HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Pracujeme na novej sezóne

pridané: 17.06.2020

V pondelok 15.júna začalo byť v kancelárii nášho klubu rušno.

Klučku na dverách si podávali známe tváre z liptovkomikulášskeho hokejového prostredia. Za dverami boli prezentované prvé predstavy obidvoch strán o budúcej spolupráci v nadchádzajúcej sezóne.

 

„Hokej na Liptove bude naďalej pokračovať pod hlavičkou MHK 32 a.s., čiže ako mestská organizácia. Prihlášku pošleme vo všetkých troch kategóriách, ktoré spravujeme. Teda tím mužov, juniorov a dorastu.“ Takto na začiatok zhrnul Milan Čanky.

„Prvé letmé kontakty s niektorými hráčmi z minuloročného kádra prebehli už skôr, ale oficiálne stretnutia sme absolvovali v pondelok. Oslovili sme všetkých domácich liptovskomikulášskych hráčov, ktorí pôsobili v kádri aj minulý rok Oni majú svoje predstavy, my zase určité limity, ale verím, že všetci tí Mikulášania, ktorí boli v  kádri v minulej sezóne, v ňom budú aj v tejto. Naša filozofia je jasná, pracovať s čo najväčším počtom odchovancov, ktorí budú pre nás finančne dostupní. Mikulášan bude mať vždy prednosť, pred hráčom z iných končín Slovenska. Kontakty prebehli aj s brankárskou dvojičkou z minulej sezóny, a budeme veľmi radi, ak bude identická. S týmto postom sme boli v minulom roku spokojní. O návrate do materského dresu rokujeme aj s Matejom Bačom, ktorý strávil uplynulú sezónu v tíme Bratislava Capitals. Samozrejme, prídu aj hráči z vonku. Poskladať tím len z odchovancov sa nedá. S legionármi asi moc pracovať nebudeme, skôr sa zameriame na hráčov zo Slovenska, ktorí budú mať perspektívu do budúcnosti.“ Milan Čanky, Generálny manažér klubu, nám ozrejmil prvé kroky k budúcej sezóne.

„Hráči a realizačný tím majú vyrovnané všetky záväzky. Spomeniem, že nie všade to tak je. Môžeme teda s čistým svedomím požiadať Riadiaci orgán ligy o udelenie licencie na nový ročník súťaže.“ Rozhovoril sa Generálny manažér k finančnej situáciu voči hráčom, trénerom a realizačnému tímu.

„Spoločná príprava na suchu v tomto roku neprebehne. Káder sa stretne až koncom júla, kde sa prvé dva – tri týždne bude pripravovať mimo ľad a následne, okolo 15.augusta chceme vykorčuľovať na ľad.“ GM nám predstavil plán prípravy.

 

„V posledných mesiacoch nás zamestnávala hlavne otázka mládežníckych kategórii. Neuspeli sme s odvolaniami a dorastenci tak vypadli z extraligy do prvej ligy. Mládežnícke tímy začali spoločnú prípravu od 25.mája pod taktovkou Petra Lištiaka a Jána Majdeka. Trénujú spoločne Dorastenci aj Juniori. V spoločnom kádri ich je nateraz 27. V dorasteneckej kategórii chceme spraviť všetko pre okamžitý návrat do extraligy. Ja verím, že po spoločnom úsilí hráči – tréneri – rodičia – vedenie, budeme na konci sezóny môcť osláviť návrat do extraligy Dorastu. V Juniorke máme väčší problém, ktorý pretrváva od minulej sezóny. Po vypadnutí nezostal minulú sezónu v tíme kameň na kameni a je tam citeľná absencia dvoch či troch ročníkov, ktoré chýbajú. Vieme, že v minulosti nastal problém s otvorením hokejových tried práve týchto ročníkov, ktoré teraz chýbajú. Musíme sa s tým ale zmieriť a riešiť vzniknutú situáciu. V tejto sezóne máme za cieľ juniorku stabilizovať po hráčskej, kvantitatívnej stránke. Samozrejme, budeme chcieť hrať o čo najvyššie pozície, ale podstatné je teraz, ako som spomenul, zastabilizovať počet hráčov. Rokujeme s chlapcami z iných miest, uvidíme, koľkí nakoniec prestúpia k nám. Plánujeme aj posilniť realizačný tím o športového manažéra pre mládež. Rokujeme s odchovancom tohto klubu a sme na dobrej ceste nájsť spoločnú reč. Tak isto sa doplní aj trénerský tím, tak, aby mohli v obidvoch kategóriách samostatne fungovať.“ Takto sa rozhovoril GM aj o mládežníckych kategóriách, ktoré má pod patronátom náš klub.

 

Veríme teda, že všetko sa podarí zrealizovať, a budeme mať v najbližšej sezóne čo najviac príležitostí na radosť.