HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Hlasy našich chlapcov po Tatranskom pohári

pridané: 24.08.2021

Tomáš Vošvrda - získal ocenenie najlepší brankár turnaja. Prezradil aké to bolo vrátiť sa na popradský štadión s novým mužstvom a zhodnotil turnaj a finálový zápas.

     "Pre mňa osobne to bolo strašne ťažké emočne aj psychicky, ale mám okolo seba skvelých spoluhráčov, od ktorých som cítil obrovskú podporu a dôveru, a to ma potom celkovo ukludnilo a za to chcem celému tímu poďakovať."

     "Čo sa týka turnaja, tak som strašne rád, že sme sa mohli zúčastniť. Bol to pre nás veľký test, ktorý nám ukázal veľa pozitívneho, ale aj nejaké negatíva. Pred turnajom sme si dali v kabíne interný cieľ - medialy, a to sa podarilo. Samozrejme, keď sme vo finále tak chceme zlatú, ale druhé miesto je pre klub veľký úspech a moc si toho vážime. Je to pre nás motivačný impulz do ďalšej tímovej tvrdej práce. Úspech a sny prichádzajú cez bolesť, a aby sme naplnili náš tohtoročný sen a cieľ, tak budeme ďalej tvrdo pracovať."

Juraj Jurík - najlepší hráč finálového zápasu nášho mužstva, v turnaji strelil dva góly zhodnotil Tatranský pohár a finálový zápas

    "Keď som sa dozvedel, že ideme hrať Tatranský pohár, nevedel som či to bude prospešná vec pre nás, pretože sme mali nastavený harmonogram na týždne dopredu a toto sa zmenilo z dňa na deň. Spätne musím povedať, že to bol výborný test pre nás ako tím, aby sme boli v sezóne úspešní. Vždy som len o Tatranskom pohári počul, dnes už viem, že je to výborne zorganizovaný turnaj."

     "Myslím, že finálový zápas rozhodla jedna jediná vec, a to bola druhá tretina. Povedali sme si, že skúsime vytvoriť tlak na súpera tým, že máme striedačku v našom útočnom pásme...V tejto tretine sme boli až päť krát na trestnej lavici a celý plán sa nám zrútil, keď bol súper úspešný v presilových hrách. Je to veľká škoda, ale som rád, že nám to ukázalo, že dnešný hokej je o detailoch a verím, že tieto veci zlepšíme do začiatku ligy, pretože cítim z tímu vnútornú silu a kvalitu."

Matúš Paločko - najlepší strelec nášho tímu v turnaji (tri góly) prezradil aké to bolo vrátiť sa s iným mužstvom na štadión kde vyrastal, zhodnotil zápas s Popradom, turnaj a finálový zápas.

     "Tatranský pohár hodnotím ako veľmi dobrú prípravu pred sezónou. Každý jeden zápas bol veľmi náročný a ako mužstvo sme odohrali super obetavé zápasy v ktorých nechýbalo korčuľovanie a veľké chcenie. Som veľmi rád, že sa mi strelecky darilo a že som mohol pomôcť mužstvu k výsledkom. Samozrejme bez spoluhráčov by som to nedokázal. Určite tam boli aj dáke chyby na ktorých treba ešte popracovať aby sme boli čo najlepšie pripravený do sezóny."

     "Zápas s Popradom a ešte naviac aj proti bratovi bol samozrejme pre mňa špecifický a bol to môj prví, kde som hral proti svojmu materskému klubu. Mal som zvláštne pocity, keďže tam poznám veľa chlapcov, ale snažil som sa sústrediť na svoju hru, aby som svojim výkonom pomohol mužstvu, čo si myslím sa mi aj podarilo a som rád za všetkých spoluhráčov, že sme po nájazdoch postúpili do finále." 

