HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Siedmy úspešný zápas v sérii! + FOTO

pridané: 15.01.2016

Na Liptov zavítal súper z Vihorlatu. Aj Humenčania odišli s dlhým nosom.

Liptáci mali ťažší rozbeh. Nedokázali sa dostať do tempa, a keď v piatej minúte využil prečíslenie dva na jedna Bylina, dal sa vetriť vyrovnaný priebeh stretnutia. Humenskí hráči boli po strelenom góle pri chuti. Z ďalšej akcie trafili brvno Pravdovej brány. V polovici tretiny mal dobrú šancu na vyrovnanie Jabrocký po peknej individuálnej akcii, stroskotal však na Volentierovi.  V jedenástej minúte konečne "EŠKA" vyrovnala. Piatka dorazil za chrbát Kadlubiakovu strelu, ktorá Volentierovi prepadla za chrbát. Do konca tretiny sa bojovalo o každý centimeter ľadu, šance sa rodili ťažko, a tak v prvej prestávke bol stav vyrovnaný.

Druhá tretina začala vylúčením hostí. V početnej výhode poslal Uram Liptákov do vedenia. Po buly si vytiahol puk spomedzi nôh hráčov na vhadzovaní a poslal puk do siete popod vyrážačku Volentiera.  V 24. minúte vyslal dobrú strelu Lištiak. Na opačnej strane zazvonila tyčka po Markušovej strele. Pri Oravcovom vylúčení v 27. minúte podržal svoje mužstvo Pravda. Tesne po presilovke dokázali hostia predsa vyrovnať. Využili tlak zo skončenej presilovky, Nagy sa natlačil pred bránku, puk síce stratil, ale v skrumáži sa najlepšie  zorientoval Mihalič a bolo opäť vyrovnané. V 31. minúte Pravda opäť podržal domácich pri samostatnom nájazde hostí. O minútu Lichanec vzal zodpovednosť na svoje plecia a domácich opäť poslal do vedenia. Po ľavej strane sa dostal do pásma, tiesnený vystrelil spoza obrancu a pod lapačkou našiel cestu, aby sa puk dostal do siete. Ani v druhej prestávke nebolo ani jedno mužstvo vo vedení. Blaško  v 38. minúte strelou nad vyrážačku prekonal Pravdu a stav bol rovnako vyrovnaný, ako po prvej tretine.

Liptáci chceli v tretej tretine nakloniť misky váh na svoju stranu. Tlačili sa od úvodného buly pred Volentiera a v 44. minúte sa im ich snaha vyplatila. Cibuľa obkorčuľoval bránku, natlačil sa pred Volentiera a popod jeho betón poslal puk do siete.  O minútu neskôr už mohlo byť skóre o dva góly. Lištiak trafil z prvej po Piatkovej nahrávke iba brvno. Bojovný priebeh stretnutia pokračoval a šancí bolo ako šafranu. Hostia sa v závere odhodlali k hre bez brankára a túto šancu využil Sukeľ na uzavretie skóre stretnutia.

Róbert Spišák: ,,Dnes sme podali najslabší výkon v sezóne. Body sme dnes doslova vydolovali. Boli sme málo agresívni, viazla nám súhra, no som rád, že body ostali doma."

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš - MHK Humenné                      5:3 (1:1,2:2,2:0)

 

Góly: 11. Piatka (Kadlubiak, Laco), 23. Uram (Sukeľ), 32. Lichanec (Sukeľ, Holiga), 44. Cibuľa (Kadlubiak), 60. Sukeľ (Uram) – 5. Bylina (Segľa, Vartovník), 29. Mihalič (Nagy), 38. Blaško (Nagy, Roháčik)

Strely: 34:30 (14:11,11:14,9:5)

Tresty: 3:3 + Šeliga (HU) 10min. OT + DKZ

Tréneri: Spišák - Kardoheli

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: V. Pravda – Krčula, Mezovský, Burzala, Nádašdi, F. Oravec, Kadlubiak, I. Oško, Holiga – Brezniak, J. Kuric, J. Cibuľa – J. Sukeľ, Lichanec, Uram – A. Laco, Piatka, Lištiak – Bartík, Jabrocký, Gápa ml.

MHK Bemaco Humenné: Volentier – T. Devečka, Hopkovič, Šeliga, Roháčik, Grega, Horváth – Ma. Segľa, Bylina, L. Vartovník – M. Marcinko, A. Dmitrijev, B. Krempaský – Mihalič, Marek Nagy, Blaško – Renčok, D. Markuš, Borecký.

 

Rozhodcovia: Babeliak – Ľ. Šoltés, Štofančík

Diváci: 629