HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Sezónu sme začali tréningom brankárov

Už v predstihu pred oficiálnym zrazom nášho "A" mužstva sa začali pripravovať naši brankári pod vedením trénera Petra Lepiša. Skúseného Tomáša Vošvrdu dopĺňajú naši odchovanci, ktorými sú Patrik Kozel a Matej Bátory. Popri tejto trojici naberá skúsenosti aj mladý talentovaný brankár Tobias Klimčák.

Peter Lepiš - tréner brankárov

Moja filozofia trénovania brankárov je aj v tom, že brankár musí mať veľa nakorčulované, aby to potom dokázal využiť v hre. Preto trénujeme o týždeň skôr. Máme tak dosť času na to, aby brankári veľa nakorčulovali, hlavne čo sa týka priestoru bránkoviska. 

 

Tomáš Vošvrda

Je to pre mňa zmena, že začíname samostatne brankári. To som naposledy zažil asi v Kanade v roku 2007, že sme brankári začínali o týždeň skôr ako tím. Je to príjemná zmena, človek sa do toho lepšie dostáva, skôr si zvykne na novú výstroj. Tréningy máme zamerané hlavne na pohyb. Je to omnoho lepšie, ako keby mal do toho človek hneď vletieť s celým tímom. Tam potom už nie je toľko času pre nás brankárov, takže ja to hodnotím veľmi pozitívne. Myslím si, že nám to môže veľmi pomôcť, lepšie sa spoznáme aj s trénerom Pepom Lepišom a môžeme takto viacej komunikovať. Som veľmi vďačný za to, že to tak máme.