HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Prvý gól Viktora Ďurinu v extraligovom drese

Viktor Ďurina je 21 ročný útočník, rodák z Trenčína, ktorý k nám prišiel v priebehu aktuálnej sezóny z prvoligového klubu HK Martin. V drese Liptovského Mikuláša odohral doposiaľ päť zápasov. V tom poslednom proti HK Poprad strelil svoj prvý gól v extralige. 

 

Extraligový hokej si už v minulosti okúsil v drese Dukly Trenčín. Ako si na toto obdobie spomínaš? 

"Na pôsobenie v Dukle Trenčín spomínam len v dobrom, bolo to veľmi príjemné sa dostať vtedy ešte ako junior do extraligy. Trenčín je hokejové mesto a taktiež moje rodné mesto a som rád, že som mohol zažiť atmosféru trenčianskych fanúšikov." 

Aké to je zahrať si opäť po čase extraligu?

"Je to skvelý pocit, zahrať si opäť extraligu. Je to, predsa len iná liga, ako prvá slovenská hokejová liga a som veľmi rád, že som dostal opäť túto šancu."

Za Liptovský Mikuláš si odohral doposiaľ 5 zápasov, v tom poslednom proti Popradu si strelil svoj prvý gól v najvyššej slovenskej súťaži, aký je to pocit?

 "Áno, bol to môj úplne prvý gól v extralige, je to vynikajúci pocit a som naozaj veľmi rád, že mi to tam konečne padlo."

Ako by si zhodnotil zápas v Poprade?

"Zápas v Poprade bol veľmi náročný. Poprad má dobré mužstvo či už v obrane alebo v útoku, ale včera sme podali veľmi dobrý výkon a každý jeden z nás nechal na ľade maximum. Preto som veľmi rád za toto víťazstvo."

Ako sa cítiš u nás v Liptovskom Mikuláši, poznal si niekoho z chalanov osobne už z predchádzajúceho hokejového obdobia?

"Za tých päť odohratých zápasov sa to ťažko hodnotí, ale ja si myslím, že som zapadol do kabíny. Partia je tu výborná a ja cítim v tomto mužstve veľmi dobre. Osobne som poznal len Martina Krempaského."

M.N. text, foto