HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Koniec základnej časti ročníka 2021/2022

pridané: 17.03.2022

V nedeľu 13.03.2022 sme domácim zápasom proti Prešovu ukončili základnú časť Tipos extraligy .

Členov vedenia klubu, realizačný tím a samozrejme každého hráča nášho mužstva mrzí, že sme nenaplnili predsezónne ciele a skončili sme na poslednom 12. mieste extraligovej tabuľky. Bilancovanie a hodnotenie, čo sa „malo, mohlo“ spraviť lepšie budeme analyzovať a hodnotiť až po skončení baráže, ktorá nás čaká s víťazom Tipos Slovenskej hokejovej ligy.

Pre naše mužstvo obzvlášť nepríjemná situácia, keďže finále PlayOff SHL sa začína 9.4.2022, a na meno nášho súpera môžeme čakať v prípade siedmeho rozhodujúceho zápasu až do 20.04.2022.

 

Ing. Vlastimil Škandera, športový riaditeľ klubu

Pred sezónou som verejne vyhlásil, že ideme s hráčmi a trénermi spoločne do náročného boja a budeme musieť s maximálnym úsilím opäť vrátiť dobré meno mikulášskemu hokeju, pretože tradícia klubu nás k tomu zaväzuje. S určitosťou môžem povedať, že tak hráči ako aj realizačný tím mali počas prípravného aj súťažného obdobia vytvorené kvalitné extraligové podmienky v materiálnom zabezpečení, ako aj vyplácania odmien podľa jednotlivých hráčskych zmlúv. Podarilo sa nám získať podporu v podnikateľských kruhoch a snažili sme sa poskytovaním informácií a otvorenosťou vzťahov získať dôveru mikulášskeho fanúšika.

Sme si vedomí, že veci ktoré sa nám podarilo v rámci dôvery športového okolia dosiahnuť sú pozitívne, ale výkonnostný športový cieľ po základnej časti, minimálne sa vyhnúť baráži sme nesplnili. Mali sme vyššie ambície, ale v zápasoch koncom minulého roka, kde sme v posledných minútach mali blízko k získaniu bodov sme závery stretnutí nezvládali. V tom čase nám naši súperi sériou víťazstiev bodovo odskočili a to naše mužstvo zrážalo k spodku tabuľky. Prebiehali aktívne komunikácie s hráčmi, ktorých sme v predsezónnom období podpisovali ako lídrov mužstva. Pozitívom je výkonnosť nestarnúceho kapitána Martina Krišku, ktorý bol s 34 bodmi najproduktívnejším hráčom mužstva a zároveň najlepším strelcom. V obrane podával stabilné a kvalitné výkony Sameli Ventelä a v útočnej fáze by som chcel pochváliť domáceho odchovanca Michala Uhríka.

V nasledujúcom období nás čaká tréningový proces, ktorý doplníme prípravnými zápasmi, ktoré máme predbežne dohodnuté a budeme o nich bližšie informovať budúci týždeň. Nečaká nás ľahké obdobie, ale spoločne sme všetci v klube nastavení len pre jeden cieľ, ktorým je udržať extraligovú príslušnosť aj v nadchádzajúcej sezóne, tak aby si pri oslavách 90. výročia hokeja v našom meste fanúšik s radosťou zaspomínal.“


 

Pevne veríme, že nás na barážové stretnutia prídete podporiť !