HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Prvý decembrový zápas odohráme doma proti Prešovu

pridané: 02.12.2021

MHk 32 Liptovský Mikuláš dnes na domácom ľade privíta o 17.00 hod HC Grotto Prešov. Stretnutie sa bude konať bez divákov.

V poslednom zápase sme na domácom ľade nestačili na Banskú Bystricu s výsledkom 1:3. Strelcom nášho jediného gólu bol Michal Uhrík. Zostali sme tak naďalej na poslednej priečke v tabuľke. Nové Zámky nám odskočili na tri body a Spišská Nová Ves má o 5 bodov viac. 

Zverenci trénera Bokroša v uplynulom kole neodohrali zápas proti Michalovciam, kvôli početnej maródke v mužstve. V dvadsiatom kole vycestovali na Slovan, kde prehrali 0:5. "Koňare" z posledných desiatich odohratých zápasov vyhrali sedem stretnutí. Aktuálne im patrí šiesta priečka s 26 bodmi za osem víťazstiev v riadnom hracom čase a jedno víťazstvo v predĺžení.

Najproduktívnejším hráčom Prešova je so 16 bodmi J.Charbonneau (7 gólov a 9 asistencií), za ním nasledujú s 13 bodmi E. Šimun a J.Sýkora.  Tím Ernesta Bokroša posilnil v posledných dňoch ofenzívu aj defenzívu. Obranné rady posilnil ruský obranca Ivan Glazkov, ktorý odohral viac ako 130 zápasov v KHL a Ján Ťavoda, ktorý prišiel do Prešova z Michaloviec na výmenu za Mateja Baču. V útoku pomôže zase šikovný 25 ročný útočník Vitali Lyalka, ktorý patril dlhodobo k najlepším útočníkom ukrajinskej ligy v HC Donbass. Cez reprezentačnú prestávku prišiel do mužstva obranca Erik Rajnoha z tímu Bratislava Capitals. Skvele chytajúci gólman prešovských "koňarov" Nikita Bespalov má tretiu najlepšiu percentuálnu úspešnosť zásahov v aktuálnej sezóne Tipos extraligy. 

S našim dnešným súperom sme sa stretli v jedenástom kole, kedy o víťazstve "koňarov" 4:3 rozhodli až samostatné nájazdy.

Tím Ernesta Bokroša má prvú sezónu v Tipos extralige dobre rozbehnutú. Majú skvele chytajúceho brankára a do tímu prišli ďalšie posily. Zápas 21. kola však pre maródku v tíme neodohrali. Čaká nás teda veľmi kvalitný súper, no nie nezdolateľný.