HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

V deviatom kole privítame doma Duklu Michalovce

pridané: 13.10.2022

Mužstvo zo Zepmlína obsadilo vlani v základnej časti štvrté miesto. Vo šťvrťfinále podľahlo rivalovi z Košíc 2:4 na zápasy a celkove skončilo na piatom mieste. V Michalovciach pred novou sezónou nastal veľký prievan. Odišlo niekoľko hráčov ako Regenda, Keränen, Mudrák, Mráz. Do kádra pribudli posily zo zámoria ako Hammond, Kristo, Osburn a Winquist, bývalý Slovanista Štajnoch či extraligoví hráči z iných klubov ako Matúš Paločko, Bezúch, Lapšanský, Vašaš. 

V úvodných troch kolách sezóny sa zverencom kanadského trénera Toma Coolena celkom darilo. V prvom zápase sezóny zvíťazili doma nad Košicami 3:2. Následne uspeli na ľade Banskej Bystrice s výsledkom 3:2. V treťom kole zvíťazili pred domácim publikom nad Spišskou Novou Vsou 4:3pp. V ostatných piatich kolách však Michalovce dokázali získať len jeden bod za prehru po predĺžení s Duklou Trenčín. Za kratší koniec ťahali so Slovanom, Nitrou, Prešovom a Zvolenom.

Po nelichotivých výsledkoch z posledných kôl sa z kádra porúčali Danny Kristo a Josh Winquist, od ktorých vedenie Michaloviec očakávalo oveľa viac. Do kádra pribudol na striedavý štart z Humenného Igor Safaraleyev. Novým posilam "líšok" je dvojica útočníkov z Lotyšska Patriks Zabusovs a Vitalijs Pavlovs, ktorí by si svoju premiéru mali odkrútiť práve v zápase proti našemu mužstvu. 

Michalovce sa nachádzajú aktuálne na deviatom mieste v tabuľke. Na konte majú 9 bodov. Najproduktívnejším hráčom tímu je Jakub Suja, ktorý má na svojom konte 8 bodov za 2 góly a 6 asistencií, najlepším strelcom tímu je Matúš Paločko so 4 gólmi. 

 

Realizačný tím:

hlavný tréner: Tom Coolen, asistent trénera: Dušan Devečka, Peter Kúdelka, tréner brankárov: Maximilián Bača

 

Káder:

Brankári: Stanislav Škorvánek, Tobias Smolko, Tomáš Vošvrda

Obrancovia: Jakub Cibák, Tariq Hammond, Miroslav Macejko, Christian Michalčín, Vladimír Mihálik, Zach Osburn, Adam Stripai, Martin Štajnoch

Útočníci: Juraj Bezúch, Peter Bjalončík, Dávid Buc, Samuel Chalupa, Peter Galamboš, Roman Žitný, Adam Lapšanský, Dávid Okoličány, Matúš Paločko, Radovan Puliš, Jakub Suja, Filip Vašaš, Patriks Zabusovs, Vitalijs Pavlovs