HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Barážové súboje začíname na ľade Žiliny

Na Veľkonočnú nedeľu a pondelok odohrá naše mužstvo prvé dva barážové zápasy na ľade žilinských vlkov. Obidva zápasy začínajú o 16.00 hodine a podľa informácií zo zdrojov žilinského klubu bude cena vstupenky 8 eur. Touto cestou chceme pozvať aj mikulášskych fanúšikov, aby prišli povzbudiť našich chlapcov v ťažkých zápasoch o udržanie sa v Tipos extralige.   Následne odohráme dva domáce zápasy na našom zimnom štadióne 21. a 22. apríla (štvrtok, piatok) s úvodným vhadzovaním o 17.00 hod. O cene vstupeniek vás budeme informovať v utorok 19.4, kedy spustíme aj samotný predaj. Vstup pre registrovaných členov nášho fan klubu bude na domáce zápasy zdarma.

 

Z histórie klubu:

Hokejový oddiel bol v Žiline založený v roku 1925 pod názvom ŠK Žilina. V rokoch 194549 sa podarilo vybudovať umelú ľadovú plochu. Na krátky čas sa Žilina dostala do celoštátnej hokejovej ligy. V roku 1961 bola ľadová plocha zastrešená. V sezóne 1964/65 získala Žilina titul majstra Slovenska, ale do celoštátnej ligy sa neprebojovala. Do elitnej súťaže sa dostala až po osamostatnení Slovenska v sezóne 2000/01. V sezóne 2005/06 sa klub stal majstrom Slovenska, no hneď v ďalšej sezóne sa umiestnil na poslednom desiatom mieste. Extraligovú medailu potom získali o jedenásť rokov neskôr, keď k zlatu pridali bronz. V roku 2019 (po 18 rokoch v najvyššej súťaži) prišlo vypadnutie z extraligy, keď Žilinčania prehrali v baráži s Michalovcami. V sezóne 2020/21 síce ukončili základnú časť súťaže na prvom mieste, no titul SHL a zároveň aj postup do Tipos extraligy si vo finálových zápascoh nakoniec vybojovala Spišská Nová Ves, ktorá porazila Žilinu 4:1 na zápasy. V máji 2020 bolo 100% akcií odkúpených spoločnosťou LUPIZA s.r.o., čím sa klub stal súkromným. V júni dostal klub nové logo a nové meno – Vlci Žilina. Základnú časť aktuálnej sezóny ukončila Žilina na prvom mieste so 115 bodmi. Vo finále si svoje sily zmerali s HK Martin. Vytúžený titul SHL priniesol Žiline šiesty finálový zápas, keď sa po 25 sekundách predĺženia presadil presnou strelou Marco Halama.

 

Vlci Žilina realizačný tím:

Hlavný tréner: Ing. Stanislav Škorvánek

Asistent trénera: Tomáš Harant

Tréner brankárov: Jozef Urdák

 

Súpiska:

Brankári: Škorvánek Stanislav, Mikoláš Maroš, Sihelský Jakub, Kubiridžák Filip

Obrancovia: Myšiak Jozef, Kocúr Ján, Petran Marcel, Rehák Samuel, Pišoja Jakub, Greguss Samuel, Mrázik Filip, Sloboda Adrián, Hudec Sebastián, Nahálka Ján, Drtina Marek, Chatrnúch Michal, Jakubík Jakub, 

Útočníci: Koyš Patrik, Rehák Adam, Lašš Dario, Zahradník Samuel, Mikula Ondrej, Skladaný František, Cíger Jakub, Tibenský Jozef, Vybiral Vladimír, Markovič Jaroslav, Lopušan Šimon, Petráš Šimon, Šmída Sebastián, Safaraleev Igor, Linet Jakub, Halama Marco

 

Najproduktívnejšia trojica hráčov:  Petráš Šimon - 73  bodov (39 gólov, 34 asistencií), Šmída Sebastián - 54 bodov (27 gólov, 27 asistencií), Koyš Patrik - 54 bodov (18 gólov, 36 asistencií)

Najlepší strelec sezóny: Petráš Šimon

Najlepší nahrávač: Koyš Patrik

 

Úspešnosť brankárov %

Škorvánek Stanislav 95,03 %

Mikoláš Maroš 93,77 %

Kubiridžák Filip 90,24 %

 

Posledné vzájomné zápasy v Tipsport lige v sezóne 2018/2019

MsHK DOXXbet Žilina - MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:3

MHk 32 Liptovský Mikuláš - MsHK DOXXbet Žilina 6:2

MsHK DOXXbet Žilina - MHk 32 Liptovský Mikuláš 1:2

MHk 32 Liptovský Mikuláš - MsHK DOXXbet Žilina 4:0

MsHK DOXXbet Žilina - MHk 32 Liptovský Mikuláš 6:1