Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Na slovíčko s Maximiliánom Braunom

Liptovský Mikuláš je Tvoje rodné mesto, tu si sa narodil a s hokejom aj začínal. Kto Ťa priviedol k hokeju a aká bola Tvoja hokejová cesta?

"Áno, narodil som sa v Liptovskom Mikuláši, kde som aj hokejovo začínal. K hokeju ma priviedol môj dedo, s ktorým som aj prvý rok chodil na ľad. Moja hokejová cesta bola zatiaľ veľmi pekná, samozrejme náročná a občas sa objavila aj prekážka ako sezóna počas Covidu alebo zranenie, ktoré ma vyradilo na skoro celú minulú sezónu, ale to k tomu samozrejme patrí."

Po začiatkoch v Liptovskom Mikuláši si pokračoval jednu sezónu v Dukle Trenčín. Ako si spomínaš na toto obdobie?

"V Dukle to bola veľmi pekná sezóna na ktorú mám množstvo pekných spomienok. Na začiatku to bolo náročnejšie, keďže som odišiel prvýkrát z domu, ale postupom času sa to zlepšovalo, až som nechcel odtiaľ odísť."

Z Trenčína viedli Tvoje kroky do Rakúska...

"Áno, posledné štyri sezóny som pôsobil v Rakúsku. Po sezóne v Dukle som dostal možnosť zúčastniť sa Try Outu, a tak som sa tam dostal. Trvalo mi ale dlhšie, kým som sa rozhodol či tam vôbec pôjdem, pretože to bolo zase o niečo ďalej od domova. K rozhodnutiu pre Rakúsko mi dopomohli hlavne rodičia, a s odstupom času môžem povedať, že to bol správny krok. Začiatky tam boli ale veľmi ťažké, pretože som tam nezvládal veľmi školu a chvíľu to trvalo, kým ma niektorí spoluhráči prijali medzi seba. Veľmi mi ten prvý rok pomáhali tréneri, vychovávatelia a mentálny coach, ktorého som mal v akadémii k dispozícii."

Ako vyzerali tréningy, zápasy, a čo Tvoj voľný čas mimo ľadu. Čo všetko Ti pôsobenie v Salzburgu dalo?

"Tréningy boli v doraste zamerané na zlepšenie korčuliarskych aj individuálnych schopností. Som veľmi vďačný hlavne za tie korčuliarske, pretože mi to veľmi pomohlo uľahčiť pohyb na ľade. V juniorke to už bolo viacej o systéme, ktorý bol podobný s tým, čo hrali muži či už v Salzburgu alebo v Mníchove. Voľného času nebolo veľa, keďže dopoludnia bola škola a popoludní tréningy. Výhodou bolo, že akadémia je komplexná a presuny zo štadióna na internát boli chvíľkové. Mal som možnosť spoznať veľa ľudí rôznych národností, či už z futbalu alebo hokeja a som za to vďačný."

Salzburg je určite krásne mesto. Čo by si odporúčal vidieť? Mal si nejaké obľúbené miesto, kde si chodil?

"Salzburg je veľmi pekné historické mesto a určite by som odporučil navštíviť hrad alebo centrum mesta, v ktorom sa nachádza Mozartov rodný dom. Rád som chodil na kopec neďaleko centra mesta, odkiaľ bol pekný výhľad na mesto a okolie."

Ako sa zrodila spolupráca s MHk 32 Liptovský Mikuláš, si rád, že si sa vrátil do rodného mesta?

"Spolupráca s MHk 32 Liptovský Mikuláš sa zrodila tak, že som dlho čakal na zmluvu v Rakúsku, ktorá neprichádzala, a tak som sa spolu s agentom poobzeral po nových možnostiach a táto terajšia bola jedna z nich, ktorú sme zvážili ako najlepšiu. Som veľmi rád, že som sa po piatich rokoch mohol vrátiť domov a opäť hrať za Liptovský Mikuláš."

Čo hovoríš na trénerskú dvojicu, káder, s kým si najlepšie rozumieš v kabíne?

"Trénerská dvojica je veľmi dobrá a určite sa to odráža aj na predvedenej hre, ktorá tu za posledné roky nebola. V kabíne sme výborná partia, ktorá ťahá za jeden povraz a verím, že to tak zostane do konca sezóny. Rozumiem si pomerne dobre s každým, ale najlepšie asi s Miškom Kapičákom."

Akutálne máš za sebou štyri zápasy za Liptovský Mikuláš v Tipsport Extralige. Ako ich hodnotíš?

"V prvých dvoch zápasoch sme mali určite na viac bodov, ako sme získali, pokazili sme si to však sami niektorými zbytočnými vylúčeniami. V treťom a štvrtom zápase sme sa zbytočným vylúčeniam a chybám vyvarovali a zo zápasov sme vyťažili maximum."

Máš nejaké osobné ciele? 

"Momentálne sa sústredím na aktuálnu sezónu a mojim cieľom je byť, čo najviac platným hráčom pre mužstvo. Nemyslím moc na dlhodobé ciele, to čo bude v budúcnosti ukáže čas."

Tvoja obľúbená liga, tím, hráč?

"Rád si pozriem zápasy z NHL alebo KHL. Obľúbený tím Colorado Avalanche a páči sa mi hra Nathana MacKinnona."

Odkaz fanúšikom Liptovského Mikuláša?

"Som vďačný za každého jedného fanúšika Liptovského Mikuláša a verím, že ich bude chodiť na zápasy, čo najviac."