Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Koniec základnej časti ročníka 2021/2022

pridané: 17.03.2022

V nedeľu 13.03.2022 sme domácim zápasom proti Prešovu ukončili základnú časť Tipos extraligy .

Členov vedenia klubu, realizačný tím a samozrejme každého hráča nášho mužstva mrzí, že sme nenaplnili predsezónne ciele a skončili sme na poslednom 12. mieste extraligovej tabuľky. Bilancovanie a hodnotenie, čo sa „malo, mohlo“ spraviť lepšie budeme analyzovať a hodnotiť až po skončení baráže, ktorá nás čaká s víťazom Tipos Slovenskej hokejovej ligy.

Pre naše mužstvo obzvlášť nepríjemná situácia, keďže finále PlayOff SHL sa začína 9.4.2022, a na meno nášho súpera môžeme čakať v prípade siedmeho rozhodujúceho zápasu až do 20.04.2022.

 

Ing. Vlastimil Škandera, športový riaditeľ klubu

Pred sezónou som verejne vyhlásil, že ideme s hráčmi a trénermi spoločne do náročného boja a budeme musieť s maximálnym úsilím opäť vrátiť dobré meno mikulášskemu hokeju, pretože tradícia klubu nás k tomu zaväzuje. S určitosťou môžem povedať, že tak hráči ako aj realizačný tím mali počas prípravného aj súťažného obdobia vytvorené kvalitné extraligové podmienky v materiálnom zabezpečení, ako aj vyplácania odmien podľa jednotlivých hráčskych zmlúv. Podarilo sa nám získať podporu v podnikateľských kruhoch a snažili sme sa poskytovaním informácií a otvorenosťou vzťahov získať dôveru mikulášskeho fanúšika.

Sme si vedomí, že veci ktoré sa nám podarilo v rámci dôvery športového okolia dosiahnuť sú pozitívne, ale výkonnostný športový cieľ po základnej časti, minimálne sa vyhnúť baráži sme nesplnili. Mali sme vyššie ambície, ale v zápasoch koncom minulého roka, kde sme v posledných minútach mali blízko k získaniu bodov sme závery stretnutí nezvládali. V tom čase nám naši súperi sériou víťazstiev bodovo odskočili a to naše mužstvo zrážalo k spodku tabuľky. Prebiehali aktívne komunikácie s hráčmi, ktorých sme v predsezónnom období podpisovali ako lídrov mužstva. Pozitívom je výkonnosť nestarnúceho kapitána Martina Krišku, ktorý bol s 34 bodmi najproduktívnejším hráčom mužstva a zároveň najlepším strelcom. V obrane podával stabilné a kvalitné výkony Sameli Ventelä a v útočnej fáze by som chcel pochváliť domáceho odchovanca Michala Uhríka.

V nasledujúcom období nás čaká tréningový proces, ktorý doplníme prípravnými zápasmi, ktoré máme predbežne dohodnuté a budeme o nich bližšie informovať budúci týždeň. Nečaká nás ľahké obdobie, ale spoločne sme všetci v klube nastavení len pre jeden cieľ, ktorým je udržať extraligovú príslušnosť aj v nadchádzajúcej sezóne, tak aby si pri oslavách 90. výročia hokeja v našom meste fanúšik s radosťou zaspomínal.“


 

Pevne veríme, že nás na barážové stretnutia prídete podporiť !