Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Na slovíčko s Matejom Ilenčíkom

pridané: 13.09.2021

Si rád, že o Teba prejavilo vedenie klubu záujem a dohodli ste sa na kontrakte?                "Som veľmi rád a vážim si, že tréneri a vedenie o mňa prejavilo záujem a dúfam, že ich nesklamem!"

Kde si sa narodil, hokejovo vyrastal, kto ťa priviedol k hokeju?                                            "Hokej hrám od svojich 5 rokov a začal som ho hrať v Púchove odkiaľ aj pochádzam. K hokeju som sa dostal tak, že môj bratranec, ktorý ho tiež hrával mal nejaký turnaj a my sme sa boli naňho pozrieť. Mne sa to zapáčilo a chcel som to robiť tiež. A od tohto momentu ma rodičia vozili na tréningy, podporovali ma a samozrejme podporujú dodnes."

Ako hodnotíš prípravu, prípravné zápasy, v ktorých si nastúpil do hry?
"Príprava je/bola ťažká, ale vidím, že to majú tréneri vymyslené a hlave to robíme kvôli nášmu tímovému cieľu. Zápasy v príprave boli kvalitné, každý sa chce vtedy ukázať a hrať, čo najlepšie. Veľa sa skúša, veľa sa nacvičuje, na to tá príprava je a hodnotím ju kladne!" 
Páči sa Ti v mužstve, máš tam niekoho, s kým si rozumieš asi najviac?
"Veľmi sa mi páči v tíme a cítim sa tu dobre, sme dobrá partia! Mám tu pár bývalých spoluhráčov z reprezentácie, takže prvé dni som bol iba s nimi, ale so všetkými si rozumiem a nemám problém s nikým."
 
Charakterizuj svoju hru, aké máš osobné ambície do nastávajúcej sezóny?
"Som obranca do útoku, ale hlavne do obrany. Môj osobný cieľ do tejto sezóny, je hrať, čo najviac a hrať dobre. Posledné sezóny som toho moc nenahral kvôli zraneniam, tak teraz chcem dostať chuť do hokeja naspäť a hrať maximum času." 
Tri ročníky si odohral vo Švédsku za juniorské tými, aké to bolo? 
"Bolo to úžasné. Som veľmi rád, že som sa tam dostal a odohral tam tri sezóny a vlastne získal veľa kontaktov a úžasných kamarátov! Tréningy tam boli tvrdé a ťažké, ale všetko malo hlavu a pätu! Konkurencia je tam väčšia ako tu na Slovensku, preto tí chalani trénujú navyše, aby boli lepší."
 
Páči sa Ti Liptovský Mikuláš a jeho okolie? 
"Veľmi sa mi páči Liptovský Mikuláš a jeho okolie. Mám veľmi rád prírodu a tu je naozaj krásna, takže si pochvaľujem."
 
Máš prezývku?
"Moja prezývka je Ilo/Ile." 
 
Čo by si odkázal fanúšikom?
"Fanúšikom by som odkázal, aby nás prišli podporiť na každý jeden zápas a my sa im budeme snažiť odvďačiť výhrami a dobrou hrou!"