HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

V piatok 10.decembra hostíme Duklu Trenčín

pridané: 10.12.2021

Uplynulý zápas s prívlastkom šesťbodový na ľade súpera v Nových Zámkoch nám nevyšiel podľa predstáv. Po dvoch tretinách bol stav stretnutia vyrovnaný, nakoniec sa však z výhry 4:3 a troch bodov tešil domáci celok. Zostalo nám tak posledné miesto v tabuľke, Nové Zámky si polepšili a nachádzajú sa na desiatej priečke. Jedenáste miesto patrí Banskej Bystrici s 22 bodmi.

Dukla Trenčín sa nachádza na siedmom mieste s 29 bodmi za 9 vyhratých duelov v riadnom hracom čase a jednu výhru po predĺžení. V uplynulom kole si "vojaci" poradili na domácom ľade s Michalovcami 3:1. Klub po vzájomnej dohode ukončil spoluprácu s trénerom Jánom Paradavým, ktorého nahradil 40-ročný fínsky tréner Tero Lehterä. Posledné štyri sezóny pôsobil vo fínskom klube SaiPa. Asistentimi fínskeho trénera sú Peter Fruhauf a Viliam Čacho.

Najproduktívnejším hráčom Trenčína je Josef Mikyska, ktorý má na svojom konte 19 bodov za päť gólov a štrnásť asistencií. O dva body menej má Lukáš Paukovček. Najlepším strelcom je Radoslav Tybor s deviatimi gólmi. Trenčiansku svätyňu ochraňuje Michal Valent (89,95%) s kolegom Benom Bowsom (89,52%).

Našim najproduktívnejším hráčom je stále Petr Obdržálek s osemnástimi bodmi a najlepším strelcom je Martin Kriška. S Duklou Trenčín sme si v aktuálnom ročníku Tipos extraligy merali sily dva krát. V prvom dueli sme zvíťazili na domácom ľade 4:0, druhé stretnutie sme prehrali o gól 2:3. 

S Trenčínom potrebujeme doma bodovať. Do zápasu nenastúpia z dôvodov zranení: Michalík, Shepelev, Haluška, Salija, Kuráli, Obdržálek.