Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Pracujeme na novej sezóne

pridané: 17.06.2020

V pondelok 15.júna začalo byť v kancelárii nášho klubu rušno.

Klučku na dverách si podávali známe tváre z liptovkomikulášskeho hokejového prostredia. Za dverami boli prezentované prvé predstavy obidvoch strán o budúcej spolupráci v nadchádzajúcej sezóne.

 

„Hokej na Liptove bude naďalej pokračovať pod hlavičkou MHK 32 a.s., čiže ako mestská organizácia. Prihlášku pošleme vo všetkých troch kategóriách, ktoré spravujeme. Teda tím mužov, juniorov a dorastu.“ Takto na začiatok zhrnul Milan Čanky.

„Prvé letmé kontakty s niektorými hráčmi z minuloročného kádra prebehli už skôr, ale oficiálne stretnutia sme absolvovali v pondelok. Oslovili sme všetkých domácich liptovskomikulášskych hráčov, ktorí pôsobili v kádri aj minulý rok Oni majú svoje predstavy, my zase určité limity, ale verím, že všetci tí Mikulášania, ktorí boli v  kádri v minulej sezóne, v ňom budú aj v tejto. Naša filozofia je jasná, pracovať s čo najväčším počtom odchovancov, ktorí budú pre nás finančne dostupní. Mikulášan bude mať vždy prednosť, pred hráčom z iných končín Slovenska. Kontakty prebehli aj s brankárskou dvojičkou z minulej sezóny, a budeme veľmi radi, ak bude identická. S týmto postom sme boli v minulom roku spokojní. O návrate do materského dresu rokujeme aj s Matejom Bačom, ktorý strávil uplynulú sezónu v tíme Bratislava Capitals. Samozrejme, prídu aj hráči z vonku. Poskladať tím len z odchovancov sa nedá. S legionármi asi moc pracovať nebudeme, skôr sa zameriame na hráčov zo Slovenska, ktorí budú mať perspektívu do budúcnosti.“ Milan Čanky, Generálny manažér klubu, nám ozrejmil prvé kroky k budúcej sezóne.

„Hráči a realizačný tím majú vyrovnané všetky záväzky. Spomeniem, že nie všade to tak je. Môžeme teda s čistým svedomím požiadať Riadiaci orgán ligy o udelenie licencie na nový ročník súťaže.“ Rozhovoril sa Generálny manažér k finančnej situáciu voči hráčom, trénerom a realizačnému tímu.

„Spoločná príprava na suchu v tomto roku neprebehne. Káder sa stretne až koncom júla, kde sa prvé dva – tri týždne bude pripravovať mimo ľad a následne, okolo 15.augusta chceme vykorčuľovať na ľad.“ GM nám predstavil plán prípravy.

 

„V posledných mesiacoch nás zamestnávala hlavne otázka mládežníckych kategórii. Neuspeli sme s odvolaniami a dorastenci tak vypadli z extraligy do prvej ligy. Mládežnícke tímy začali spoločnú prípravu od 25.mája pod taktovkou Petra Lištiaka a Jána Majdeka. Trénujú spoločne Dorastenci aj Juniori. V spoločnom kádri ich je nateraz 27. V dorasteneckej kategórii chceme spraviť všetko pre okamžitý návrat do extraligy. Ja verím, že po spoločnom úsilí hráči – tréneri – rodičia – vedenie, budeme na konci sezóny môcť osláviť návrat do extraligy Dorastu. V Juniorke máme väčší problém, ktorý pretrváva od minulej sezóny. Po vypadnutí nezostal minulú sezónu v tíme kameň na kameni a je tam citeľná absencia dvoch či troch ročníkov, ktoré chýbajú. Vieme, že v minulosti nastal problém s otvorením hokejových tried práve týchto ročníkov, ktoré teraz chýbajú. Musíme sa s tým ale zmieriť a riešiť vzniknutú situáciu. V tejto sezóne máme za cieľ juniorku stabilizovať po hráčskej, kvantitatívnej stránke. Samozrejme, budeme chcieť hrať o čo najvyššie pozície, ale podstatné je teraz, ako som spomenul, zastabilizovať počet hráčov. Rokujeme s chlapcami z iných miest, uvidíme, koľkí nakoniec prestúpia k nám. Plánujeme aj posilniť realizačný tím o športového manažéra pre mládež. Rokujeme s odchovancom tohto klubu a sme na dobrej ceste nájsť spoločnú reč. Tak isto sa doplní aj trénerský tím, tak, aby mohli v obidvoch kategóriách samostatne fungovať.“ Takto sa rozhovoril GM aj o mládežníckych kategóriách, ktoré má pod patronátom náš klub.

 

Veríme teda, že všetko sa podarí zrealizovať, a budeme mať v najbližšej sezóne čo najviac príležitostí na radosť.