    "Pocity z domáceho prostredia boli pekné. Prišla ma podporiť rodina aj skalní fanúšikovia. Som rád, že sa mohli radovať z mojich gólov a aj z toho, že sme to dotiahli až do finále a to ma ešte teraz trápi. Finálový zápas sme si prehrali sami, ale taký je hokej. Treba sa z prehier ponaučiť a popracovať na detailoch. Z druhej strany ak by nám niekto povedal pred turnajom, že skončíme na druhom mieste tak by som to s radosťou zobral." 

     "Ďakujem aj fanúšikom, ktorí nás prišli podporiť do Popradu a verím, že takýmito výkonmi ich prilákame na štadión a že ich bude čo najviac."

Marek Hovorka - autor dvoch gólov 

     "Myslím si, že turnaj môžeme zhodnotiť pozitívne, nakoľko sme tam išli ako náhradníci a nakoniec sme skončili vo finále. Veľké pozitívum avšak bolo to, že sme predvádzali dobrú hru a prenášali sme do zápasu systém hry akým by sme sa chceli prezentovať. Škoda posledného zápasu. Za veľké mínus považujem rozhodovanie zápasov. Nedá sa hrať dlho kompaktne, keď v každom zápase rozhodcovia vylučujú 15-18 hráčov."

     "Dosadenie násho tímu do turnaja na poslednú chvíľu sme zobrali s radosťou, a s chuťou prezentovať sa na dobrom turnaji, v dobrom svetle, čo si myslím, že sa nám aj podarilo."

Tomáš Urban - strelec víťazného nájadzu v zápase s Popradom

     "Turnaj hodnotím veľmi pozitívne. Odohrali sme kvalitné zápasy a myslím, že sme aj ukázali, že v sezóne budeme určite nepríjemným súperom. Škoda, že sme nedosiahli prvé miesto, ale myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť. Ešte máme stále dosť práce pred sebou, aby sme doladili tie detaily, čo nás ešte trápia. Finálový zápas sme chceli vyhrať, ale tam sa ukázalo, že zápasy rozhodujú presilovky a tie súper odohral lepšie ako my, a preto vyhral. V hre 5 na 5 sme boli lepším tímom, ale keď chceme vyhrať finále, tak musíme dať viacej gólov ako jeden. Myslím si, že tím si pomaličky sadá, a že sa to všetko doladí do štartu novej sezóny."



Markus Michalík - strelec nášho prvého gólu v zápase s Popradom

     "Proti Popradu sa mi hralo veľmi dobre, aj keď to bol ťažký zápas, ale dotiahli sme ho do víťazného konca. Finále hodnotím celkom kladne, ale nepremenili sme veľa šancí ktoré sme mali. Chýbali nám už sily, ktoré sme nemali, kvôli veľa vylúčeným hráčom a tiež to bol tretí hrací deň, kedy sme hrali turnaj a určite sme všetci cítili únavu."

Martin Kriška - zhodnotil turnaj (na finálovom zápase chýbal pre zranenie)

     "Myslím si, že výsledky hovoria za všetko. S turnajom sme veľmi spokojní. Kto by to povedal pred turnajom, že sa takto umiestnime, hlavne po tých prvých prípravných zápasoch. Prvý zápas proti Spišskej Novej Vsi sme boli jasne lepší. Vo všetkom sme ich prevyšovali, boli sme v každej činnosti lepší, rýchlejší a silnejší. V druhom zápase s Popradom sme boli vyrovnaným súperom. Bol to náš najlepší zápas doteraz. Bolo tam veľké nasadenie, obeta a väčšia chuť po víťazstve. Čo sa týka finálového zápasu, škoda prvej tretiny, kde sme mali veľa presiloviek a nepodarilo sa ich premeniť. V druhej tretine už bolo vidieť únavu z predchádzajúcich zápasov. Taliani premenili presilovky a v tretej tretine už nebolo síl na otočenie zápasu. Turnaj hodnotíme všetci kladne. Bolo už vidieť systém, dodržiavali sme čo sme mali dané..."