HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Hokejová abeceda s brankárom Tomášom Vošvrdom

pridané: 07.10.2021

A-Angažmá: na ktorý z angažmánov si spomínaš najradšej? Každé angažmá mi niečo dalo určite, ale asi najsilnejší vzťah zo všetkých mojich predchádazjúcich klubov je určite k Popradu.

B-Budúcnosť: máš predstavu o tom, čo budeš robiť keď skončíš s hokejom? Tak, už sa snaží msám podnikať a mať vlastnú firmu a podporovať manželku v jej biznise, takže ja by som chcel zostať pri hokeji a pomáhať ďalej chlapcom nájsť prácu, aby mohli živiť svoje rodiny, to ma naozaj baví a robí mi to úprimnú radosť, keď vidím tých chlapcov a ich rodiny spokojné v rôznych kútoch Európy.

C-Cestovanie: k hokeju patrí aj cestovanie na zápasy, cestuješ rád? Je to súčasť hokejového života, autobus, auto, prípadne lietadlo, nevadí mi to.

D-Dovolenka: spomenieš si, v ktorej krajine si bol najďalej a ktorú krajinu máš najradšej? Mám rád Dubaj a najďaľej sme boli na Maldivách, a môj sen je letieť na Waikiki.

E-Emócie: si na ľade skôr „kluďas“ alebo sa necháš ľahko vyprovokovať? Snažím sa byť kľudný ako sa najviac dá, ale bohužiaľ keď príde najaká krivda, tak vypením, ale súper ma nevyprovokuje určite.

F-Finále: na ktorý finálový zápas spomínaš najradšej? Som rád, že som mohol chytať aspoň 3 zápasy, užil som si ich, aj keď sme prehrali, ale aj to človeka posúva ďalej.

G-Gól: ktorý z gólov bol pre Teba najsmolnejší? Každý gól zamrzí alebo naštve, je proste jedno ako ten gól padne, pretože na tabuli sa skóre posunie len o jeden gól. Takže, je to len o uhle pohľadu každého zvlášť, ako to berie. Pre mňa to je len jeden gól, nič viac, nič menej.

H-Hokej: vieš si predstaviť život bez hokeja? Ťažká otázka, keď ste u niečoho skoro 30 rokov, ale momentálne si to asi nedokážem predstaviť.

I-Inšpirácia: nechal si sa niekedy niekým inšpirovať? Mám veľa športových idolov, ktorí ma inšpirovali, ale najviac Patrik Roy.

J-Jedlo: aké je Tvoje obľúbené jedlo? Sushi, steak , šúlance, palacinky s nutelou, halušky, hamburger, ja zjem asi všetko smiley.

K-Kúpeľňa: koľko času tráviš ráno v kúpeľni? Málo, klasická hygiena a letím.

L-Lingvistika: hovorí sa „Koľko jazykov ovládaš, toľko krát si človekom“ ako si na tom s cudzími jazykmi? Slovensky trošku smiley, anglicky a nemecky viem. Mňa jazyky strašne bavia, chcel by som sa naučit rusky.

M-Mladosť: spomienky na školské časy, bol si vzorný žiak? Ja som mal viacmenej celú dobu individuálny plán, pretože som nechodil na klasickú hokejovú školu, takže som musel všetko dohánať doma.

N-Návrat: je obdobie do ktorého by si sa rád vrátil? Asi nie, teraz som naozaj spokojný človek.

O-Obľuba: máš predstavu o tom ako veľmi si u fanúšikov obľúbený? Záleží Ti na tom? Predstavu o tom nemám ako moc som alebo nie som obľúbený, ale ako brankár som asi viac na očiach. Ale väčšinou mi chodia na sociálne siete pozitívne správy plné podpory a toho si samozrejme strašne moc vážim a som za to vďačný.

P-Pokoj: kde si vieš najlepšie vychutnať pokoj? Asi na tej pláži na Maledivách alebo Waikiki a Mojito v ruke laugh.

R-Rodina: čo pre Teba znamená rodina? To najviac čo môže pre mňa znamenať.

S-Súper: obľúbený a neobľúbený súper? Nemám to takto nastavené, každého súpera rešpektujem a mám k nemu úctu.

T-Tréma: bývaš pred zápasom nervózny? Nervózny ani nie, ale to napätie vo mne je, pretože chcem dať šancu môjmu tímu vyhrať, takže ten pocit napätia potrebujem. Keby som ho niekedy nemal alebo ho stratil, tak nemá zmysel robiť profi šport si myslím.

U-Uznanie: kto Ťa kedy za čo naposledy pochválil? Bývalí spoluhráči, ktorí sa mi poďakovali za to č som bol pre nich schopný urobiť aj mimo hokeja za posledné tri roky a to ma naozaj potešilo a toho si vážim.

V-Vzor: máš hokejový vzor? Patrick Roy, Carey Price, Mike Smith, Marc Andre Fleury, z každého niečo.

Z-Záujmy: ako tráviš voľný čas, keď nie si na ľade? Hlavne s rodinou niekde na výlete alebo kľudne aj doma.