HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Na slovíčko so Sebastiánom Šmídom

Keby si sa mal charakterizovať, čo by si o sebe povedal?

"Nemám v obľube hovoriť o sebe v superatívoch, ale v prvom rade som tímový hráč, ktorý neznáša prehrávať. Z dovednostných vecí by som o sebe povedal, že som technický a rýchly korčuliar s dobrým stickhandlingom."

Aká bola doteraz Tvoja hokejová cesta?

"Narodil som sa v Skalici, ale od mala až do dnes žijem v malom meste Gbely. K hokeju som sa dostal v siedmich rokoch, keď mi rodičia kúpili na Vianoce korčule a od začiatku som si hokej zamiloval. Doposiaľ som pôsobil na Slovensku, Česku a jeden rok aj vo Fínsku."

Na ktoré obdobie najradšej spomínaš, prečo?

"Vďaka hokeju mám strašne veľa dobrých období a zážitkov, iba jedno obdobie povedať neviem. Určite by sa patril spomenúť prvý zápas v extralige, druhé miesto na univerziáde, ale aj minuloročný titul so Žilinou a veľa ďalších."

Uplynulú sezónu si obliekal dres prvoligovej Žiliny, s ktorou Liptovský Mikuláš bojoval v baráži o udržanie sa v Tipos Extralige...

"Celá sezóna bola super, urobil sa svetový rekord, vyhral sa titul. Ale chýbala čerešnička na torte, cieľ postúpiť do Extraligy. Liptovský Mikuláš na nás vybehol veľmi pripravený a aj s odstupom času môžem povedať, že vyhral ten lepší."

Ako sa zrodil prestup do Liptovského Mikuláša?

"V Žiline mi skončila zmluva a ja som cítil, že je čas posunúť sa hokejovo ďalej. Mal som celkom vydarenú sezónu, tak som dostal pár ponúk, nad ktorými som uvažoval. Nakoniec som sa rozhodol pre Liptovský Mikuláš, ktorý bol pre mňa najlepšou variantou."

Mohol by si zhodnotiť doterajšiu prípravu, Memoriál Pavla Zábojníka?

"Začiatok prípravy bol dosť náročný. Všetko ma bolelo a nechcelo sa mi ani fungovať. Ale po pár týždňoch si človek zvykne na všetko a potom je to už len lepšie a lepšie. Turnaj hodnotím samozrejme pozitívne, dva zápasy sme vyhrali a už sa neviem dočkať na ďalšie víťazstvá."

S kým si v šatni najviac rozumieš?

"V kabíne sa rysuje výborný kolektív, tak dúfam, že sa to odzrkadlí aj na ľade. Osobne sa bavím s každým, s mladšími aj staršími, ale zatiaľ asi najviac so susedom v kabíne Kirillom."

V nastávajúcej sezóne 2022/2023 sa baráž hrať nebude, posledný tím tabuľky automaticky zostúpi do nižšej súťaže. Čo si o tom myslíš?

"Toto je dosť diskutabilná otázka, ale ja si myslím, že by to tak malo byť. Posledný tím v extralige by mal automaticky vypadnúť a prvý v nižšej lige postúpiť. Aspoň má každý od začiatku o čo hrať a nebude sa čakať iba na to, ako dopadne baráž."

Ako sa Ti zatiaľ v Liptovskom Mikuláši páči? 

"V Liptovskom Mikuláši sa mi zatiaľ páči veľmi. Je tu nádherná príroda a už sa teším na sneh, keďže u nás nikdy dlho nevydrží.

Čo by si odkázal fanúšikom Liptovského Mikuláša?

"Aby stáli tento rok pri nás v dobrom aj v zlom. Nie vždy sa musí dariť, ale vždy to ide ľahšie, s čím väčším počtom fanúšikov na tribúne a tiahli nás do playoff."