HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Na Liptove jasná záležitosť "EŠKY". + VIDEO

pridané: 06.01.2016

V 34. kole sme porazili Žocharov.

Liptáci začali aktívne tak, ako sa na domáce mužstvo patrí.  Hostia domácim nestíhali a z toho pramenili ich nedovolené zákroky, no hráči  "EŠKY" žiadnu z ponúknutých šancí na otvorenie skóre nevyužili.  Zatlačili síce súpera, ale puk za Kutejov chrbát nedokázali dopraviť.  Dorážky Kurica a Cibuľu po Bartíkovej strele, Jabrockého teč Burzalovej strely, či kombinácia tretej päťky so zakončením Lištiaka si pýtali gól, puk však v sieti neskončil. Hostia sa pripomenuli až v druhej polovici tretiny. V 15. minúte si išiel na trestnú lavicu sadnúť domáci hráč a hostia dokázali početnú výhodu využiť na vedúci gól. Domáci síce prestrieľali svojho súpera, ale stav na tabuli svietil v prospech hostí.

Domáci sa v druhej tretine začali viac tlačiť do zakončenia a prinieslo to úspech. V 23. minúte získal Lištiak v útočnej  tretine stratený puk a peknou  individuálnou akciou od pravého mantinelu vyrovnal skóre zápasu. V 26. minúte Pravda podržal svoj tím po zakončení hráčov hostí. V 29. minúte Gápa na opačnej strane nedokázal dopraviť puk do siete.  O minútu neskôr domáci predsa len viedli. Trojica, Cibuľa - Bartík - Lichanec, ukážkovo zakončili prečíslenie. Cibuľa poslal puk Lichancovi, ten nahral Bartíkovi, ktorý puk vrátil Lichancovi a bol z toho krásny gól domácich do prázdnej bránky.  Pri Jabrockého vylúčení v 30. minúte sa Lichanec rútil osamotený na brankára, no svoj nájazd nepremenil. V 38. minúte videli domáci ďalšiu skvostnú akciu. Lištiak a Piatka pekne zakombinovali v tretine hostí a Lištiak vymietol pravý horný roh bránky. Domáci tak v druhej prestávke boli určite spokojnejší.

Tretia tretina sa niesla v držaní puku domácimi hráčmi. Darilo sa im držať súperových hráčov ďaleko od Pravdu a dokonca dokázali svoj náskok ešte zveľadiť.  V 46. minúte sa Cibuľa od ľavého mantinelu prekľučkoval až pred brankára a bekhendom trafil pekne nad lapačku. V záverečnej minúte ešte Lichanec zachytil rozohrávku hostí a pekne nahral Sukeľovi, ktorý nemal problém dopraviť puk do siete. Domáci potvrdili v tomto zápase úlohu favorita.

Róbert Spišák: ,,V úvodnej tretine sme neboli dosť agresívni v zakončení. V druhej tretine sa to už z našej strany zlepšilo a bolo to vidno aj na výsledku. Ťažko sa hrá proti súperovi, ktorý prišiel kaziť hru. Musíme sa ale vedieť vysporiadať  aj s takouto situáciou. Od druhej tretiny sa nám to aj darilo. Sme vďační za tri body."

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HC Topoľčany          5:1 (0:1,3:0,2:0)

Góly: 23. Lištiak, 30. Lichanec (Bartík, Cibuľa), 38. Lištiak (Piatka, Burzala), 46. Cibuľa (Krčula), 60. Sukeľ (Jabrocký, Lichanec) – 17. Paleček (M. Mihalik, Perniš)

Strely: 40:21 (14:7,13:8,13:6)

Tresty: 4:4

Tréneri: Spišák - Nemček

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Pravda – Krčula, Mezovský, Cibuľa, Kuric, Bartík – Nádašdi, Burzala, Jabrocký, Lichanec, Sukeľ – Kadlubiak, Oravec, Gápa, Piatka, Lištiak – Brezniak

HC Topoľčany: Kutej – Bytričan, Pavlíček, Szalay, Nemček, Kluka – Perniš, Niník, Ružička, M. Mihalik, Toman – Nociar, Hain, Šalka, Paleček, Jarab – Majerčík, Petrek, Záborský, D. Mihalik, Bosák

 

Rozhodcovia: Majling – Číž, Rojík

Diváci: 567