HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Reakcia nášho klubu na vyjadrenia klubu Vlci Žilina k nasledujúcim domácim zápasom

   Spoločnosť Ticketlive, cez ktorú náš klub predáva vstupenky na domáce zápasy, ešte v deň začatia predaja poslala ospravedlňujúci list členom vedenia klubu Vlci Žilina, v ktorom priznávajú svoju chybu, ktorá sa stala v názve žilinského klubu. Pre informáciu, aj v priebehu sezóny sa vyskytli nejaké technické nezrovnalosti medzi mužstvami v najvyššej súťaži Tipos extraligy , ale kompetentné osoby si navzájom zavolali a problém vyriešili po vzájomnej a internej komunikácií.

     Dňa 15.04.2022 mali členovia vedenia oboch klubov spolu so zástupcami SZĽH spoločný online meeting, v ktorom sme boli viac krát bezpečnostným manažérom SZĽH upozornení na správanie sa žilinských ultras fanúšikov hlavne na štadiónoch súpera. Po informácií, že na naše domáce zápasy príde približne 300 členov žilinského fan klubu sme po komunikácií s políciou a bezpečnostným manažérom nášho klubu zvolili postup v súlade so Zákonom č. 1/2014 Zz o organizovaní verejných športových podujatí a pre zvýšenie bezpečnosti na zápasoch sme sa dohodli, že bezpečnostní manažéri zabezpečia zaslanie menného zoznamu osôb, ktorí budú vpustení do sektora hostí na jednotlivých štadiónoch. V prípadoch prebiehajúcej sezóny, ak nám bezpečnostný manažér hostí 48 hodín pred zápasom oznámil príchod väčšieho počtu ich fanúšikov, menný zoznam osôb do sektora hostí sme dostali bez problémov.

     Cenu vstupného určuje organizátor podujatia. Napríklad pre registrovaných členov nášho fans klubu na naše zápasy je vstup bezplatný. Na základe zvýšených nákladov, ktoré by nás čakali z hľadiska zabezpečenia bezpečnosti sektora hostí a pokojného priebehu zápasov sme zvolili zvýšenú cenu do tohto sektora.

      Vyjadrovať sa zo strany klubu Vlci Žilina o fair play berieme, ako správne vygradovanie atmosféry pred zápasmi, ktoré nás čakajú. My funkcionárov klubu Vlci Žilina privítame v otvorených VIP priestoroch aspoň tým teplým čajom a kávou, ktorá je úplne bežná medzi funkcionármi počas zápasov extraligových mužstiev.

Sme si vedomí, že barážové zápasy sú dôležité pre oba kluby, avšak spomínanie amaterizmu a podobných výrazov berieme zo strany klubu Vlci Žilina za urážlivé a zbytočné.