HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

"EŠKA" na lídra tabuľky nevyzrela. + FOTO

pridané: 22.01.2016

Na Liptove sa hral šláger kola prvej hokejovej ligy.

Od úvodného buly bolo vidno, že sa stretli dva takticky vyspelé tímy. Hráči sa pozorne bránili a šancí mnoho nebolo. Aktívnejší boli ale predsa len troška domáci. Tlačili sa viac pred brankára Škorvánka. Prvú vážnejšiu šancu mal na opačnej strane Šimčák. Nikým nekrytý na ľavom kruhu netrafil Pravdovu bránu. Prvý gól padol v 7. minúte. Cútt sa dokázal dostať v trme - vrme pred Pravdom k skackajúcemu  puku a doklepnúť ho do siete. Nešťastný moment nezlomil domácich. V 10. minúte zakombinovala druhá formácia "Ešky", Uramove zakončenie nebolo gólové. V dvanástej minúte už bolo vyrovnané. Cibuľa sa za bránkou pohral s dvoma brániacimi hráčmi a naservíroval puk pred bránku pre Kurica, ktorý ponad lapačku prekonal Škorvánka.  V 15. minúte ukázal šikovné ručičky opäť Cibuľa a hostia ho zastavili iba nedovoleným spôsobom. V ponúknutej presilovke domáci dobre zakombinovali a pri tyčke Jabrockého chýbalo ku gólu pár centimetrov. Liptáci dostali osemnásť sekúnd pred koncom tretiny ľadovú sprchu.  Pri útoku hostí si zle pokryli Kalináča z druhého sledu a útočník hostí po prihrávke z rohu klziska poslal ešte v úvodnej tretine hostí do vedenia.

Druhá tretina mala obdobný priebeh ako tá úvodná. Šancí ako šafranu, s väčšou aktivitou domácich ale bez väčšieho efektu. V 26. minúte dobre strieľal Cibuľa. V 32. minúte zaujala situácia po Cibuľovom nahodení zo strednej tretiny. Škorvánkovi puk prepadol, dezorientovaný brankár hostí nevedel, kde čierne čudo je, ale za výdatnej pomoci obrancov sa k puku nedostal žiaden hráč domácich, aby ho mohol doklepnúť za čiaru. V tej istej minúte sa ukázala opäť známa veta nedáš - dostaneš. Domáci hráč pri zakladaní útoku pochybil, Baláž zachytil puk a spoza obrancu príklepom prekonal po tretí krát Pravdu. Po inkasovanom góle mal dobrú šancu Piatka, neuspel. V  37. minúte ukázali hostia ako využívajú presilovku. Valentín našiel pred bránkou hokejku Baláža, a ten pekným tečom poslal Bardejov do trojgólového vedenia. V 38. minúte zazvonila po druhýkrát bránková konštrukcia bránky hostí po Lacovej strele. Domácim druhá tretina výsledkovo nevyšla.

Tretiu tretinu hral každý z tímov tak, ako sa dalo očakávať. Domáci v snahe vyrovnať sa snažili napádať  hosťujúcich hráčov už pri rozohrávke. Na opačnej strane hosťujúci hráči sa nikam neponáhľali a hrali v prvom rade jednoducho, aby nedovolili domácim zakončovať akcie strelou na brankára. Snaha domácich bola evidentná, ale veľmi ťažko sa presadzovali a dostávali na dostrel Škorvákovej brány. Druhý gól prišiel aj v záverečnej päťminútovke. Nádašdi poslal v presilovke od modrej strieľaný puk pred bránku, kde videl pohyb Lichanca a tomu už stačilo len vložiť hokejku do dráhy puku. Domáci sa odhodlali aj k hre bez brankára, dopadlo to ale tak, ako celý zápas. Dobýjanie hosťujúcej bránky už gól neprinieslo. Pekná divácka návšteva na Liptove tak musela prehltnúť horkú pilulku prehry. Po ôsmych stretnutiach "EŠKA" padla, po prehre s lídrom tabuľky.

Ivan Droppa: "Dnes rozhodla efektivita. Zápas rozhodol fakt, že súper dokázal využiť naše chybičky a my jeho nie. Veľa veľkých chýb, vyložených šancí  v zápase nebolo na jednej ani druhej strane. Hráči sa dobre strážili, bol to taktický zápas dobre pripravených mužstiev. My sme bohužiaľ chybičky, ktoré spravil súper nedokázali potrestať. Škoda. Zápas mal atribúty play off, divák mohol vidieť dobré, kvalitné stretnutie."

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HC 46 Bardejov                       2:4 (1:2,0:2,1:0)

 

Góly: 12. Kuric (Cibuľa), 56. Lichanec (Nádašdi, Jabrocký) – 7. Cútt (Mikolášek, Ihnaťo), 20. Kalináč (Gmitter, Baláž), 32. Baláž (Gmitter, Kalináč), 37. Baláž (Valentín, Takáč)

Strely: 25:23 (7:8,10:10,8:5)

Tresty: 3:6

Tréneri: Spišák - Tomko

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Pravda – Krčula, Mezovský, Oško, Nádašdi, Oravec, Kadlubiak, Holiga – Cibuľa, Kuric, Brezniak – J. Sukeľ, Lichanec, Uram – Laco, Piatka, Lištiak – Bartík, Jabrocký, Gápa

HC 46 Bardejov: Škorvánek – Takáč, Všetečka, Pichnarčík, Polaček, Bednár, Valentín, Česelka, Loydl – Baláž, Kalináč, Gmitter – Šimčák, Linett, Fajčák – Jokeľ, Ščurko, Vaško – Mikolášek, Cútt, Ohnaťo

 

Rozhodca: Vojtek – Ševčík, Vido.    

Diváci: 1420

 

Foto: Tomáš Batiz