HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

21. októbra vyzveme doma Nitru

pridané: 20.10.2022

Prvých desať kôl jubilejného 30. ročníka Tipos Extraligy máme za sebou. V tom jedenástom vyzveme na domácom ľade hokejistov spod Zobora. 

Nitru po minuloročnej finálovej sezóne opustilo niekoľko hráčov ako Nemec, Vitaloš, Raskob, Rockwood, Buček, Baláž, Rais a do rodného Ruska sa vrátil Shepelev. V tíme však zostali stálice ako Branislav Mezei, Bodák, Švarný, Pupák a útočníci Varga, Tvrdoň, Holešinský a Hrnka. Pod Zoborom zostala aj brankárska dvojica O´Connor a Honzík. 

Vedenie klubu doplnilo káder o mladých hokejistov a legionárov. Do kádra pribudli obrancovia Prapavessis, Donaghey, a útočníci Kneis, Myklucha, Solenský, Lacka.

Zverenci trénera Mila majú po desiatich kolách na svojom konte 13 bodov a patrí im deviate miesto v tabuľke. Plný bodový zisk si pripísali na svoje konto v stretnutiach s Košicami, Michalovcami, Prešovom a v uplynulom kole vyhrali na domácom ľade nad Trenčínom. Na konte majú jednu prehru po samostatných nájazdoch, keď nestačili na Banskú Bystricu. V ostatných stretnutiach s Novými Zámkami, Popradom, Slovanom Bratislava, Spišskou Novou Vsou a Zvolenom ťahali za kratší koniec. 

Najproduktívnejším hráčom tímu je Adrián Holešinský s 9 bodmi za 4 góly a 5 asistencií.

 

Realizačný tím: hlavný tréner - Milo Dušan, asistenti - Normund Sejejs, Jozef Račko, 

Káder:

Brankári: Matthew O´Connor, David Honzík

Obrancovia: Miroslav Pupák, Ivan Švarný, Branislav Mezei, Juraj Štefanka, Martin Bodák, František Gajdoš, Lukáš Pánik, Cody Donaghey, Michael Prapavessis, Macoy Erkamps, 

Útočníci: Marek Tvrdoň, Tomáš Hrnka, Filip Bajtek, Adrián Holešinský, Róbert Varga, Adam Sýkora, Ondrej Molnár, Marek Šramaty Martin Volko, Filip Krivošík, Juraj Pekarčík, Filips Bruncis,Phil Kneis, Jakub Lacka, Oleksij Myklucha, Samuel Solenský