HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Tréner Jančuška o účasti v Tatranskom pohári

pridané: 24.08.2021

Tréner Milan Jančuška zhodnotil účasť mužstva v Tatranskom pohári a prezradil čo ešte čaká tím do ostrého začiatku sezóny

     "Sme radi, že sme štartovali na Tatranskom pohári, pretože je to veľmi dobrý turnaj s veľkou tradíciou, náročnými zápasmi vo veľmi rýchlom slede. Turnaj nám ukázal veľa pozitívnych aj negatívnych vecí, ale prevládajú tie pozitívne a je len škoda, že sme finále nedotiahli do úspešného konca. V tomto predsúťažnom období nám prišiel takýto turnaj vhod. So Spišskou Novou Vsou a s Popradom sme hrali veľmi dobre. Veľa vecí, čo sme trénovali, hráči preniesli do hry. Bolo tam veľmi veľa obetavosti, chcenia a túžby po víťazstvách, len škoda, že ten posledný krok, "čerešnička na torte" nám proti Talianom nevyšla."

     "Vo finále s Talianmi sme prvú tretinu hrali veľmi dobre. Je obrovská škoda, že sme nevyužili šance, ktoré sme mali. V druhej časti hry sme mali päť vylúčených hráčov, za také bežné a ľahké fauly a tie nás stáli strašne veľa síl. Nakoniec sme nemali dostatok síl, aby sme to obrátili. Je to škoda, ale aj tak, nám tento zápas veľa ukázal. Len takto sa dá zistiť, ako sú na tom hráči v tomto časovom období, ako sa pod únavou a tlakom prejavia v rôznych herných situáciách. Veľmi spokojný som s výkonom mužstva. Nechcem chváliť jednotlivých hráčov, boli tam veľmi dobré individuálne výkony, ale skôr by som to zhodnotil kolektívne, a to naše mužstvo naozaj zabralo, ako tím hrali veľmi dobre, čomu som veľmi rád. Tie negatívne veci, ktoré sa vyskytli, na tom budeme ešte pracovať, máme mesiac do začiatku sezóny a do prvého zápasu novej sezóny extraligy."

     "Počas turnaja nám chýbalo šesť hráčov, ktorí sa dávajú zdravotne dokopy, zároveň prišli ešte ďalší noví hráči. Keď toto všetko vystužíme a dáme to dokopy, obranné dvojice, útoky, tak pevne verím, že budeme mať veľmi dobré mužstvo a nakoniec splníme cieľ, ktorý sme si dali."

     "Vzhľadom na účasť v Tatranskom pohári, ktorú sme prijali veľmi radi, sme museli zmeniť program prípravných zápasov. Tento týždeň sme museli zrušiť dva zápasy v Prostějove a jeden v Přerove. Takže, teraz do konca týždňa nás čaká pokračovanie trojfázového tréningového procesu. Do začiatku sezóny odohráme ešte tri prípravné zápasy 2. septembra v Přerove, 7. septembra hráme doma so Znojmom a 14. septembra ukončíme prípravné zápasy stretnutím v Martine. Myslím si, že máme ešte dosť času na to, aby sme preverili hráčov, ktorí sú po zranení alebo ktorí prišli ako noví hráči."