HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Úvodná bitka štvrťfinále neúspešná. + FOTO

pridané: 11.02.2016

Na Liptove vo štvrtok odštartovala štvrťfinálová séria s Michalovcami.

Michalovce prišli s ambíciou vyhrať aspon jeden z dvoch úvodných zápasov a podriadili tomu taktiku. Dobré bránenie, prehustená obrana a rýchle protiútoky naordinoval hosťujúci tréner svojim hráčom. Liptáci sa od začiatku stretnutia nedostali do svojho povestného tempa, a hra sa tak odvíjala mimo nebezpečné územia pred jednou či druhou bránkou. Michalovce dobre vyčkávali na svoju šancu. V druhej minúte síce prepasírovali puk za Pravdov chrbát, gól bol však dosiahnutý rukou a tak neplatil. V ôsmej minúte ukázal Pravda opäť dobrý zákrok po strele jedného z hráčov Dukly. Pri vylúčení Števuliaka dobre strieľal Bašič, Pravda bol pozorný. V 17. minúte tečovanú Mezovského strelu Trenčan s námahou vytlačil mimo tri žrde. Prvý gól stretnutia padol v 17. minúte pri presilovke Michaloviec. Drotár spomedzi kruhov prekonal Pravdu pomedzi betóny. Radostnejší boli v prvej prestávke hostia.

V strednej tretine sa obraz hry moc nezmenil. Domáci sa snažili preniknúť cez dobre fungujúcu obranu hostí a tí naopak, kúskovali hru a nepúšťali "EŠKU" do blízkosti Trenčana. V druhej časti hry sme videli veľa osobných súbojov. Liptáci dostali v druhej polovici tretiny možnosť hrať sériu presilových hier, gól ale nepadol. Aj po druhej prestávke tak stále Liptáci museli doťahovať gólové manko.

V tretej tretine hostia takmer zabudli kde je Pravdova brána. Snaha Liptákov vyrovnať skóre končila na Trenčanovom štíte. Brankár hostí privádzal domácich hráčov a divákov do zúfalstva. Jedna z mála návštev v domácej tretine v 44. minúte skoro skončila druhým gólom, Klouda spomedzi kruhov netrafil Pravdovu bránu. Domáci sa neúnavne tlačili do tretiny Dukly, hráči Michaloviec svojou obetavosťou držali výsledok na svojej strane. Domáci neuspeli ani v záverečnej dvojminútovke, hrali síce v oslabení, Uram sa dokázal uvoľniť na modrej čiare a rútil sa sám na brankára, Trenčan opäť podržal Duklu. Záverečná power play domácich, keď vyrovnali sily na ľade, rovnako gólový úspech nepriniesla ani  z veľkých šancí domáci hráčov, a tak si prvé víťazstvo v sérii pripísali Michalovčania.

Na Liptove bola krásna návšteva, za ktorú sa vám, našim priaznivcom chceme poďakovať a pozvať vás na zajtrajší druhý duel série. Veríme, že vás čiastkový neúspech neodradil. O to viac potrebujeme zajtra vašu podporu. Zajtra je nový deň, nový zápas.

 

1. štvrťfinálový zápas

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Michalovce                           0:1 (0:1,0:0,0:0)

 

Gól: 19. Drotár (Bašič, Ďurák) PP

Strely: 27:19 (6:9,9:7,12:3)

Tresty: 3:6

Tréneri: Spišák - Tóth

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Pravda – Mezovský, Krčula, CIbuľa, Jabrocký, Bartík – Nádašdi, Burzala, Uram, Lichanec, Sukeľ – Gula, Šiška, Števuliak, Piatka, Laco – Kadlubiak, Oravec, Brezniak, Kuric, Lištiak

HK Dukla Michalovce: Trenčan – Kubát, Ďurák, Drotár, Klouda, Faith – Hančák, Urban, Hinďoš, Bašič, Segľa – Shangin, Hopkovič. Salnikov, Boltun, Luchnikov – Voronov, Schnelly. Čížek, Huňady, Šoltés

 

Rozhodcovia: Valach – Peterka, Ševčík

Diváci: 1628

Póóóóóóóóóóóóóóďme "EŠKA" poďme do toho!!!