0 - 1:0)

Góly a asistencie:

29. Karsums (Saari, Šmída), 31. Braun (Novajovský, Michalík), 31. Saari (Kapičák, Šmída), 34. Novajovský (Karsums, Saari), 52. Karsums (Kuru), 61. Kuru (Novajovský) – 2. Nauš (Ballhorn), 9. Gerlach (Nauš, Rajnoha), 14. Giles (Jendroľ K., Neuls), 15. Klíma (Lalík), 18. Girduckis (Jendroľ K., Neuls)


MHk 32 Liptovský Mikuláš: Valent M. (Kozel) – Ventelä, Mesikämmen – Novajovský, Pavúk, Mezovský, Hudec, Kapičák, Braun; – Karsums, Saari, Kriška – Kuru, Walega, Michalík – Handlovský, Valent P., Uhrík – Šmída, Vähätalo, Drábek
Tréner: Ján Šimko


HC MV Transport Prešov: Rabčan (Bespalov) – Jendroľ D., Higgins – Ballhorn, Fekiač – Rajnoha, Giles – Nátny, Vojtech; – Žilka, Šimun, Sýkora – Nauš, Šimek, Gerlach – Neuls, Girdukis, Jendroľ K. – Krajč, Klíma, Lalík
Tréner: Ernest Bokroš


Rozhodca: Rojík, Źák – Ordzovenský, Bogdaň

 

Ohlasy po zápase

Peter Novajovský:

"Som veľmi rád, že sme to otočili, zdvihli sme sa, vyhrali sme tento zápas, čo sme potrebovali a som veľmi pyšný na tento tím. Myslím si, že toto nás nakopne a budeme takto pokračovať ďalej. Veľa ľudí po prvej tretine zo štadióna odišlo... Tým ľudom, čo odišli by som len odkázal, že asi nám to pomohlo, zostali vlastne tí pozitívni ľudia na štadióne, ktorí nás hnali a tu je výsledok, vyhrali sme ten zápas a som im, zato vďačný, že zostali do konca. Čo ste si povedali v šatni po prvej tretine? Povedali sme si proste, nech si každý vstúpi do svedomia a ten bordel na ľade, čo bol musíme hodiť za hlavu a hrať to, čo máme, a to sme ukázali druhú aj tretiu tretinu a sme to otočili."

 

Marek Kolba, asistent trénera:

"Samozrejme to bol hokejový sen dneska v Liptovskom Mikuláši na ľade. Po prvej tretine 5 striel a z toho sme dostali 5 gólov, neuveriteľne zlé to bolo na našej strane. Niečo sme si povedali po prvej tretine a vidíte, čo v chlapcoch je a vďaka každému jednému, čo sa dnes obliekol do výstroje sme tento zápas nielenže vyrovnali, ale aj otočili a prepísali sme históriu si myslím v hokeji, lebo ja si nepamätám, hral som 21 rokov hokej a z 0:5 na 6:5 otočiť si ja nepamätám ako hráč. Určite si to budeme všetci pamätať v Liptovskom Mikuláši, aspoň ja určite do konca života môžem povedať za seba. Veľké absolutórium patrí každému jednému hráčovi, že naozaj sme ukázali silu v Liptovskom Mikuláši, aby sa s nami počítalo ďalej. Ako vysvetliť ten rozdiel medzi prvou a druhou tretinou? "Ako som povedal oni dali z piatich striel päť gólov, oni nemali nič iné, druhú tretinu tak isto nemali nič a v tretej tretine mali možno dve-tri strely a my sme mali niekoľko nešťastných gólov. Ale takto to malo byť dnes večer, a ako som povedal, toto nás zocelí. Po prvej tretine sme si povedali tri štyri vety a chalani pochopili, zbytočne na nich budeme kričať za stavu 0:5 krik nepomôže ani by nepomohol si myslím. Pochopili o čo tu ide a hrali pre Liptovský Mikuláš."

 

Martin Kriška:

"Hrám ten hokej už nejaký ten rok, ale toto som ešte nezažil, že je po prvej tretine 0:5 a ten zápas sa otočil, neviem či nejaký divák na tribúne veril po prvej tretine, že to môžme vyhrať, ale viem že jeden človek vo vipke povedal, že to aj tak vyhráme a myslím, že toto víťazstvo patrí hlavne pánovi Michalíkovi staršiemu, ktorý veril. Mám neskutočne šťastné pocity. Pre takéto situácie sa ten hokej hrá. Či je to emócia v publiku, chalani na striedačke.. Verili sme si, prišla energia po tom našom prvom, druhom góle a už to išlo." Po prvej tretine odišlo veľa divákov, ozýval sa piskot... "Nečudovali sme sa im... Ten piskot, ale nikomu nepomôže hlavne, keď sme tam dole a nikto z nás nechce zle, nikto z nás nechce urobiť chybu ale tiež sme len ľudia a niekedy sa tie chyby kopia... Bohužiaľ. Po prvej tretine padli tvrdšie slová aj pre tých ľudí sme chceli ukázať, že tá sila v kolektíve je, že máme dobrých hráčov, strelcov, sme dobrý tím a nezaslúžime si byť tam, kde momentálne sme. Mrzí to, že divák odchádza, že divák píska, žiaľ je to ich názor, my s tým nič nespravíme, iba môžme dobre hrať a vyhrávať zápasy a verím, že tých divákov opäť prilákame na štadión." Určite bola iná atmosféra po prvej tretine a teraz po zápase. "Ako vravím, prehrávať po prvej tretine 0:5, tam sa už hlavy dávajú dole, ale snažili sme sa nevzdávať sa a dať do toho všetko, všetko.. Tam sa trošku zmenila zostava, stiahli sme to na tri lajny, potom sa pridala štvrtá, dala gól, čo bolo super, to nás aj nakoplo na 2:5.. mladý "Braunič," tomu gratulujem k prvému gólu, určite ho to bude niečo stáť (smiech) a to nás nakoplo a potom aj diváci ožili."