Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Na slovíčko s Tomášom Urbanom

pridané: 11.11.2021

Momentálne nám patrí posledné miesto v tabuľke, po 14 odohratých zápasoch máme na konte len 11 bodov, za 3 výhry a dve prehry po predĺžení. Na konte svieti 33 stelených gólov, no tých obdržaných je 48. Prvý zápas sezóny na domácom ľade sme v Podtatranskom derby nestačili na Poprad a prehrali sme 2:4. Z prvých piatich duelov sme vyhrali dva. Pred domácim publikom sme dokázali poraziť Trenčín 4:0 a majstra zo Zvolena 3:2. Nasledovali dve tesné prehry o gól s ťažkými súpermi, z Nitry sme si doviezli bod za prehru po predĺžení a na Slovane sme dokázali hrať vyrovnanú partiu a prehrali sme 3:4. Následne prišla prehra na domácom ľade, kedy sme nestačili na Michalovce s výsledkom 1:4. Posledné víťazstvo sme vybojovali doma proti Spišskej Novej Vsi a odvtedy sme z piatich zápasov získali už len jeden bod v Prešove, kde rozhodli o víťazovi samostatné nájazdy. 

"Áno tie zápasy neboli zlé, ale hrá sa na góly, a to nám súper vždy dal viac ako my. Vždy sme si to pokazili vlastnými chybami a stálo nás to dôležité body. Vieme, že hokej je aj o chybách, ale tých sa musíme vyvarovať. Ja osobne som urobil v zápase s Trenčínom chybu, kedy som nahral priamo súperovi na hokejku, to sa proste stávať nesmie," poznamenal Tomáš Urban. 

(Tomáš Urban na buly v domácom zápase proti Zvolenu)

Aj napriek 5 zápasovej sérii prehier, tie zápasy neboli zlé. Možno chýbalo trošku viac šťastia? "Aj šťastie k hokeju patrí a my sme trošku urazili hokejového boha a teraz nám to dáva pekne vyžrať. Veríme ale v to, že sa teraz cez reprezentačnú prestávku stmelíme, doliečime zranenia, choroby a od tohto dna sa poriadne odrazíme." 

Naproti tomu posledný zápas bol akoby z iného súdka, nič sa nedarilo, nakoniec z toho bola prehra 1:6 V čom bol tento zápas iný, ako ho hodnotíš s odstupom pár dní? "Tak posledný zápas bol naozaj veľmi nepodarený. Prvých desať minú sme hrali výborne, ale hokej sa hrá 60 minút. Hlavne Košice mali výborné presilovky, a to určite rozhodlo zápas, my sme tak ťahali za kratší koniec," dokončil Urban.