Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Na slovíčko s Kasperom Elom

Kto Ťa priviedol k hokeju, a ako si spomínaš na svoje hokejové začiatky? 

Môj otec hrával basketbal a snažil sa, aby som sa mu aktívne venoval aj ja. Raz ma, ale zobral na hokejový štadión na hokej a odvtedy som vedel, že chcem hrať hokej."

Mal si nejaký svoj hokejový sen?

" Mojím snom bolo hrať v NHL, ale dnes chcem odovzdať na ľade všetko v každom zápase a zlepšovať sa, aby som videl kam sa až môžem dostať. Samozrejme hokej si chcem užívať tak dlho, ako to len bude možné a ako mi zdravie dovolí."

Čo považuješ doteraz za svoj najväčší úspech, čo by si chcel ešte dosiahnuť?

" Mojim najväčším úspechom zatiaľ bolo víťazstvo v Mestis Championship (Fínska 2.liga). Som víťazný typ, takže môžem povedať, že chcem vyhrať niečo veľké."

Na ktoré hokejové obdobie si spomínaš najradšej?

" Najradšej si spomínam na obdobie, kedy som sa prvýkrát odsťahoval z domu a išiel hrať hokej do USA."

Ako si vnímal ponuku hrať na Slovensku, ako sa u nás cítiš?

Chcel som hrať hokej niekde v Európe mimo Fínska a dostal som šancu prísť sem, takže som o tom nemusel vôbec premýšľať. Páči sa mi tu, ale je to tu iné ako vo Fínsku, ale som rád, že môžem spoznávať vašu kultúru. Všetci z klubu (hráči aj zamestnanci) sú ku mne priateľskí, takže je vždy príjemné prísť na tréningy a zápasy. Občas je ťažšie komunikovať s väčšinou chlapcov, ale som rád, že sa so mnou snažia hovoriť."

Páči sa Ti mesto Liptovský Mikuláš, bol si niekedy predtým už na Slovensku?

V Liptovskom Mikuláši sa mi veľmi páči. Na Slovensku som nikdy predtým nebol, takže som o ňom veľa nevedel. Vedel som ale, že z Liptovského Mikuláša pochádza veľa skvelých hokejistov."

Ako tráviš svoj voľný čas?

" Väčšinu času sa snažím relaxovať, takže sledujem veľa seriálov z Netflixu a snažím sa odpútať myseľ od hokeja. Tiež rád navštevujem rôzne miesta, ako sú hory a rôzne iné pekné miesta."

Tvoje obľúbené jedlo? Okúsil si už naše halušky s bryndzou?

" Mám veľa obľúbených jedál napríklad hamburgery, rôzne mäsové jedlá a mám rád domácu kuchyňu. Skúsil som aj bryndzové halušky a sú výborné."