HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Na slovíčko s Petrom Novajovským

Kto ťa priviedol k hokeju, kde všade si pôsobil?

Najprv som hrával futbal za Artmediu Petržalka a jedného dňa mi rodičia navrhli či nechcem ísť skúsiť hrať hokej. A zostal som pri ňom doteraz. 

Som odchovancom Slovana Bratislava, kde som, ako mladík odohral pár zápasov a zbieral skúsenosti od takých hráčov ako Robo Döme, Marek Uram, Mišo Sersen, Miro Lažo, Kulha... Bolo tam naozaj veľa výborných hráčov. Potom som sa pobral na skusy do Čiech, kde som odohral dve sezóny a odtiaľ som sa vrátil na Slovensko. Na Slovensku som odohral niekoľko sezón v kluboch Spišská Nová Ves, Banská Bystrica, Zvolen a Trenčín a následne som sa pobral do Poľska. 

Keby si sa mal charakterizovať, čo by si o sebe povedal?
Som obranca, ktorý rád urobí svoju robotu vzadu na 100% a plus pomôže aj v útoku.
 
Na ktorý z tých angažmánov si spomínaš najradšej a prečo?
Pekné spomienky mám na Krakow, ale najkrajšie obdobie bolo v GKS Tychy!  Boli sme super partia a fanúšikov sme mali najlepších akých som kedy zažil. Dva roky sme hrali CHL a všade s nami cestovali! Najkrajšie spomienky mám na Tychy a budem na to spomínať do konca života. 
 
Keby si porovnal Poľskú hokejovú ligu s našou?
Odohral som tam šesť sezón z čoho vznikli 4 tituly a jeden bronz. Liga tam nie je taká vyrovnaná ako na Slovensku. Top 4 tímy sa dajú porovnať s našou extraligou, ale inak ďalšie zápasy a kluby sú na slabšej úrovni. Najlepších fanúšikov majú jednoznačne GKS Tychy.
 
Uplynulú sezónu si pôsobil v Poprade, aká bola? 
V Poprade to bolo ako na hojdačke. Mali sme troch trénerov takže každý nech si urobí sám obraz, ako to muselo vplývať na hráčov!  Ale najradšej budem spomínať na obdobie, keď tam bol kanadský tréner Corey Neilson.
 
Aktuálnu sezónu budeš teda obliekať dres Liptovského Mikuláša, ako sa zrodila táto spolupráca? 
Mal som viac ponúk. Keď som si na internete prečítal, že tréner Ján Šimko podpísal Liptovský Mikuláš, tak do dvoch dní mi zavolal a povedal mi, že má o mňa záujem. Po dohode s rodinou som sa rozhodol ponuku prijať.
 
Ako sa trénuje pod pomerne mladou trénerskou dvojicou Šimko-Kolba? 
Tak tréningy máme dosť namáhavé, ale ako sa hovorí "zima sa ťa opýta, čo si robil v lete". Ja osobne som rád za mladú trénerskú dvojicu, keď sa pozrieme aj po svete tak skoro všade sú mladí tréneri.
 
Aktuálne máš s mužstvom za sebou prvé dva týždne prípravy a odohraté dva prípravné zápasy..
Tak príprava je namáhavá, ale zápasy ukázali, že ideme dobrým smerom. Osobne si myslím, že sme zahrali dobré stretnutia aj keď tam samozrejme boli chyby na ktorých pracujeme, aby sme ich odstránili.
 
Sezóna 2022/23 bude iná v tom, že posledné mužstvo v tabuľke automaticky zostúpi do nižšej súťaže, aký máš na to názor?
Nepozerám sa na to. Osobne sa pozerám len na to, že chcem vyhrať každý zápas, aby sme sa potom nemuseli zamýšľať nad tým, že posledný vypadáva. Takúto možnosť som úplne vyhodil z hlavy.
 
Čo by si odkázal fanúšikom Liptovského Mikuláša?
Pozdravujem každého verného fanúšika Liptovského Mikuláša a dúfam, že sa vidíme na štadióne v hojnom počte a budete nás hnať dopredu za víťazstvami.