Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Prvý decembrový zápas odohráme doma proti Prešovu

pridané: 02.12.2021

MHk 32 Liptovský Mikuláš dnes na domácom ľade privíta o 17.00 hod HC Grotto Prešov. Stretnutie sa bude konať bez divákov.

V poslednom zápase sme na domácom ľade nestačili na Banskú Bystricu s výsledkom 1:3. Strelcom nášho jediného gólu bol Michal Uhrík. Zostali sme tak naďalej na poslednej priečke v tabuľke. Nové Zámky nám odskočili na tri body a Spišská Nová Ves má o 5 bodov viac. 

Zverenci trénera Bokroša v uplynulom kole neodohrali zápas proti Michalovciam, kvôli početnej maródke v mužstve. V dvadsiatom kole vycestovali na Slovan, kde prehrali 0:5. "Koňare" z posledných desiatich odohratých zápasov vyhrali sedem stretnutí. Aktuálne im patrí šiesta priečka s 26 bodmi za osem víťazstiev v riadnom hracom čase a jedno víťazstvo v predĺžení.

Najproduktívnejším hráčom Prešova je so 16 bodmi J.Charbonneau (7 gólov a 9 asistencií), za ním nasledujú s 13 bodmi E. Šimun a J.Sýkora.  Tím Ernesta Bokroša posilnil v posledných dňoch ofenzívu aj defenzívu. Obranné rady posilnil ruský obranca Ivan Glazkov, ktorý odohral viac ako 130 zápasov v KHL a Ján Ťavoda, ktorý prišiel do Prešova z Michaloviec na výmenu za Mateja Baču. V útoku pomôže zase šikovný 25 ročný útočník Vitali Lyalka, ktorý patril dlhodobo k najlepším útočníkom ukrajinskej ligy v HC Donbass. Cez reprezentačnú prestávku prišiel do mužstva obranca Erik Rajnoha z tímu Bratislava Capitals. Skvele chytajúci gólman prešovských "koňarov" Nikita Bespalov má tretiu najlepšiu percentuálnu úspešnosť zásahov v aktuálnej sezóne Tipos extraligy. 

S našim dnešným súperom sme sa stretli v jedenástom kole, kedy o víťazstve "koňarov" 4:3 rozhodli až samostatné nájazdy.

Tím Ernesta Bokroša má prvú sezónu v Tipos extralige dobre rozbehnutú. Majú skvele chytajúceho brankára a do tímu prišli ďalšie posily. Zápas 21. kola však pre maródku v tíme neodohrali. Čaká nás teda veľmi kvalitný súper, no nie nezdolateľný.