HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Na slovíčko s Tomášom Urbanom

pridané: 11.11.2021

Momentálne nám patrí posledné miesto v tabuľke, po 14 odohratých zápasoch máme na konte len 11 bodov, za 3 výhry a dve prehry po predĺžení. Na konte svieti 33 stelených gólov, no tých obdržaných je 48. Prvý zápas sezóny na domácom ľade sme v Podtatranskom derby nestačili na Poprad a prehrali sme 2:4. Z prvých piatich duelov sme vyhrali dva. Pred domácim publikom sme dokázali poraziť Trenčín 4:0 a majstra zo Zvolena 3:2. Nasledovali dve tesné prehry o gól s ťažkými súpermi, z Nitry sme si doviezli bod za prehru po predĺžení a na Slovane sme dokázali hrať vyrovnanú partiu a prehrali sme 3:4. Následne prišla prehra na domácom ľade, kedy sme nestačili na Michalovce s výsledkom 1:4. Posledné víťazstvo sme vybojovali doma proti Spišskej Novej Vsi a odvtedy sme z piatich zápasov získali už len jeden bod v Prešove, kde rozhodli o víťazovi samostatné nájazdy. 

"Áno tie zápasy neboli zlé, ale hrá sa na góly, a to nám súper vždy dal viac ako my. Vždy sme si to pokazili vlastnými chybami a stálo nás to dôležité body. Vieme, že hokej je aj o chybách, ale tých sa musíme vyvarovať. Ja osobne som urobil v zápase s Trenčínom chybu, kedy som nahral priamo súperovi na hokejku, to sa proste stávať nesmie," poznamenal Tomáš Urban. 

(Tomáš Urban na buly v domácom zápase proti Zvolenu)

Aj napriek 5 zápasovej sérii prehier, tie zápasy neboli zlé. Možno chýbalo trošku viac šťastia? "Aj šťastie k hokeju patrí a my sme trošku urazili hokejového boha a teraz nám to dáva pekne vyžrať. Veríme ale v to, že sa teraz cez reprezentačnú prestávku stmelíme, doliečime zranenia, choroby a od tohto dna sa poriadne odrazíme." 

Naproti tomu posledný zápas bol akoby z iného súdka, nič sa nedarilo, nakoniec z toho bola prehra 1:6 V čom bol tento zápas iný, ako ho hodnotíš s odstupom pár dní? "Tak posledný zápas bol naozaj veľmi nepodarený. Prvých desať minú sme hrali výborne, ale hokej sa hrá 60 minút. Hlavne Košice mali výborné presilovky, a to určite rozhodlo zápas, my sme tak ťahali za kratší koniec," dokončil Urban.