HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Pár viet o sústredení so Samuelom Petrášom

pridané: 28.06.2021

Dvadsaťjeden hráčov, vrátane štyroch brankárov má za sebou intenzívny deväťdňový tréningový kemp v Kvačanoch.  Do prípravy sa zapojil aj Samuel Petráš, naposledy pôsobiaci v Slovane Bratislava, ktorého sme po kempe trošku vyspovedali. 

"Sústredenie bolo také spestrenie mojej letnej prípravy, keďže sa pripravujem individuálne v Bratislave. Bolo fajn sa stretnúť s budúcimi spoluhráčmi, spoznať sa a trošku sa aj porovnať s ostatnými, kto na tom, ako je a na čom treba ešte zapracovať."

 

Tréningové jednotky boli zamerané na dynamiku, vytrvalosť, kondíciu a odrazovú silu, ako vyzerali jednotlivé dni?

"Dni boli viac menej rovnaké. Každý deň sme začínali ranným behom a kruhovým tréningom, po ktorom nasledovali raňajky, krátky oddych a ďalší tréning, väčšinou to boli behy. Potom nasledoval obed, poobedný odpočinok a nakoniec ešte posledná tretia tréningová jednotka dňa."

Čo bolo pre Teba najťažšie na sústredení?

"Pre mňa osobne to bola túra na Plačlivé, keďže nie som zvyknutý na podobné, ale na druhej strane ten výhľad hore stál za to. Išli sme tam ako partia v rámci tréningu, takže to bolo zaujímavé. Bol som prvýkrát takto dlhšie v okolí Liptovského Mikuláša a už teraz som si všimol mnoho miest, ktoré by som rád videl."

 

Po výstupe na Plačlivé na vás čakala odmena vo forme kotlíkového guláša, vydaril sa, chutil?

"Takto podomácky urobený guláš je vždy výborná voľba, plus sme posedeli a spoznali sa takže určite paráda."

 

K spestreniu tréningového procesu prispel aj oddych v Tatralandii. Užil si si ho?

"Áno, bolo to výborné spestrenie kempu, tréneri to výborne načasovali a nám to určite pomohlo v tom, aby sme vládali ku koncu kempu. Najviac som si ale užil saunový svet." 

Aká bola partia a nálada na sústredení, poznal si niektorých chalanov z tímu aj predtým? 

"Chalanov, ktorí hrajú extraligu poznám a registrujem, ale podľa prvých dojmov to tu vyzerá na silnú partiu, ktorá verím, že si sadne a budeme si ten hokej spolu užívať, aby na štadión prišlo, čo najviac ľudí."

 

Čo hovoríš na trénerov, dali riadne zabrať? 

"Určite to nebolo jednoduché no každý tréning mal hlavu aj pätu a vždy sme dopredu vedeli na čom ideme pracovať a na čo máme klásť najväčšiu pozornosť takže ja som veľmi spokojný."

 

Niečo vtipné zo sústredenia sa nájde?

"Som zástancom toho, že niektoré veci by sa z kabíny vynášať nemali takže pri tom aj zostanem  :)