HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Olympijská medailistka z Liptova

pridané: 22.01.2020

Na Liptove máme možnosť privítať ďalšieho olympijského medailistu.

Pred nedávnom sme písali o Barborke Kapičákovej. Šestnásťročná hráčka, odchovankyňa Liptovského Mikuláša sa zúčastnila III. Zimných olympijských hier mládeže vo Švajčiarskom Lausanne.

Slovenský ženský reprezentačný výber do 16 rokov získal na hokejovom turnaji bronzovú medailu. Barborka viedla Slovenský výber ako kapitánka.

V zápase o 3.mieste porazili dievčatá domáci výber 2:1.

Cesta k bronzovej medaile sa začala v základnej skupine so Švédskom a Nemeckom. V prvom zápase na turnaji sme vyzvali hráčky zo Švédska, s ktorými sme odohrali vyrovnaný duel. O víťazovi rozhodli až samostatné nájazdy, ktoré síce nedopadli v náš prospech, no zo zápasu sme si odniesli dôležitý bod. Do druhého zápasu šli slovenské hráčky s jasnou víziou – ak chcú bojovať o medaily, musia zvíťaziť v riadnom hracom čase. Dievčatá bojovali do poslednej sekundy, zápas proti Nemecku vyhrali 2:1 a odniesli si tri body.

Do semifinále Slovensko postúpilo z druhého miesta. V semifinálovom súboji na nás čakal víťaz prvej skupiny Japonsko, ktoré vo svojej základnej skupine ani raz nepochybilo a s prehľadom vyhralo oba zápasy. Česko s ním prehralo 1:4 a Švajčiarsko 1:5. Rozbehnuté Japonky sme chceli prekvapiť, no hoci sa dievčatá nevzdávali, silné súperky nepremohli. Semifinálový zápas, ktorý sa skončil výsledkom 5:0 pre Japonsko, posunul Slovensko do zápasu o bronz, v ktorom sme sa stretli s domácimi Švajčiarkami.

Barborke a celému tímu srdečne blahoželáme.

Mikuláš DO TOHO!!!