Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Súboj o body na ľade Banskej Bystrice

pridané: 28.12.2021

Po krátkej prestávke a zrušenom štefanskom kole pokračuje v utorok 28. decembra Tipos Extraliga svojim 46. kolom, v ktorom sa predstavíme na ľade Banskej Bystrice. Stretnutie sa začína o 17.30 hod a odohrá sa opäť bez divákov. 

"Barani" majú doposiaľ odohratých 25 zápasov, v ktorých nazbierali 28 bodov za sedem víťazstiev v riadnom hracom čase, dve výhry v predĺžení a tri prehry po predĺžení. Patrí im desiate miesto v tabuľke. Na deviaty celok tabuľky, ktorým je Dukla Trenčín strácajú sedem bodov. Na krk im dýchajú z jedenásteho miesta Nové Zámky, ktoré majú o tri body menej a odohratých 27 zápasov. Naše mužstvo z posledného miesta tabuľky stráca na "Baranov" štyri body. 

V uplynulom zápase si hokejisti spod Urpína zmerali svoje sily so zvolenskými "Rytiermi". Na domácom ľade sa im nedarilo a Zvolenu podľahli 0:4. Naši chlapci cestovali za súperom do Nitry, na súpera však nestačili a prehrali 2:7.

Najproduktívnejším hráčom Banskej Bystrice je 25 ročný ľavý krídelník Mitchel Daniel Fossier, ktorý má na svojom konte osemnásť bodov za desať gólov a osem asistencií. Desať strelených gólov v drese Bystrice má aj center Joseph Charles Berger. Banská Bystrica avizovala posilnenie útočných radov o amerického útočníka Westina Michauda, ktorý by mal priletieť do Európy 28. decembra.

Štatistiky nášho tímu vedie Martin Kriška, ktorý má 22 bodov za jedenásť gólov a jedenásť asistencií. Je tak najproduktívnejším hráčom a zároveň aj najlepším strelcom tímu. Najviac asistencií (16) má na konte Marek Hovorka, o asistenciu menej má Sameli Ventelä.

V uplynulých dňoch nastali v našom mužstve zmeny. Útočné rady posilní mladý fínsky útočník Atte Karpinnen. Mužstvo po dohode opustil brankár Tomáš Vošvrda. Namiesto neho zamieri do brány Rus Yevgeni Ivannikov. 

Vzájomné zápasy v aktuálnej sezóne vychádzajú v prospech Banskej Bystrice, ktorá zvíťazila v oboch stretnutiach (4:2 a 3:1).