Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Prinášame Vám rozhovor s Kamilom Walegom

Kamil Walega, narodený 21.07.2000 v poľskom meste Cieszyn, začal s hokejom ako päť ročný a svoju kariéru začal v Katowickej hokejovej akadémii, z ktorej prestúpil do JKH GKS Jastrzebie.

 Som rád, že som dostal príležitosť v kvalitnej súťaži, kde môžem posunúť svoju hokejovú úroveň a zároveň dopomôcť mikulášskemu klubu k lepšiemu umiestneniu v tabuľke. Absolvoval som kvalitnú letnú prípravu s mužstvom v Kvačanoch, kde sme drilovali fyzickú zdatnosť. Musím povedať, že aj prvé dva týždne v príprave, kde trénujeme dvojfázovo na ľadovej ploche a ešte ťažké tréningy v posilňovni sú pre nás hráčov obrovsky náročné, ale to všetko je v prospech našej výkonnosti na nasledujúcu sezónu. Aj v súčinnosti s mojimi spoluhráčmi, Jurom Juríkom a Markusom Michalíkom ešte hľadáme, čo najoptimálnejšie riešenie herných situácií.

Verím, že si výkonmi v klube vybojujem aj pevné miesto v seniorskej reprezentácií Poľska. Teším na sezónu a fanúšikov v Liptovskom Mikuláši, pretože moje prvé dojmy z domácich zápasov boli fantastické a atmosféra, ktorú vytvorili ľudia a náš fanklub boli super.“

Obšírnejší rozhovor s Kamilom Walegom Vám prinesieme po predkvalifikačnom olympijskom turnaji v Bratislave.