HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Na slovíčko s Matejom Ilenčíkom

pridané: 13.09.2021

Si rád, že o Teba prejavilo vedenie klubu záujem a dohodli ste sa na kontrakte?                "Som veľmi rád a vážim si, že tréneri a vedenie o mňa prejavilo záujem a dúfam, že ich nesklamem!"

Kde si sa narodil, hokejovo vyrastal, kto ťa priviedol k hokeju?                                            "Hokej hrám od svojich 5 rokov a začal som ho hrať v Púchove odkiaľ aj pochádzam. K hokeju som sa dostal tak, že môj bratranec, ktorý ho tiež hrával mal nejaký turnaj a my sme sa boli naňho pozrieť. Mne sa to zapáčilo a chcel som to robiť tiež. A od tohto momentu ma rodičia vozili na tréningy, podporovali ma a samozrejme podporujú dodnes."

Ako hodnotíš prípravu, prípravné zápasy, v ktorých si nastúpil do hry?
"Príprava je/bola ťažká, ale vidím, že to majú tréneri vymyslené a hlave to robíme kvôli nášmu tímovému cieľu. Zápasy v príprave boli kvalitné, každý sa chce vtedy ukázať a hrať, čo najlepšie. Veľa sa skúša, veľa sa nacvičuje, na to tá príprava je a hodnotím ju kladne!" 
Páči sa Ti v mužstve, máš tam niekoho, s kým si rozumieš asi najviac?
"Veľmi sa mi páči v tíme a cítim sa tu dobre, sme dobrá partia! Mám tu pár bývalých spoluhráčov z reprezentácie, takže prvé dni som bol iba s nimi, ale so všetkými si rozumiem a nemám problém s nikým."
 
Charakterizuj svoju hru, aké máš osobné ambície do nastávajúcej sezóny?
"Som obranca do útoku, ale hlavne do obrany. Môj osobný cieľ do tejto sezóny, je hrať, čo najviac a hrať dobre. Posledné sezóny som toho moc nenahral kvôli zraneniam, tak teraz chcem dostať chuť do hokeja naspäť a hrať maximum času." 
Tri ročníky si odohral vo Švédsku za juniorské tými, aké to bolo? 
"Bolo to úžasné. Som veľmi rád, že som sa tam dostal a odohral tam tri sezóny a vlastne získal veľa kontaktov a úžasných kamarátov! Tréningy tam boli tvrdé a ťažké, ale všetko malo hlavu a pätu! Konkurencia je tam väčšia ako tu na Slovensku, preto tí chalani trénujú navyše, aby boli lepší."
 
Páči sa Ti Liptovský Mikuláš a jeho okolie? 
"Veľmi sa mi páči Liptovský Mikuláš a jeho okolie. Mám veľmi rád prírodu a tu je naozaj krásna, takže si pochvaľujem."
 
Máš prezývku?
"Moja prezývka je Ilo/Ile." 
 
Čo by si odkázal fanúšikom?
"Fanúšikom by som odkázal, aby nás prišli podporiť na každý jeden zápas a my sa im budeme snažiť odvďačiť výhrami a dobrou hrou!"