Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

V deviatom kole privítame doma Duklu Michalovce

pridané: 13.10.2022

Mužstvo zo Zepmlína obsadilo vlani v základnej časti štvrté miesto. Vo šťvrťfinále podľahlo rivalovi z Košíc 2:4 na zápasy a celkove skončilo na piatom mieste. V Michalovciach pred novou sezónou nastal veľký prievan. Odišlo niekoľko hráčov ako Regenda, Keränen, Mudrák, Mráz. Do kádra pribudli posily zo zámoria ako Hammond, Kristo, Osburn a Winquist, bývalý Slovanista Štajnoch či extraligoví hráči z iných klubov ako Matúš Paločko, Bezúch, Lapšanský, Vašaš. 

V úvodných troch kolách sezóny sa zverencom kanadského trénera Toma Coolena celkom darilo. V prvom zápase sezóny zvíťazili doma nad Košicami 3:2. Následne uspeli na ľade Banskej Bystrice s výsledkom 3:2. V treťom kole zvíťazili pred domácim publikom nad Spišskou Novou Vsou 4:3pp. V ostatných piatich kolách však Michalovce dokázali získať len jeden bod za prehru po predĺžení s Duklou Trenčín. Za kratší koniec ťahali so Slovanom, Nitrou, Prešovom a Zvolenom.

Po nelichotivých výsledkoch z posledných kôl sa z kádra porúčali Danny Kristo a Josh Winquist, od ktorých vedenie Michaloviec očakávalo oveľa viac. Do kádra pribudol na striedavý štart z Humenného Igor Safaraleyev. Novým posilam "líšok" je dvojica útočníkov z Lotyšska Patriks Zabusovs a Vitalijs Pavlovs, ktorí by si svoju premiéru mali odkrútiť práve v zápase proti našemu mužstvu. 

Michalovce sa nachádzajú aktuálne na deviatom mieste v tabuľke. Na konte majú 9 bodov. Najproduktívnejším hráčom tímu je Jakub Suja, ktorý má na svojom konte 8 bodov za 2 góly a 6 asistencií, najlepším strelcom tímu je Matúš Paločko so 4 gólmi. 

 

Realizačný tím:

hlavný tréner: Tom Coolen, asistent trénera: Dušan Devečka, Peter Kúdelka, tréner brankárov: Maximilián Bača

 

Káder:

Brankári: Stanislav Škorvánek, Tobias Smolko, Tomáš Vošvrda

Obrancovia: Jakub Cibák, Tariq Hammond, Miroslav Macejko, Christian Michalčín, Vladimír Mihálik, Zach Osburn, Adam Stripai, Martin Štajnoch

Útočníci: Juraj Bezúch, Peter Bjalončík, Dávid Buc, Samuel Chalupa, Peter Galamboš, Roman Žitný, Adam Lapšanský, Dávid Okoličány, Matúš Paločko, Radovan Puliš, Jakub Suja, Filip Vašaš, Patriks Zabusovs, Vitalijs Pavlovs