HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Súboj o body na ľade Banskej Bystrice

pridané: 28.12.2021

Po krátkej prestávke a zrušenom štefanskom kole pokračuje v utorok 28. decembra Tipos Extraliga svojim 46. kolom, v ktorom sa predstavíme na ľade Banskej Bystrice. Stretnutie sa začína o 17.30 hod a odohrá sa opäť bez divákov. 

"Barani" majú doposiaľ odohratých 25 zápasov, v ktorých nazbierali 28 bodov za sedem víťazstiev v riadnom hracom čase, dve výhry v predĺžení a tri prehry po predĺžení. Patrí im desiate miesto v tabuľke. Na deviaty celok tabuľky, ktorým je Dukla Trenčín strácajú sedem bodov. Na krk im dýchajú z jedenásteho miesta Nové Zámky, ktoré majú o tri body menej a odohratých 27 zápasov. Naše mužstvo z posledného miesta tabuľky stráca na "Baranov" štyri body. 

V uplynulom zápase si hokejisti spod Urpína zmerali svoje sily so zvolenskými "Rytiermi". Na domácom ľade sa im nedarilo a Zvolenu podľahli 0:4. Naši chlapci cestovali za súperom do Nitry, na súpera však nestačili a prehrali 2:7.

Najproduktívnejším hráčom Banskej Bystrice je 25 ročný ľavý krídelník Mitchel Daniel Fossier, ktorý má na svojom konte osemnásť bodov za desať gólov a osem asistencií. Desať strelených gólov v drese Bystrice má aj center Joseph Charles Berger. Banská Bystrica avizovala posilnenie útočných radov o amerického útočníka Westina Michauda, ktorý by mal priletieť do Európy 28. decembra.

Štatistiky nášho tímu vedie Martin Kriška, ktorý má 22 bodov za jedenásť gólov a jedenásť asistencií. Je tak najproduktívnejším hráčom a zároveň aj najlepším strelcom tímu. Najviac asistencií (16) má na konte Marek Hovorka, o asistenciu menej má Sameli Ventelä.

V uplynulých dňoch nastali v našom mužstve zmeny. Útočné rady posilní mladý fínsky útočník Atte Karpinnen. Mužstvo po dohode opustil brankár Tomáš Vošvrda. Namiesto neho zamieri do brány Rus Yevgeni Ivannikov. 

Vzájomné zápasy v aktuálnej sezóne vychádzajú v prospech Banskej Bystrice, ktorá zvíťazila v oboch stretnutiach (4:2 a 3:1).