HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Na slovíčko s vedúcim A-mužstva pánom Ladislavom Pidom

Ako dlho pôsobíte pri hokeji v Liptovskom Mikuláši a, čo všetko ste pri hokeji doteraz robili? 
"Pri hokeji v Liptovskom Mikuláši som začínal  v roku 2000. Začínal som, ako vedúci pri mužstve, kde bol môj mladší syn. Tam som pôsobil 7 rokov, v rokoch 2016-2018 som pôsobil ako člen predstavenstva. Mal som na starosti materiálovo - športovo - technické zabezpečenie mužstva a zároveň som začal pôsobiť ako vedúci A mužstva. S ročnou pauzou tak pôsobím ako vedúci A-mužstva už 5 rokov."
 
Aká je náplň Vašej práce, čo všetko máte na starosti?
"Náplň mojej práce pri mužstve vychádza zo súťažného poriadku, kde sú definované povinnosti každého člena realizačného tímu, ale u nás je trochu špecifikum, nakoľko počtovo realizačný tím je menší, tak nie sú mi cudzie ani práce kustóda, okrem brúsenia korčúľ."
 
Ktorá činnosť pri mužstve je vaša obľúbená a ktorá nie?
"Ťažko na to odpovedať, lebo robotu, ktorú je treba urobiť, nik za vás nespraví a urobiť to proste musíte. Všeobecne, ale nemám rád ak sa niečo rieši na poslednú chvíľu, ale musím povedať, že sa to často nestáva."
 
Je niečo, čo Vám vyslovene vadí na hráčoch? 
"Viete je to kolektív 30 chlapcov a sme tu pre nich. Oni si musia určiť pravidlá a potom sa aj snažiť tieto pravidlá dodržiavať. Niekedy sa to darí viac, inokedy menej, ale čo sa týka poriadku v šatni tak si myslím, že je to OK."
 
Určite ste pri Vašej práci zažili veľa vtipných ale aj vážnych situácíí. Na čo si najradšej spomínate a naopak, čo bolo doteraz pre Vás asi najviac stresujúce?
"Ja spomeniem jednu veľmi čerstvú úsmevnú situáciu, máme tu hráča, ktorého jedna výstrojná súčiastka by sa hodila aj do Makovho múzea, keď sme ju videli tak sme sa dobre zasmiali. Čo sa týka opačnej strany, pre mňa osobne to bola minulosezónna cesta na zápas so Slovanom BA  (február), keď cesta dole Donovalmi bola veľmi nepríjemná, lebo sa dosť šmýkalo a, čo sa týka hokeja tak to bola posledná baráž."
 
Čo by ste odkázali fanúšikom Liptovského Mikuláša do aktuálne prebiehajúcej sezóny?
"Aby sa tešili z hokeja a povzbudzovali chlapcov stále a hlavne vtedy, keď sa nebude veľmi dariť."
 
Odkaz chlapcom do kabíny? 
"Chlapcom do kabíny by som odkázal, aby boli zdraví, a aby ich bavila práca ktorú robia."