HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Zaslúžené víťazstvo nad Banskou Bystricou

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC 05´Banská Bystrica 5:2 (5:1, 0:1, 0:0)

Góly a asistencie:

1. Hovorka (Handlovský, Ventelä), 1. Walega (Karpinnen, Salija), 2. Murček (Matúš Paločko, Jurík), 5. Handlovský (Kriška, Hovorka), 20. Ventelä (Handlovský, Hovorka) - 14. Ščerbak (Michaud, Výhonský), 36. Cardwell.

MHk 32 Liptovský Mikuláš: Ivannikov – Ventelä, Varttinen, A. Salija, Mezovský, Krempaský, Pacalaj, S. Droppa - Hovorka, Kriška, Handlovský - Karppinnen, Walega, Obdržálek - J. Jurík, Murček, Matúš Paločko - J. Nemec, Haluška, Dunčko

HC 05´Banská Bystrica: Belányi (1. Gajan) – Cardwell, Bačík, Boldižár, Crevier-Morin, Hudák, Kostromitin, Rákoš - Fossier, Berger, Galbavý - Bubela, Michaud, Ščerbak - Výhonský, Tamáši, Kabáč – Vašaš, Gabor, Melcher

Rozhodovali: T. Orolín, Baluška - M. Orolín, Jurčiak, vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

 

Marek Hovorka: 

"Určite nás nakopol hneď ten prvý gól, potom nám tam padli aj šťastné strely. Myslím si, že to bolo trošku identické ako, keď my sme hrali v Banskej Bystrici aj im tam napadalo skoro všetko. Dnes bolo dôležité, že sme to dokázali udržať, aj keď sme mali trošku výpadky v hre, ale nakoniec sme to ukopali do víťazného konca. Dôležité je, že sme po dlhšom čase vyhrali, pretože potrebujeme každý bod ako soľ. Vieme, ako vyzerá tabuľka pred nami, takže my sme radi. 

Lukáš Handlovský:

"Sme za to radi, keby nám to niekto povedal pred zápasom, tak asi by sme tomu neuverili, ale je super, že sme hneď v prvom striedaní dali gól a prišli k tomu aj ďalšie lajny, ktoré pristúpili zodpovedne a potom sa hrá už oveľa lepšie, keď je 3:0. Samozrejme tie góly sa nezrodili ľahko, bolo tam aj šťastie čo sa poodrážalo, aj pri tom mojom góle ale to k tomu patrí. Viac menej sme mali doteraz smolu, takže je to také kolísavé. Keď sa vyhráva o tri, štyri góly tak všetko je jednoduchšie, hlava ide, ruky a nohy idú a tam sa už nemusíme potom tlačiť tak dopredu a treba len kontrolovať hru, aj keď  samozrejme Bystrica hrala veľmi dobre a my sme mali aj slabšie chvíľky, kde sme potom dostali góly. Týchto vecí sa musíme vyvarovať, aby sme dokázali ustrážiť výsledok o jeden gól, keď budeme vyhrávať, aby sme mohli zbierať dôležité body, ktoré nám chýbajú do tabuľky. Pre nás je každý bod zlatý, už treba aj z vonku zbierať bodíky, aby sme sa odlepili od toho dna, ešte je dosť zápasov, ale nemôžeme zaváhať v dôležitých okamihoch a púšťať si zápasy, ktoré máme dobre rozohraté."

M.N.