HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Príde k ďalším zmenám

pridané: 03.12.2020

Po príchode dvoch fínskych hráčov do nášho kádra budú aj ďalšie pohyby v tíme.

„Už dnes proti Banskej Bystrici nastúpi nový hráč, mladý Kanaďan. V sobotu priletia ďalší dvaja a budúci týždeň ešte dvaja. Budeme tak mať v kádri sedem legionárov. Kanadskí chlapci prichádzajú z OHL a majú všetci 18 – 20 rokov. Na Slovensku pobudnú minimálne do 15. januára budúceho roka. Sú však informácie, že daná súťaž sa v zamorí nezačne a ak sa tak stane, budú v našom tíme pôsobiť až do konca sezóny. Nadviazal som spoluprácu s jedným z manažérov tímu z tejto súťaže a veľmi rýchlo sme sa dohodli na takomto, nazvime to výhodnom transfere pre všetky strany. Chlapci budú mať zápasovú prax medzi mužmi a my získame mladú, dravú krv do tímu. Dvaja z nich sú draftovaní klubmi z NHL. Navyše, nás to bude stáť minimálne náklady, nakoľko chlapcom poskytujeme iba ubytovanie. Naše výsledky nie sú dobré, všetci to vidíme a preto robíme kroky v našich finančných možnostiach, aby sme danú situáciu zvrátili.“ Takto nám popísal  Generálny manažér Milan Čanky príchod nových hráčov do tímu.

Ďalší hráč ktorý podpísal zmluvu je Michal Králik, odchovanec mikulášskeho hokeja. Prichádza k nám z Popradu.

Máme však aj odchody. Súčasťou kádra už nie je Ľubomír Patlevič. Po príchode kanadských hráčov možno ešte nastanú pohyby smerom von z tímu.

Ako dobre vieme, Sebastián Droppa a Patrik Kozel sú momentálne súčasťou reprezentačného zrazu do 20 rokov vo Zvolene. Držíme im palce, aby sa dostali aj do konečnej nominácie trénera Petrovického na Majstrovstvá sveta v Kanade.

„Viacerí sa pýtajú, prečo ešte nenastúpil na zápas fínsky brankár. Bohužiaľ, pri ceste z Dánska na Slovensko stratili jeho výstroj na letisku a preto čakáme, kým dorazí. Malo by sa tak stať v priebehu pár hodín. Tu samozrejme dostal zatial výstroj na tréning, aby mohol s nami trénovať.“ Ozrejmil GM.

Na listinu dlhodobo zranených pribudol Lukáš Toma. Na minimálne 5 týždňov ho vyradilo zranenie v hornej časti tela.

Nedeľný domáci zápas proti Michalovciam odohráme v Spišskej Novej Vsi, nakoľko súper nesúhlasil s preložením domáceho prostredia. Všetky doterajšie zápasy, ktoré sme mali odohrať ako domáci tím, boli po dohode oboch strán vymenené, a tak sme neprišli o výhodu domáceho prostredia, nakoľko ich odohráme na našom zimnom štadióne v neskoršej časti sezóny.  

Prvým z pätice kanadských hráčov je William Portokalis. Posledné dve sezóny odohral v tíme Mississauga Steelheads, ktorý pôsobí v spomínanej Ontario Hockey League, ktorá patrí medzi tri najlepšie juniorské súťaže v Severnej Amerike a veľa hráčov odtiaľ sa stáva súčasťou draftu tímov z NHL. Mená ostatných hráčov Vám postupne predstavíme.

 

Súčasný káder MHK 32:

Brankári Kaarlehto Karolus, Kozel Patrik, Bátory Matej, Krasanovský Filip

Obrancovia Mezovský Filip, Pavúk Branislav, Parobek Matúš, Petran Marcel, Droppa Sebastian, Valtola Kalle, Nemec Jakub, Kurali Mário, Rusina Tomáš, Bača Matej, Duran Šimon

Útočníci Michalík Markus, Toma Lukáš, Králik Michal, Hamráček Lukáš, Haluška Adam, Uhrík Michal, Kalousek Simon, Huna Rudolf, Oško Patrik, Matoušek Michal, Štrauch Andreas, Surový Maroš, Lištiak Andrej, Portokalis William