HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Vo štvrtom kole zabojujeme o body na ľade Košíc

pridané: 01.10.2021

Oceliari v prvých troch zápasoch súťaže nezískali ani jeden bod a patrí im zatiaľ posledná priečka v tabuľke. V úvodnom stretnutí sezóny nestačili na Nitru a prehrali tesne 2:3. V druhom kole bol nad ich sily Slovan Bratislava, ktorému podľahli na domácom ľade 3:6. Po tretiu prehru v rade cestovali HC Košice do Michaloviec, kde nakoniec prehrali 1:2. Úvod do súťaže im teda vôbec nevyšiel. 

Letná príprava

Košičania majú za sebou zaujímavú letnú prípravu, v ktorej odohrali turnaje s kvalitnými súpermi. V rakúskom Salzburgu absolvovali týždňové sústredenie a v meste Kitzbühel sa zúčastnili turnaja Red Bull Salute. Z Rakúska si Košičania doniesli domov dve prehry, keď v prvom zápase prehrali s Mníchovom 1:4 a v druhom stretnutí prehrali so Salzburgom 1:6. Následne absolvovali domáci turnaj Eastern cup. V otváracom zápase proti Ľjubljane ťahali za kratší koniec a prehrali 1:3. V druhom dueli proti Miškolcu sa tešili z jednoznačného víťazstva 10:3. Zápas proti bratislavskému Slovanu prehrali 1:2. V Slovenskom pohári boli Košice účastníkmi B skupiny spolu s Michalovcami, Prešovom a prvoligovým Martinom. Na Prešov Oceliari nestačili a prehrali 2:5, s prvoligovým Martinom si napravili chuť na hokej s výhrou 8:2, tretí zápas znamenal opäť výhru Košíc tentokrát nad Michalovcami 5:2.

HC Košice vsadili na fínske trénerské duo Kalle Kaskinen - Timo Saarikoski, od ktorého sa očakáva návrat Košíc na najvyššie priečky z predchádzajúcich rokov. Oceliari sa spoliehajú na body McPhersona, ktorý prišiel z majstrovského Zvolena, Mareka Bartánusa, Mareka Slováka a Michala Chovana. Prírastkom v kádri je Vadim Pereskokov, bývalý hráč KHL. Do defenzívy podpísali Košice legionárov Kevina Tenseyho a Coltona Saucermanna. Do mužstva sa vrátil brankár Andrej Košarišťan, jeho dvojkou je Dominik Riečický. 

Súpiska HC Košice

Brankári: Andrej Košarišťan, Dominik Riečický

Obrancovia: Jakub Cibák, Kevin Tansey, Ladislav Romančík, Radek Deyl, Colton Saucerman, Miroslav Novota, Matej Jacko, Eduard Šedivý, Marko Ragan, 

Útočníci: Allan McPherson, Oliver Jokeľ, Andrej Kiss, Pavel Khlufek, Denis Parshin, Samuel Nagy, Marek Bartánus, Vadim Pereskokov, Patrik Rogoň, Matúš Havrila, Adam Lapšanský, Martin Belluš, Marek Slovák, Michal Chovan, Patrik Frič, Juraj Milý

 

Vzájomné zápasy sezóna 2020/21

HC Košice - MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:1

HC Košice - MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:0 kotumačne

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC Košice 3:4 sn

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC Košice 1:9