HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Na slovíčko s Hannom Kuru

Máme za sebou prvých 6 zápasov, v ktorých sme získali 7 bodov do tabuľky.  Ako by si zhodnotil začiatok súťaže?

"Prvé štyri zápasy sme hrali dobre. Mali sme šancu získať ešte viac bodov, ako len sedem ale v prvých dvoch zápasoch sme mali príliš veľa vylúčení a prehrali sme kvôli tomu zápasy. Tieto posledné dva zápasy proti Novým Zámkom a Popradu sme nehrali našu hru. V týchto zápasoch sme mali problémy so skórovaním a musíme to zlepšiť už v najbližšom zápase. Vieme, že máme dobrý tím a môžeme vyhrať nad každým tímom v tejto lige."

V Tipos extralige pôsobíš už druhú sezónu. Ako by si charakterizoval našu ligu ?

"V lige sa hrá naozaj dobrý hokej. Táto liga je veľmi fyzická. Aby ste vyhrali, musíte každý zápas tvrdo bojovať. Je tu veľa šikovných hráčov."

Do tímu si prišiel ako líder s dobrou produktivitou.  Veríš, že môžeš v aktuálnej sezóne prekonať svoju minuloročnú 30 bodovú sezónu? 

"Naozaj dúfam, že budem produktívnejší ako minulý rok. V tíme mám dobrú úlohu a nevidím dôvod, prečo by som nemohol získať viac bodov ako minulý rok. Nejde však o osobné body. Toto je tímový šport.  Chcem pomôcť nášmu tímu vyhrávať každý zápas, keď si oblečiem dres Liptovského Mikuláša."



Ako sa zrodil tvoj prestup do Liptovského Mikuláša?  Mal si aj iné ponuky zo slovenskej súťaže alebo zo zahraničia?

"Mal som aj niekoľko ďalších možností, kam ísť, ale veľa som hovoril s asistentom trénera Marekom Kolbom a ten ma presvedčil, že toto je miesto, kde môžem urobiť ďalší krok vo svojej kariére. A som naozaj rád, že som využil túto príležitosť a prišiel do  Mikuláša. Zatiaľ som si tu naozaj užil všetok čas."

Si spokojný s podmienkami, ktoré ti klub vytvoril?  Páči sa ti mesto a okolie ?

"Vedenie klubu mi poskytlo dobré podmienky, aby som sa mohol sústrediť len na hokej. Mám tu všetko, čo potrebujem. Mesto sa mi veľmi páči! Všetko je blízko a okolo je pekná príroda. A je pekné vidieť hory každý deň. Tam, kde žijem vo Fínsku, nie sú žiadne hory."

Ako hodnotíš doterajšiu spoluprácu s fínskymi spoluhráčmi a lotyšským reprezentantom Karsumsom v jednej formácii?

"V prípravných zápasoch sme hrali dobre a musíme v tom pokračovať. Je super mať v tíme niekoľko fínskych spoluhráčov. Najmä keď tu Ventelä bol už minulý rok. Pomohol nám s maličkosťami v tíme aj mimo štadióna. A myslím, že  Martins Karsums je už takmer z polovice fín. Musí s nami komunikovať natoľko, že by sa možno mal naučiť fínsky jazyk." ????????????



Už si sa naučil nejaké slovenské slová? A čo slovenská gastronómia?  Ochutnal si bryndzové halušky?

"Viem veľa slovenských slovíčok a čísel a viem sa dorozumieť v niektorých základných situáciách, napríklad v obchode a kaviarni.  Ale zatiaľ neviem hovoriť naplno po slovensky. Vyskúšal som už veľa rôznych slovenských jedál, ale bryndzové halušky som ešte neskúšal. Ale Uhorka mi sľúbil, že mi ich donesie, že môžem ochutnať!  Ale bryndzu som mal v pizzi a mám ju rád, takže som si istý, že mi budú chutiť aj bryndzové halušky. Jedlo v Mikuláši je dobré. Všetky reštaurácie, kde som bol, boli skvelé."

Odkaz pre našich fanúšíkov…

"Ďakujeme za podporu a vidíme sa na štadióne.  Poďme Mikuláš, my sme Liptáci."