HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Posledný domáci zápas základnej časti neúspešný

pridané: 05.02.2016

Dnes sa na Liptove stretli tabuľkoví susedia.

Zápas už nemohol zmeniť tabuľkové postavenie oboch mužstiev. Na svoj prvý zápas v drese ,,EŠKY" nastúpil aj Michal Šiška, nová akvizícia Liptákov.

Zápas mal od úvodného buly svižné tempo, domácim zo začiatku robila problém tvrdšia hra hostí. Úvodný gól padol z prvej vážnejšej situácie pred domácou bránou. Hudec využil dobrú nahrávku spoza bránky a poslal puk za Pravdov chrbát. Liptáci boli blízko k vyrovnaniu v 12. minúte, keď Oravcova strela skončila na hornej tyčke hosťujúcej bránky. V 14. minúte zahrmelo opäť na opačnej strane. Hráči Nových Zámkov pekne vyšachovali domácu obranu a Frolík nemal problém skórovať do prázdnej bránky. Liptáci neboli očividne v prvej tretine vo svojej koži. Trénerské duo, Spišák - Droppa, mali určite počas prvej prestávky svojim hráčom čo povedať.

Liptáci vstúpili do druhej tretiny svižnejšie a snažili sa viac tlačiť pred brankára hostí. Svoje kvality ukazovali aj hráči Nových Zámkov, ako napríklad v 30. minúte Tábi, po ktorého strele ukázal Pravda dobrý zákrok. V 31. minúte sa domácim konečne podarilo znížiť. Sukeľ dorazil za Chovanov chrbát puk, ktorý ostal na bránkovisku nikým nekrytý. Po góle domáci ešte viac ožili, vyrovnať mohol Laco, ale ani jemu sa nepodarilo prekonať dobre chytajúceho Chovana. Do konca tretiny nedokázali hráči "EŠKY" streliť vyrovnávajúci gól, a tak boli aj v druhej prestávke spokojnejší hostia.

Počas druhej prestávky prebehol milý akt odovzdania výťažku z dobročinného predaja ,,retro" dresov Partizán, dvom vybratým inštitúciám. Viac sa dozviete v samostatnom článku.               

Tretia tretina sa niesla v snahe domácich, vyrovnať stav stretnutia. Hostia svojou tvrdou hrou, niekedy až na hranici pravidiel, robili domácim hráčom veľké problémy. Tí sa nedostávali do zakončenia tak často, ako by si domáci diváci želali. ,,EŠKA" nedokázala vyrovnať ani v záverečnej power play a tak všetky body putovali na južné Slovensko.        

Ivan Droppa: ,,Zaspali sme úvodných dvadsať minút, prvú tretinu sme boli akoby hlavami stále v šatni. Počas prestávky sme museli zvýšiť hlas, od druhej tretiny už bolo vidieť zlepšenie. Musíme uznať aj kvality súpera, ktorý nás svojou dobrou defenzívnou hrou nepúšťal do šancí. Gólových príležitostí sme mali viacej, no nedokázali sme ich využiť.

 

MHK 32 Liptovský Mikuáš - HC Nové Zámky                       1:2 (0:2,1:0,0:0)

Góly: 31. Sukeľ (Lichanec, Uram) resp. 7. Hudec (Podstavek, Fábry), 14. Frolík (Podstavek, Havlík)

Strely: 33:21 (10:8,11:9,12:4)

Tresty: 3:5

Tréneri: Spišák - Chudý

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Pravda – Mezovský, Krčula, Cibuľa, Jabrocký, Laco – Nádašdi, Burzala, Uram, Lichanec, Sukeľ – Gula, Šiška, Brezniak, Piatka, Bartík – Kadlubiak, Oravec, Lištiak, Piatka, Oško

HC Nové Zámky: Chovan – Chovan M, Ďurčo, Frolík, Čaládi, Podstavek – Hrudík, Bobček, Fábry, Hudec, Havlík – Sucharda, Jakovlevs, Dubec, Hegyi, Komínek – Koutnik, Tábi, Torok

 

Rozhodcovia: Korba – Šoltés, Vyšný

Diváci: 1028