HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Na slovíčko s Tomášom Vošvrdom

pridané: 01.06.2021

Tomáš Vošvrda
Tomáš Vošvrda sa narodil 12.9.1989 v Ostrave. S hokejom začínal v piatich rokoch v rodnom meste. V mládežníckych týmoch Vítkovíc získal dva tituly - najprv s dorastom a neskôr s juniorkou. Okrem Vítkovíc pôsobil tiež v zámorskej WHL v tíme Medicine Hat Tigers. Neskôr strážil bránku Havířova, HC Slezan Opava, HC Benátky nad Jizerou a v tíme Bílí Tygři Liberec. V posledných troch sezónach pôsobil v Poprade za ktorý nastúpil do 150 zápasov. 

 

1. Prečo práve Liptovský Mikuláš, mal si aj iné ponuky?
" Zo športového hľadiska sa mi moc páčila vízia, a to, že som cítil od celej organizácie, že ma naozaj chcú a veria mi v tom, že som schopný pomôcť tímu ako na ľade tak aj v kabíne. Na druhej strane z rodinných dôvodov. Do Liptovského Mikuláša a jeho okolia sme jazdili 3 roky, pretože dcéra má 4,5 roka a baví ju jazdiť na koňoch a všeobecne má rada zvieratá, a to v Liptovskom Mikuláši cez kontaktné ZOO pri Tatralandii a farmu na Ville Betule je všetko. Takže aj preto, aby bola rodina spokojná a celkovo pozitívny vzťah k Vysokým a Nízkym Tatrám je naozaj veľký. Niektoré kluby sa pýtali, čo a ako, niečo bolo aj zo zahraničia, ale naozaj sme sa s rodinou ani nechceli sťahovať ďaleko."


2. Ako by si zhodnotil svoju poslednú sezónu, najpozitívnejší okamih, v čom bola výnimočná oproti iným sezónam?
"Hrali sme finále, to je samozrejme úspech aj cez to všetko, ako to bolo tento rok náročné, pretože bez divákov to pre mňa osobne bolo veľmi ťažké. A skvelý pocit bol v Detve, keď sme postúpili do semifinále a potom doma, keď sme postúpili do finále, to boli skvelé pocity a emócie."


3. Uplynulá sezóna bola iná aj v tom, že bola bez divákov. Ako si to vnímal? 
"Strašne ťažko niekedy, hlavne doma mi to veľmi chýbalo, preto si myslím, že viacerým chlapcom vrátane mňa sa hralo lepšie vonku ako doma, pretože celkovo vonku ste zvyknutí na to, že nemáte až takú divácku podporu ako doma."

 

4. Ako sa Ti páči v Liptovskom Mikuláši? Videl si už mesto?
"Páči sa mi moc, celkovo Slovensko je krásne."

 

5. Čo považuješ za svoj najväčší úspech v hokejovej kariére?
"Určite, keď sme vyhrali v mládeži titul dorastu a juniorky, postup s Olomoucom do extraligy, finále s Popradom, 2x víťaz Tatranského pohára, účasť na MS u20 v Ottawe v roku 2009, ale najväčšie spomienky sú vždy na to aká bola partia a ako sa šlo za úspechom tímovo."

 

6. Čo by si chcel ešte dosiahnuť, máš cieľ?
"Sen a cieľ je vyhrať titul."

 

7. V ktorom klube sa Ti zatiaľ najviac páčilo, chcel by si sa tam ešte niekedy vrátiť?
"Každý klub mi niečo dal a mám odvšadiaľ skvelé spomienky aj tie možno menej dobré, ale vždy prevažuje veľké množstvo pozitívnych spomienok. Snažím sa nad tým nepremýšľať, všetko sa deje z nejakého dôvodu a, čo sa má stať sa stane - uvidíme, čo prinesie budúcnosť."


8. Máš prezývku?
"Vošvec".


9. Čo pre Teba znamená hokej, kto Ťa k nemu priviedol a prečo je z Teba práve brankár?
"Milujem hokej a je to pre mňa závislosť na víťazstvách, proste nenávidím prehrať nech ide o čokoľvek. K hokeju ma priviedol otec a brankár som chcel byť vždy a tlačil som sa do brány sám."


10. Keby si nerobil hokej, čo by si chcel robiť? 
"Ťažko povedať, absolútne netuším."