HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Odveta v prospech Liptákov.

pridané: 12.02.2016

Domáci priaznivci v piatok videli gólostroj "EŠKY".

"EŠKA" nechcela nechať v druhom štvrťfinálovom zápase nič na náhodu a od začiatku zatlačila Michalovce pred ich bránku. V tretej minúte vyslal dobrý pokus Šiška, Trenčan bol pozorný a dokonca  založil protiútok, po ktorom zazvonila na Pravdovej bránke tyčka. V siedmej minúte sa rozbilo plexisklo a hra bola na viac než desať minút prerušená. Pauza pribrzdila Liptákov a hostia vystrčili rožky. V jedenástej minúte založili rýchly protiútok a prečíslenie 3 - 2 zakončil presne Klouda. Domácich to nakoplo, opäť naštartovali svoje motory a už o dve minúty bolo vyrovnané. Lištiak rýchlym švihom spomedzi kruhov vyrovnal pod hornú tyčku. V 16.minúte sa rútila dvojica Laco - Piatka na jedného obrancu, no po Lacovej strele sa skóre nezmenilo. Po prvej tretine bolo skóre vyrovnané.

V 27. minúte poslal Lichanec domácich po prvýkrát do vedenia. Počas presilovky sa chopil osamoteného vyrazeného puku po Nádašdiho strele a nikým neatakovaný vymiešal brankára hostí. V 28. minúte sa za domácou bránkou uvoľnil Salnikov, vyviezol puk pred Pravdu. Domáci brankár podržal svoj tím. V polovici zápasu predviedol Pravda pravdepodobne zlomový zákrok stretnutia. Prečíslenie 4 - 2 v podaní hosťujúcich hráčov, ktoré zakončoval Faith do prázdnej bránky, Pravda úžasným zákrokom zlikvidoval. V 35. minúte sa odpútali domáci od Dukly na rozdiel dvoch gólov. Lichanec strelil svoj druhý gól v stretnutí po Uramovej nezištnej nahrávke spoza bránky osamotenému domácemu ostrostrelcovi, ktorý popod lapačku Trenčana zvýšil náskok. V 37. minúte mali hostia veľkú príležitosť znížiť v presilovke o dvoch hráčov, no dopadlo to opačne ako očakávali. Po naskočení Šišku na ľad mu poslal Mezovský dobrú prihrávku na súperovu modrú čiaru. Domáci obranca v netradičnej pozícii chcel blafákom oklamať Trenčana, ktorý síce prvý pokus zlikvidoval, ale puk ostal nekrytý pred bránkoviskom a Uram obetavo dorazil puk za bezmocného brankára hostí. Oveľa veselšie bolo v druhej prestávke v šatni domácich.

Do záverečnej tretiny naskočili hostia s myšlienkou znepríjemniť domácim ich cestu za víťazstvom. To sa im ale vôbec nepodarilo. V 44. minúte opäť inkasovali. Sukeľ - Lichanec - Uram rozohrali biliardovú akciu na ktorej konci bol prvý menovaný a bezmocný Trenčan, ktorý sa mohol iba prizerať ako puk doputoval do opustenej svätyne hostí. O necelú minútu vyhnali domáci hráči Trenčana z brány. Lištiak nechytateľne po vyhratom Piatkovom buly strelil svoj druhý gól v zápase. V 49. minúte Pravda dobre zasiahol po strele Hopkoviča. V tej istej minúte domáci pridali ďalší gól. Uram po Sukeľovej nahrávke pekným blafákom prekonal Okoličányho. V 56. minúte Faith strelil druhý gól Dukly, keď tečoval Hančákovu strelu od modrej čiary. V 58. minúte skorigoval stav Čížek, ktorý sa dostal k puku a z prvej prekonal Pravdu. Skóre zápasu uzavreli domáci dvadsaťjeden sekúnd pred koncom stretnutia. Jeden z najlepších hráčov v tomto zápase, Andrej Lištiak, dokončil svoj hattrick. Dotlačil puk za bránkovú čiaru po Kadlubiakovej strele a diváci mohli oslavovať jasné víťazstvo svojich farieb.

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Michalovce                          8:3 (1:1,3:0,4:2)

Góly: 13. Lištiak (Laco, Piatka), 27. Lichanec (Nádašdi, Burzala) PP, 35. Lichanec (Uram, Burzala), 38. Uram (Šiška), 44. Sukeľ (Uram, Lichanec), 45. Lištiak (Piatka), 49. Uram (Sukeľ), 60. Lištiak (Piatka) – 11. Klouda (Faith, Drotár), 56. Faith (Hančák, Klouda), 58. Čížek (Hančák, Schnelly)

Strely: 42:23 (15:7,12:8,14:8)

Tresty: 4:4 + Faith (MI) 10min. OT

Tréneri: Spišák - Tóth

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: V. Pravda – Krčula, Mezovský, Burzala, Nádašdi, M. Šiška, P. Gula, F. Oravec, Kadlubiak – Števuliak, Jabrocký, J. Cibuľa – J. Sukeľ, Lichanec, Uram – A. Laco, Piatka, Lištiak – Bartík, Kuric, Brezniak.

HK Dukla Michalovce: A. Trenčan (45. D. Okoličány) – Kubát, Ďurák, Hančák, Vl. Urban, Hopkovič, Šangin, M. Schnelly, A. Voronov – J. Faith, Klouda, Drotár – Ma. Segľa, Bašič, D. Šoltés – Lučnikov, Boltun, Salnikov – Hinďoš, Huňady, Čížek.

 

Rozhodcovia: Husár – Gavalier, Ľ. Šoltés