HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Na slovíčko s Kasperom Elom

Kto Ťa priviedol k hokeju, a ako si spomínaš na svoje hokejové začiatky? 

Môj otec hrával basketbal a snažil sa, aby som sa mu aktívne venoval aj ja. Raz ma, ale zobral na hokejový štadión na hokej a odvtedy som vedel, že chcem hrať hokej."

Mal si nejaký svoj hokejový sen?

" Mojím snom bolo hrať v NHL, ale dnes chcem odovzdať na ľade všetko v každom zápase a zlepšovať sa, aby som videl kam sa až môžem dostať. Samozrejme hokej si chcem užívať tak dlho, ako to len bude možné a ako mi zdravie dovolí."

Čo považuješ doteraz za svoj najväčší úspech, čo by si chcel ešte dosiahnuť?

" Mojim najväčším úspechom zatiaľ bolo víťazstvo v Mestis Championship (Fínska 2.liga). Som víťazný typ, takže môžem povedať, že chcem vyhrať niečo veľké."

Na ktoré hokejové obdobie si spomínaš najradšej?

" Najradšej si spomínam na obdobie, kedy som sa prvýkrát odsťahoval z domu a išiel hrať hokej do USA."

Ako si vnímal ponuku hrať na Slovensku, ako sa u nás cítiš?

Chcel som hrať hokej niekde v Európe mimo Fínska a dostal som šancu prísť sem, takže som o tom nemusel vôbec premýšľať. Páči sa mi tu, ale je to tu iné ako vo Fínsku, ale som rád, že môžem spoznávať vašu kultúru. Všetci z klubu (hráči aj zamestnanci) sú ku mne priateľskí, takže je vždy príjemné prísť na tréningy a zápasy. Občas je ťažšie komunikovať s väčšinou chlapcov, ale som rád, že sa so mnou snažia hovoriť."

Páči sa Ti mesto Liptovský Mikuláš, bol si niekedy predtým už na Slovensku?

V Liptovskom Mikuláši sa mi veľmi páči. Na Slovensku som nikdy predtým nebol, takže som o ňom veľa nevedel. Vedel som ale, že z Liptovského Mikuláša pochádza veľa skvelých hokejistov."

Ako tráviš svoj voľný čas?

" Väčšinu času sa snažím relaxovať, takže sledujem veľa seriálov z Netflixu a snažím sa odpútať myseľ od hokeja. Tiež rád navštevujem rôzne miesta, ako sú hory a rôzne iné pekné miesta."

Tvoje obľúbené jedlo? Okúsil si už naše halušky s bryndzou?

" Mám veľa obľúbených jedál napríklad hamburgery, rôzne mäsové jedlá a mám rád domácu kuchyňu. Skúsil som aj bryndzové halušky a sú výborné."