HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Skvelé míľniky v našom mužstve

pridané: 18.10.2021

Deviate kolo Tipos extraligy nám prinieslo domáce víťazstvo 3:1 nad Spišskou Novou Vsou a pekné míľniky, ku ktorým našim členom kádra a realizačného tímu gratulujeme.

Nášmu hlavnému trénerovi Milanovi Jančuškovi, bude víťazstvo proti "Novovešťanom" navždy pripomínať, že dosiahol métu 400 vyhratých zápasov v extralige.

Milan Jančuška, hlavný tréner: "Osobne si veľmi vážim, že sa mi podarilo dostať sa na takéto pekné číslo v počte víťazstiev práve s mužstvom Liptovského Mikuláša. Za každé jedno víťazstvo som veľmi rád a prežívam ho spolu s mužstvom, avšak najpamätnejšie je vždy to posledné. Som plný energie a odhodlaný vstúpiť aj s našimi hráčmi do ďalšej stovky víťazstiev."

Český útočník v našich službách Petr Obdržálek sa v produktivite legionárov v Slovenskej extralige vyhupol na prvú priečku, na ktorej mu momentálne svieti 325 získaných kanadských bodov.

Petr Obdržálek: "Pred zápasom som vedel, že mi chýbajú dva body na tento rekord, ale v tej chvíli som si to neuvedomil, zápas bol moc hektický a rozhodol sa až v posledných minútach. Spomenul som si až keď sa začali v kabíne vyťahovať ďalšie jubileá, kedy Jurda Jurík dal stý gól v extralige a tréner Jančuška oslávil 400sté víťazstvo. Ak mám povedať pravdu, tak v tejto chvíli svoj rekord nijako neprežívam. Možno to príde, až keď skončím, teraz ešte bilancovať kariéru nechcem. Navyše by som chcel zažiť nejaký, veľký tímoví úspech, ktorý sa možno podarí tento rok. Ale, keď sa nad tým mám teraz zamyslieť, tak som rád, že sa mi posledné body podarili pri víťaznom zápase a, že som po celú svoju doterajšiu kariéru mal okolo seba veľa dobrých hráčov a trénerov. Samozrejme nesmiem zabudnúť na rodinu, bez ktorej by som hokej asi nehral."

Pekným číslom strelených gólov v Tipos extralige sa môže pochváliť útočník Juraj Jurík, ktorý presnou strelou do siete Spišskej Novej Vsi zaknihoval svoj stý gól v najvyššej súťaži. "Úprimne poviem, že to bol stý gól som si uvedomil až v šatni po tretine. Som ale rád, že to bolo v domácom prostredí, vo víťaznom zápase a hlavne, že pri tom bola manželka a moji chlapci na tribúne. Bolo super vidieť ich, ako majú radosť, prezradil Juraj. Zaspomínal tiež na svoj úplne prvý gól v extralige, "bolo to v mojom debute v extralige v drese Skalice, doma proti Nitre. Mám ho úplne pred očami, je to zvláštne, ale tento presne viem ako padol." A na ktorý z gólov najradšej spomína? "Bolo to trestné strielanie, aby som zavŕšil hatrick v drese Zvolena proti Martinu. Výnimočne sa mi totižto podaril pri nájazde blafák, tak asi preto" (smiech), dodal.