HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Na slovíčko s Adamom Haluškom

pridané: 15.09.2021

Určite si rád, že vedenie klubu podpísalo s Tebou kontrakt.

"Celú letnú prípravu som podriadil tomu, aby som sa dostal do základnej zostavy MHk 32 Liptovský Mikuláš a podpísal profesionálnu hráčsku zmluvu. Začiatkom septembra sa môj sen stal skutočnosťou. Chcem sa poďakovať trénerom a vedeniu za príležitosť byť platným hráčom seniorského A tímu."

Vyrastal si tu, v Liptovskom Mikuláši. Kto Ťa priviedol k hokeju a kedy to bolo?

"Hrať hokej bolo mojim snom, odkedy som prvýkrát na verejnom korčuľovaní stupil na ľad. No prvý raz ma za trénerom zobrala moja mamina a zhodou náhod bol vtedy na ľade môj terajší tréner Pavol Paukovček."

Pamätáš si svoj úplne prvý zápas za seniorov?

"Áno, bol to zápas proti Košiciam. Moje prvé striedanie som dostal puk do hluchého priestoru, zakopol som a spadol takže to hodnotím ako parádny začiatok kariéry. No druhé striedanie zo mňa stres opadol a užíval som si každú sekundu na ľade."

Kde by si to chcel v hokeji dosiahnuť?

"V prvom rade byť platným hráčom MHk 32 Liptovský Mikuláš a v blízkej budúcnosti reprezentovať Slovensko."

Ako by si zhodnotil svoju uplynulú sezónu, čo očakávaš od tej nastávajúcej? Máš osobné ciele?

"Sezóna 2020/2021 sa mi ťažko hodnotí, keďže nebola tímovo a ani pre mňa úspešná, no namotivovala ma do aktuálnej sezóny, v ktorej mám vysoké ciele a ambície . Mojim cieľom je dosiahnuť 10+10 a prebojovať sa do 3 päťky a samozrejme tímovo postúpiť do play off."

Letná príprava dáva zabrať, čo v nej bolo pre Teba najťažšie? Ako ju hodnotíš?

"Áno, letná príprava všeobecne nie je obľúbená, ale je veľmi dôležitá. Tento rok som absolvoval individuálnu profesionálnu letnú prípravu pod vedením kondičného trénera Šimona Klimčíka, ktorý zo mňa každý tréning dostal maximum za čo som mu veľmi vďačný. Najťažšie z letnej prípravy boli behy, to je asi taká jediná vec ktorú neobľubujem. Letnú prípravu hodnotím veľmi pozitívne, pretože som dal do nej maximum a myslím si, že som perfektne pripravený na sezónu."

Vyzerá to na dobrú partiu v tíme, s kým si najviac rozumieš?

"Vedenie, tréneri a hráči dokázali zložiť fantastický kolektív zložený od starších hráčov - legionárov, odchovancov až po najmladšieho hráča. Najviac si rozumiem so Sebastianom Droppom, s ktorým to ťaháme už od prvej triedy na základnej škole či už v hokeji alebo v štúdiu."

Máš hokejový vzor?

"Môj vzor je od malička Tomáš Tatar - páčil sa mi jeho štýl hry a možno aj pre jeho vzrast keďže patrí medzi medzi menších hráčov tak ako ja."

Obľúbený tím?

"Obľúbený tím bol ten, za ktorý hral Tatar, čiže Detroit, Montreal a momentálne to je Tampa Bay."

Najväčší hokejový zážitok?

"Myslím si, že Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v Košiciach, kde som robil dobrovoľníka. Videl som, ako veci fungujú na svetovej úrovni. Bola to pre mňa obrovská motivácia do ďalšej roboty na ľade."

Ako vyzerá Tvoj voľný čas?

"Môj voľný čas sa snažím venovať najbližšej rodine a kamarátom. V poslednom čase sa mi zapáčila cyklo-turistika tak keď je čas chodím sa previesť na bicykli po Liptove, kde spojím príjemné s užitočným . Je to pre mňa relax a tréning zároveň ."

Tvoj najväčší podporovateľ je Tvoj otec. Preberá s Tebou po zápasoch Tvoj výkon?

"Tak určite každý kto chodí na hokej myslím dobre vie, že môj otec to prežíva na tribúne ako my hráči dole na ľade. Samozrejme preberá so mnou každý zápas je to ako môj další tréner."

Čo by si odkázal fanúšikom?

"Aby naši fanúšikovia boli po našich kvalitných výkonoch na nás právom hrdí."